Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Џон Сноу е копиле на Нед. Овој кога правел екскурзии го направил и него со некоја па го однел во Винтерфел. :)
Знам, али дали се знае таа Некоја од каде е, односно, дали се спомнало, ептем ми е бледо сеќавањето ...

Знам, али дали се знае таа Некоја од каде е, односно, дали се спомнало, ептем ми е бледо сеќавањето ...

Мистерија е тоа, и ќе се открие ваљда во иднина. Ваљда ќе биде нешто големо што вака го чува Мартинов...

Јок, ништо не се знај за то. Ни којае ни шо е.

Џон Сноу е копиле на Нед. Овој кога правел екскурзии го направил и него со некоја па го однел во Винтерфел. :)

Не бе син е на сестра му и на тој таргеријан што бил прв наследник на престолот.Затоа и Нед кога ќе збори со Баратеон одма се наљутува кога ќе праша овој која му е мајка ,а и Баратеон се чуди како Нед направил копиле кога бил толку чесен.

Нед само не кажува чие дете е од страв дека ако се дознае ќе го ликвидирале одма зошто он би бил можеби прв наследник на круната.

Едно нубско прашање, али за овој Сноу, неговата мајка е од кај тие што живеат позади ѕидот ? Односно, од каде што е и Игрит ?

Toa e мистерија, ништо не се знае.

Oк, следи другото прашање, нели кога беа нападнати кај ѕидот, во втора сезона, беа нападнати од луѓе кои не можеа да бидат убиени, односно, им беше нанесена смртоносна рана а пак беа живи дур главите не им ги исекоа, дали и Игрит е таква, зашто како нели кога Сноу требаше да ја убие она му рече, исечи ми ја главата зашто ќе се вратам и ќе те гонам дур не те убијам, тој стил нешто беше сега точниот дијалог не го памтам ...

Ова со месеци сакав да го прашам и сега еве ми текна.

Мислам дека Нед и Кателин збореа нешто околу тоа... Оваа го праша мислам „Барем убава ли беше?“. Не знам. Мислам дека не ја кажа. Во книгите можеби има од која фамилија е, не знам. :|
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 23:16 ---
Не бе син е на сестра му и на тој таргеријан што бил прв наследник на престолот.Затоа и Нед кога ќе збори со Баратеон одма се наљутува кога ќе праша овој која му е мајка ,а и Баратеон се чуди како Нед направил копиле кога бил толку чесен.

Нед само не кажува чие дете е од страв дека ако се дознае ќе го ликвидирале одма зошто он би бил можеби прв наследник на круната.

На The Mad King мислеш?

Oк, следи другото прашање, нели кога беа нападнати кај ѕидот, во втора сезона, беа нападнати од луѓе кои не можеа да бидат убиени, односно, им беше нанесена смртоносна рана а пак беа живи дур главите не им ги исекоа, дали и Игрит е таква, зашто како нели кога Сноу требаше да ја убие она му рече, исечи ми ја главата зашто ќе се вратам и ќе те гонам дур не те убијам, тој стил нешто беше сега точниот дијалог не го памтам ...

Тие Whitewalkers можат да дигаат мртви луѓе како војници.Единствен начин да ги убиеш пермаментно е да ги запалиш или да им ја отсечеш главата.Иако најдобро е како дебелиот да имаш од тие копљата.

Секој човек е таков. Игрит, Менс Рејдер и компанија се само обични луѓе кои се одметници. Игрит е најверојатно родена таму позади ѕидот а постарите се пребегани од Вестерос. Менс Рејдер е дезертер од Night Watch. Тие, обичните луѓе (кои сега спремаат напад на ѕидот) се wildings.

Секој што таму ќе биде убиен со обична рана, и потоа не биде изгорен може да стане wight. Wight ти се оние од финалето на минатата сезона кои одеа пешки. Значи тие се walking dead, убиени а не изгорени луѓе кои дошле во допир со White Walkers. Затоа ги горат, за да White Walker-ите немаат поголема војска.

White Walkers се оние на коњите. И така... :)

На The Mad King мислеш?

Не синот на кралот.Целата војна почнала зошто синот на кралот ја земал сестра му на Нед за жена ,иако таа веќе била со Баратеон требала да се венча.

Тие Whitewalkers можат да дигаат мртви луѓе како војници.Единствен начин да ги убиеш пермаментно е да ги запалиш или да им ја отсечеш главата.Иако најдобро е како дебелиот да имаш од тие копљата.

Штета што Сами го заеба Dragonglass-от откога го уби white walker-от. :sick:
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 23:20 ---
Не синот на кралот.Целата војна почнала зошто синот на кралот ја земал сестра му на Нед за жена ,иако таа веќе била со Баратеон требала да се венча.

О да, ми текна на сцената кога беа во „гробницата“ на Винтерфел со Роберт. Тогаш збореа за тоа. :) 3та или 4та епизода тоа.

бтв, Кејтлин е перфектно смислен лик (како и сите други впрочем) и е перфектно одглумена од актерката.

Мислам дека во книгите Кејтлин треба да е помлада (како и многу од другите ликови кои се деца всушност во книгите), но HBO направија добар потег што одбраа постара актерка за улогата. Да беше некоја налик Серсеи или Мелисандре, дури кога би правела грешки би и се простиле заради... you know what.

Вака Кејтлин грешеше, беше и себична, на моменти заради тоа стануваше и одбивна. Но сепак, преслшајте се уште еднаш што се и се деси неа во текот на овие сезони. Од семејна идила каква што секоја жена може да посака и се случи пекол, во кој и самата на крај загина.

кое копље? ако мислиш на драгонглас тие убиваат само вајтволкерс а не и вајтс...

Јок, ништо не се знај за то. Ни којае ни шо е.

Коа идеа од Винтерфел накај КингзЛандинг не правеа едно мало разговорче тогашниот крал (дебелиот му заборавив име ...) и Нед мислам дека спомнаа име Waylla или слично нешо ако ме држи меморијата добро :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom