H
HoT IcE
Гостин
Фак д бич. Го заебувам животов после таква случка и инсталирам Дота 2 и биднувам најак играч у свет!
И јас сум за тоа, нека ти ги избришат сите офтопици и навреди затоа што аргументи немаш.#одјава
ако го види ова (супер)модератор/админ, слободно нека направи чистка и на моите офтопици
Сигурен? Не, луѓето се вакви и во реалниот живот. Причината? Повеќето луѓе немаат специфични критериуми по кои ги бираат своите парнери.Ма мене не ми смета шо постојат фраери и фраерки доволно јаки да пишуваат тука “пф, ќе ја/го заборавам, ќе си фатам друга“ пошо знам дека ако, не дај боже, им се деси тоа - шо ќе напраат врска нема со тоа сеа шо пишуваат.
...
Ако не си спремен да си ја браниш темата со аргументи наместо со ситни неконструктивни навреди како што и самиот овде си признаваш, подобро не ни отворај тема наредниот пат, или не реплицирај зашто ова што го напиша во најмала рака го опишува твојот индивидуален однос кога ќе се соочиш со спротивставено мислење и тоа колку некој ќе те “испочитува” доволно за да одговори на твојата тема и да ја услиши твојата жед да направиш истражување на социјалните ставови на членовите на кајгана. Ти ја отвори темава да бараш соистомисленици или да водиш дискусија и да откриеш и поинакви размислувања, како она дека дискусија на темата е излишно (иако членот згреши што веднаш не објасни зошто мисли така а во овој нареден пост напиша и задоволително објасни)???Јас барем усепав да те навредам на фин начин. Ти пак го извади животинското од себе со мешање курови у приказнава
Ти толку си неук или не сфаќаш “едноставно“?Ако не си спремен да си ја браниш темата со аргументи наместо со ситни неконструктивни навреди како што и самиот овде си признаваш, подобро не ни отворај тема наредниот пат, или не реплицирај зашто ова што го напиша во најмала рака го опишува твојот индивидуален однос кога ќе се соочиш со спротивставено мислење и тоа колку некој ќе те “испочитува” доволно за да одговори на твојата тема и да ја услиши твојата жед да направиш истражување на социјалните ставови на членовите на кајгана. Ти ја отвори темава да бараш соистомисленици или да водиш дискусија и да откриеш и поинакви размислувања, како она дека дискусија на темата е излишно (иако членот згреши што веднаш не објасни зошто мисли така а во овој нареден пост напиша и задоволително објасни)???
Твојот однос и на односот на одредени други членови во текот на оваа тема и одредени останати е со таков потсмев и цинизам и не остава простор да некој да напише поинакво мислење од страв дека ќе се соочи со колективниот чопор кој е секогаш на повисоко морално ниво од обичните бесчувствителни смртници. Вашата душа не може да поднесе и да игнорира и во најмала рака пријави на соодветниот модератор мислење за кое што сметате дека е оф–топик, туку морате да објасните на целата заедница како вие се чувствувате омаловажени од него.
Аман не се фаќајте само за овој дел од муабетот, нигде не се наведени овие како примарни опции туку како МОЖНО сценарио исто како што е можен интелигентен живот на друга планета во Универзумот.И. што е поентата на темава? Пази молимте, ''ќе ја убијам'' ''ќе се самоубијам''
Дали си ти нормален бе? Психички лабилен си па да ја убиеш или да се самоубиеш? Нормално дека би и удрил шамар, тоа е афект, тоа се жестоки емоции кои во моментот не можат да се исконтролираат, но да ја убијам? Да се самоубијам?
Во темава треба да дојде Sussaro на да одржи една лекција по некуроболие.
Некој може и да не ја гледа чашата. А тоа не го прави во право, оти поинаку гледал. Може глуп да е, неписмен, слеп, ретардиран и тн.
Чашата е секогаш полна. Разликата е во тоа дали е само со иста материја (вода).
Така и со „согледувањето“ на овие работи. Една е вистината.
Тие пет години значат повеќе од календарските. Претставуваат и крај и почеток. Крај на една голема лага, кога сфаќаш дека цел живот што си го градел, се што си гледал и видел (во врска со тоа) било само laz i obmana. Почетокот е само со себе си, справување со себе си. Другото не е битно.
А да се справиш со себе си со тоа што ке одиш на Хаваи или ќе најдеш некој друг спонзор ко ти што напомена, мора да има некоја фалинка.
Затоа и таквата перцепција, и со чашата и со се останато.
Зависи како ти се верувањата, од судбината, од Исус, од Алах, од метеорологот, природата, кармата... итн.Во ситуацијава од кого си излажан, изневерен, предаден?
Ти толку си неук или не сфаќаш “едноставно“?
Кој рече дека се противам на мислења кои се различни од моите? Ја не го вреѓав зашо он рече дека смирено ќе завршел. Ја го вреѓав зашо ми ја вреѓаше темата. Не се бламирај те молам. Секоја тема има муабет. Да немало - немаше да пишуваат луѓе. Нека си го пише мислењето и нека дебатира ако планира. Нема шо да дели правдина дали темава е потребна или не.
Па кој рече дека НЕМА да ми биде тешко?Пуме, ај темава ја читај: после 5 години кучето те каснува, па онака да продискутираш и ти ко човек со нас.
Мислам не го тапацирај со све што звучи правилно и холивудски, имало причини што удолу идело све, станувале странци, курци палци и разноразни дијагнози за болни врски. Фала курцу исто можам и јас да го пишам, ама темава е за ситуации кога ти си high over heels и мислиш дека партнерот е бетер од тебе, а он уствари прска врз некоја со поголеми. Нема да ја убиеш курвата, дека ја сакаш, ама и вишокот колбас во собата ли го сакаш?
Мислам, ми се гади од вакви морално исправни постови, а најмалку очекувам вакви од тебе, пошо знаеш да врзеш реченица со друга.
И обично можам да ги скокам, ама ти секогаш идеш милја повеќе, као голем кур, ме изневерувал со друга, ништо страшно, ќе си најдам друг.
И да, така е. САМОШТО во тој момент, курот е голем, боли што си изневерена, ептен е страшно и немаш сили за друг.
И јас нема никого да убијам, ниту себе, ама незначи дека во афект и најсмирените луѓе идат до крајности. А вака од страна секако јас можам да ти дефинирам разум и курципалци.
Знаеш зашо не сфаќаш што се збори? Дека обично ти би била од другата страна, пошо врската пукнала бла бла, све идело удолу, а ти си all for твојата и самотвојата среќа.
Па ако некој друг те прави среќен, секако дека не гледаш проблем во тоа.