Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Луѓето секогаш се среќни или страдаат во ретроспектива, или во надеж. Значи, сеќавајќи се на минатото, или очекувајќи ја иднината. Сегашноста не постои. ;)

Од тој аспект гледано, предавството ги прави сите убави спомени грди, ги прекрива со сивило.
Меѓутоа, сепак луѓето и ги апстрахираат спомените и според актуелната потреба да се почувствуваат среќни или да страдаат уште повеќе. Во смисол, дури и кога севкупниот прекин е грд и предавнички, понекогаш свесно се задржуваат на убавите спомени?

Ова од некоја подалечна перспектива го зборувам.

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Неможеш да го вратиш времето назад за да ги смениш/спречиш работите што веќе се случиле. Можеш само да си извлечеш поука.
А овие што се каат за поминатото време со некоја особа дури откако ќе дојде крајот (не по нивно барање туку онака изненадно) или пак жалат за особа која зад грб дрско и лицемерно ги лажела навистина се посебна приказна.
На моја пријателка, после 17 год. брак, мажот се исели од дома и отиде кај швалерката да живее. Две години е тој таму а не се разведуваат! Тој од кои причини не поднесува барање за развод незнам, ама пријателкава ми е ептен случај за разматрање. Две години фрла со дрва и камења по швалеркава и го чека мажов да се врати и плаче по времето кога бракот им бил идиличен (според нејзе до последниот ден бил таков) а тој нит деца гледа ни пари дава. Едно е да размислуваш за минатото време и да се преиспитуваш размислувајќи на убавите денови да бараш каде тргнало наопаку. Ама да го сакаш и бараш да продолжиш со човек кој ниту те сака ниту воопшто сака да живее со тебе?!?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Мажи, многу големи плачковци сте биле!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Луѓето секогаш се среќни или страдаат во ретроспектива, или во надеж. Значи, сеќавајќи се на минатото, или очекувајќи ја иднината. Сегашноста не постои. ;)

Од тој аспект гледано, предавството ги прави сите убави спомени грди, ги прекрива со сивило.
Дали со тоа прекривање можеш да си потврдиш на самиот себе си дека навистина било грдо? :) Или јасно ти е дека било убаво додека траело, па сега механички ќе го боиме во грдо. Неможеш убавиот спомен да го претвориш во грд, можеш да ги паметиш лошите работи повеќе од добрите. Неможеш да заборавиш кога ти зборел дека те сака и кога ти покажувал со дела, неможеш тоа е посилно од секој човек :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ма мене не ми смета шо постојат фраери и фраерки доволно јаки да пишуваат тука “пф, ќе ја/го заборавам, ќе си фатам друга“ пошо знам дека ако, не дај боже, им се деси тоа - шо ќе напраат врска нема со тоа сеа шо пишуваат.
Мене ми смета шо тие се чудат, такви збунети цели, па и се смеат “хахахаха омг убиство/самоубиство, шо ти е?“ или “хахаххах едноставно е, го убиваме бет....т.е. не, го забораваме неверников“ и технички ги исмејуваат сите оние кои имаат доволно големо сознание за нив да кажат дека нивните реакции би биле поимпулсивни од што треба да бидат.

Ја врска неам у кои спаѓам ама ме интересираше статистички какви одговори ќе добијам - и прилично задоволен сум од резултатов.

Јас само искрено се надевам дека никој од вас нема да го искуси ова па да ви ги истестираме мудава за заборавање 5 години шо ги покажувате тука во постовиве.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Сеуште имам сомнеж дека Пумата е на платен список кај Ејсид да провоцира дискусија во темите.
Човече не може една личност секаде да има различни мислења од сите други.

Ај сега он-топик

Познавам неколку парови што после подолга врска (5+години) раскинале. Е сега не било до толку драстично да причината за раскинување е трудната бивша, но сепак во повеќето случаи било ради изневерување.
И да тоа се врски што почнале во средношколските денови и догурале некаде до 25-26 години. Еден од поблиските другари беше во врска 9 години и раскинаа, причината беше што девојка му го изневерила.
Што знам дечките што ги познавам поминаа лесно преку ситуацијава. Да, се пијанчеа 10тина дена и толку. И да нивните родители беа каде каде по-повредени за разлика од нив. Не знам зошто ама сигурно ради страв дека нивниот син ќе падне во депресија или што ти ја знам.
И да, девојките во рок од 1 година максимум завршија со свадба.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ма мене не ми смета шо постојат фраери и фраерки доволно јаки да пишуваат тука “пф, ќе ја/го заборавам, ќе си фатам друга“ пошо знам дека ако, не дај боже, им се деси тоа - шо ќе напраат врска нема со тоа сеа шо пишуваат.
Мене ми смета шо тие се чудат, такви збунети цели, па и се смеат “хахахаха омг убиство/самоубиство, шо ти е?“ или “хахаххах едноставно е, го убиваме бет....т.е. не, го забораваме неверников“ и технички ги исмејуваат сите оние кои имаат доволно големо сознание за нив да кажат дека нивните реакции би биле поимпулсивни од што треба да бидат.

