Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Читам неколкумина кои според нив ќе и раскинат, ко ништо да не било, ќе уплатат лото, ќе фатат и на хаваите до крајот на животот со најаките пички од целиов свет... камо да беше така едноставно.
Еве оставете ги другите што ќе зборват за вас, што ќе покажуваат со прст на вас во смисол идиотов одеше со курва шо се ебеше зад негов грб, оставете тоа настрана,речете си ме болит курот за средината и малограѓанштината...но тука се вашите 5 години градење на кула од карти кои вашата мачка ги турнала, 5 години во неповрат. Во тие 5 години вие толку сте вложиле во врската шо најверојатно довело до губење на некои пријатели, губење на контакт со други. А со останатите што? Во тие 5 години сигурно сте ги одебале за некое излегвење за да и удоволите нејзе и сега, кај сте друштво да бркаме пички заедно...камо да беше така, да ќе излезиш надвор и да ја најш новата совршена девојка...

Од друга страна во секој случај си лузер, лузер кој во афект било да ја удрил неа/швалерот или не, лузер кој на како и било начин и се одмаздил а за возврат си добил една мала лична сатисфакција која во поглед на тоа шо си го загубил е една мала точка.Лузер кој можит да мислит дека после 1 недела,месец се ќе бидит во ред, а уствари се залажвит самиот себе си.

Иначе како јас би изреагирал неможам да претпоставам, но знам дека доколку би немал подршка(support) било од пријател,близок роднина, или родители,незнам како би ја носел на плешти партијата наречена живот поделен на два периоди,пред раскинвењето и после него.

А замисли вистинската куќа што си ја градел 10 години и си крпел денар со денар да ја создадеш, лупне земјотрес, паѓа, потепува се живо, и остануваш само ти?

Разликата е како гледаш на ситуацијата.
Чашата е или половина полна, или половина празна.
Јас преферирам да ја гледам како половина полна.

Не ми треба одмор на Хаваи. Доволно тогаш би ми било да се запознаам со некој нов г-дин Пенис. :sneaky:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
А имат и луѓе кои по 2 годишна врска се самоубиваат. Имат луѓе шо возат точак а имат и шо возат мотор... незнам шо е толку тешко кога веќе пишите пост, бар да продискутирате малце со давање на одговор на зададеното прашање.
друже ме мрзи да ја читам целава тема ама ај ти стај се у таква ситуација. те изварала девојката после 5 години врска - и? КЕ ЈА УБИЕШ? ИЛИ „ЕБАЧОТ“ КЕ И ГО УБИЕШ? или па може сам ке се убиеш?

јас ти гарантирам дека 99% у ваков случај животот продолжува да тече и понатака...

и немој да мислиш дека се е сјајно во врска а уште помалце во брак.

leandra пред некое време ја читав у еден пост убаво си кажа - нема вечна љубов и нема само еден и единствен партнер! - сепак сме луѓе - човечки битија и секогаш сакаме да го пробаме „туѓото“ заота што „туѓото е секогаш послатко“

единствено лебедите наоѓаат еден и единствен партнер до крајот на животот и кога едниот ке умре од жал по извесно време умира и другиот. кај луѓето е сосема друга приказна.
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 05:12 ---
А замисли вистинската куќа што си ја градел 10 години и си крпел денар со денар да ја создадеш, лупне земјотрес, паѓа, потепува се живо, и остануваш само ти?

Не ми треба одмор на Хаваи. Доволно тогаш би ми било да се запознаам со некој нов г-дин Пенис. :sneaky:
хахаха... не си нормална - ме изнасмеа со постов.... :) морав да те цитирам извини :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
^^

Шала на страна али стварно незнам како 5 години од животот не ви значат ништо,5 години во сржта на животот кои неможат да се вратат. Онака не чувстувате некој гнев на пример ? Шо наместо да излезиш со другарите негде да пиеш, да гледаш фудбал/баскет, да играш фудба/ баскет ти си го потрошил тоа време на курвата шо те изневерила ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
^^

Шала на страна али стварно незнам како 5 години од животот не ви значат ништо,5 години во сржта на животот кои неможат да се вратат. Онака не чувстувате некој гнев на пример ? Шо наместо да излезиш со другарите негде да пиеш, да гледаш фудбал/баскет, да играш фудба/ баскет ти си го потрошил тоа време на курвата шо те изневерила ?

А наместо да работиш во банка, иако си дипл.економист, работиш 5 години на шанк?
Дај не откачувајте, ќе се убивале, ќе убивале... оф, леле.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
^^

ало бре човек! се читаш ли ти што збориш.. никој не рече дека не значат ништо - напротив! многу се ама што можеш да направиш? - ке го вратиш времето назад и ке ја исправиш грешката? еве ја ке ти кажам што би се случило у таква ситуација...

ке се нервираш ке научиш да пцуеш на најмалку 5 светски јазици ако си пушач ке почнеш по 2 кути на ден да пушиш ке бидеш разочаран нема да ти се прави ништо нема да имаш воља за ништо - нема да сакаш да се насмееш на ништо живо едноставно ке бидеш психички утепан НО по извесен период полека полека сето тоа ке го надминеш - ке ти остане секогаш спомен и белег како нешто лошо од минатото но МОРА да поминеш преку тоа..

ова му доаѓа како да си се качувал на некоја планина и од еднаш паѓаш! - а целта ти е да стигнеш до врвот - и што ке направиш? тек така ке се откажеш? - не, ке почнеш повторно од таму каде што си паднал и полека полека ке продолжиш напред но сега ке бидеш малце по внимателен да не ја повториш истата грешка...

незнам како да ти објаснам друже - сериозно. свати дека во животот кркоз некои работи едноставно мора да поминеш - не е крај на светот, има многу по ај да кажам „неубави“ работи кои можат да ти се случат во животот ....

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Пострашно сценарио е да имаш дете со таа личност. Ќе се запрашаш што е посилно од бракот и децата што го натерало брачниот другар да „прогугла“ надвор од заедничката постела.

Да и јас мислам дека подобро да затруднат и да се откријат пред свадба и деца отколку покасно во брак...

Инаку приказнава ептен позната... му се случи на еден ептен добар човек пред неколку години вереницата му беше трудна (сигурно не од него) а живееа заедно, и одеднаш се омажи за другиот... добро за него дојде во состојба да најде таква каква што заслужува иако самиот момент мора да бил тежок

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^^
Значат како може да не значат. Најлошо е во моментот кога дознаваш особата да ти е пред очи, тогаш се случуваат глупости. Или жив да ја фатиш, незнам дали постои маж кој нема да и заврти една.
Али не вреди, чим некој се одлучил да те изневери, врската од претходно пукнала, само повеќе заљубената страна не приметува. Се знае кога си заљубен и најубавата личност да дојде не го/ја погледнуваш, но чим луѓето околу тебе стануваат симпатични, толку од верноста.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
mazot sto saka moze da pravi da vrti ko kuce okolu nea :D
ama ako taja ne go smirgla ce vide ne ce vide ce si zamine od nea kolku i da e uporen vo namerata sepak celoto teziste e na zenata ako saka ce dade ako ne sto saka da napravi dzabe ce mu e
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 14:31 ---

sekoj eden maz ce ti pristapi ako si mu ubava bez razlika dali imas deca :)
tvoe e dali ce se podades ili ne
tuka na ispit e cvrstinata i karakterot na zenata dali vo tie 5 minuti resava so emocii ili trezven mozok
Секој маж ќе ти пристапи без разлика дали имаш деца ли не!!!!! :facepalm::facepalm:
А треба ли да пристапи тој, ако тој има деца? Каде е неговата трезвеност?

Кога ќе прочитам ваков пост, се прашувам шо ми требаше да се влкучам во муабтет.

офтопик: Дај бе, барем никот напиши си го правилно! DiviZion! :facepalm: Да те прочита некој Германец, ќе пукне од смеа.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Шала на страна али стварно незнам како 5 години од животот не ви значат ништо,5 години во сржта на животот кои неможат да се вратат.
90% од коментарите тука, се од луѓе шо си свиркаат и викаат шо би било кога би било. Затоа и ич не сум изненаден од муабетите хаха ќе си најдам друга, ќе ом на хаваи и ќесе разебам максимално... Лесно е да застаниш од зад тастатура и да си претпоставуваш работи. 100 стапа по туѓ грб, не само шо не болат, туку и голема е веројатноста да ви изгледаат смешно.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Во ситуацијава од кого си излажан, изневерен, предаден?

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Некој ќе заврши 2 метра под земја, некој во затвор, некој инстант ќе се омажи/ожени, некој ќе замине во манастир а некој откако ќе си ги излиже раните ќе продолжи понатаму ама ќе дува и на вода од фрижидер. Се зависи кој тип си и како знаеш да се справуваш со проблемите.
Ама едно е сигурно - неможеш да го вратиш времето назад.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Некој ќе заврши 2 метра под земја, некој во затвор, некој инстант ќе се омажи/ожени, некој ќе замине во манастир а некој откако ќе си ги излиже раните ќе продолжи понатаму ама ќе дува и на вода од фрижидер. Се зависи кој тип си и како знаеш да се справуваш со проблемите.
Ама едно е сигурно - неможеш да го вратиш времето назад.
Ова е доста интересно за разговор. Вели се каам за поминатото време со неа/него. Како можеш да се каеш или да си го изгубил времето кога ти во тие години си бил среќен човек?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ќе ти помини .... слична ситуација и мене ми се случи , 5+ години врска и замина на факс во Словенија
За еден месец се врати со свршеник .... љубов бе бате , љубов за ЕУ пасош и плата од 2000 Еура

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова е доста интересно за разговор. Вели се каам за поминатото време со неа/него. Како можеш да се каеш или да си го изгубил времето кога ти во тие години си бил среќен човек?
Луѓето секогаш се среќни или страдаат во ретроспектива, или во надеж. Значи, сеќавајќи се на минатото, или очекувајќи ја иднината. Сегашноста не постои. ;)

Од тој аспект гледано, предавството ги прави сите убави спомени грди, ги прекрива со сивило.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Некој може и да не ја гледа чашата. А тоа не го прави во право, оти поинаку гледал. Може глуп да е, неписмен, слеп, ретардиран и тн.
Чашата е секогаш полна. Разликата е во тоа дали е само со иста материја (вода).

Така и со „согледувањето“ на овие работи. Една е вистината.

Тие пет години значат повеќе од календарските. Претставуваат и крај и почеток. Крај на една голема лага, кога сфаќаш дека цел живот што си го градел, се што си гледал и видел (во врска со тоа) било само laz i obmana. Почетокот е само со себе си, справување со себе си. Другото не е битно.
А да се справиш со себе си со тоа што ке одиш на Хаваи или ќе најдеш некој друг спонзор ко ти што напомена, мора да има некоја фалинка.

Затоа и таквата перцепција, и со чашата и со се останато.

Kajgana Shop

На врв Bottom