Ја врска неам у кои спаѓам ама ме интересираше статистички какви одговори ќе добијам - и прилично задоволен сум од резултатов.

Јас само искрено се надевам дека никој од вас нема да го искуси ова па да ви ги истестираме мудава за заборавање 5 години шо ги покажувате тука во постовиве.

Исак а што очекуваш ти да се направи?Кажи твоја ситуација...па да ја разгледаме...Не знам зошто очекуваш да се прават додатни скандали...Дали е потребно?Ти што сметаш?Дека треба да се чека дотичнатиот за да се свести што загубил па да се врати назад и да се пречека со раширени раце?
Ке се најде друг...Зар единката која е изневерена овде нема право да биде срекна?Има право и ке оди на тој чекор,барем јас би одила...
И од каде знаеш дека некој овде не го преживеал тоа?Можеби го прежиевеал но не сака да открива дел од својата интимност и минато...
Типот решил да ме изневери,направил потомок....и ке го испратам да си оди кај бившата зошто нема да сакам да расте новороденчето без родител...Не сум толку себична да мислам за себе само...
Уште тој момент кога решил да ме изневерува а не помислил на мене...епа иди у к*рац.

И ги спомнуваш 5те години врска ...а што тогаш треба да кажеме за оние кои со години биле во брак и се разведени заедно со деца?Треба од камени мост да се фрлат?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Исак а што очекуваш ти да се направи?Кажи твоја ситуација...па да ја разгледаме...Не знам зошто очекуваш да се прават додатни скандали...Дали е потребно?Ти што сметаш?Дека треба да се чека дотичнатиот за да се свести што загубил па да се врати назад и да се пречека со раширени раце?
Ке се најде друг...Зар единката која е изневерена овде нема право да биде срекна?Има право и ке оди на тој чекор,барем јас би одила...
И од каде знаеш дека некој овде не го преживеал тоа?Можеби го прежиевеал но не сака да открива дел од својата интимност и минато...
Типот решил да ме изневери,направил потомок....и ке го испратам да си оди кај бившата зошто нема да сакам да расте новороденчето без родител...Не сум толку себична да мислам за себе само...
Уште тој момент кога решил да ме изневерува а не помислил на мене...епа иди у к*рац.

И ги спомнуваш 5те години врска ...а што тогаш треба да кажеме за оние кои со години биле во брак и се разведени заедно со деца?Треба од камени мост да се фрлат?
Пак викам дека е океј да нема скандали, тоа е најдобриот приод.
Ама термини како “едноставно е“ и “што ви е бе“ кога зборите за другите - немаат смисла.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Пак викам дека е океј да нема скандали, тоа е најдобриот приод.
Ама термини како “едноставно е“ и “што ви е бе“ кога зборите за другите - немаат смисла.

Секако дека не е едноставно истото и јас го кажав во претходниот пост...Нормално дека ке ти биде тешко на почеток.Ке ја бараш вината во себе најпрвин,ке се прашуваш што го натерало да ме изневери...Па илјадници прашања исто така без одговор добиени...И на крај ке сфатиш дека е најдобро да продолжиш напред а тој нека си го срка она што си го дробил :)

M

MIL

Гостин
ja bi rekol a 3 a 5 god vrska pa neverstvo isto ti se faka ona vooopsto ne te cenela a ti si spremen da i kleknes na kolena bitch brat poarno u vrska da te izvara nego da se ebava posle u brak dok mislis da je vecno tvoja :D

O

Orion.

Гостин
Поентава на темава е да ги филтрирам форумџиите на оние кои знаат што е тоа философија и не се плашат искрено да разговараат за нивните мани и доблести и нивната емоционална нестабилност при екстремни случаеви како овој и оние кои не знаат повеќе од основен нагон за ебење и живеење. Погоди ти во кои спаѓаш.
Тргам од твојата фактичка состојба во воведниот пост. Сте создале сериозна врска, идете повеќе од пет години. Ја знаеш повеќе од самиот себеси, се гледаш себеси покрај нејзе до крајот на животот. Истата таа твоја ''сродна душа'' е затруднета од друг.

Дали е кривицата само на нејзе? А ти што си бил мајмун и што не си бил способен да ја процениш вистински, вистински да ја запознаеш? Но ако немаш во себе повеќе од ''основен нагон за ебење и живеење'' тешко дека ќе ја запознаеш вистински. Тешко и дека ќе можеш да фатиш девојка со вистински вредности воопшто. Знаеш што значи да идеш толку време со еден човек? Не викам дека истото(изневерувањето) не е можно во никој случај да се деси, но за истото, имајќи ги предвид сите околности во конретниот случај, не е кривицата само на нејзе.

И. што е поентата на темава? Пази молимте, ''ќе ја убијам'' ''ќе се самоубијам''
Дали си ти нормален бе? Психички лабилен си па да ја убиеш или да се самоубиеш? Нормално дека би и удрил шамар, тоа е афект, тоа се жестоки емоции кои во моментот не можат да се исконтролираат, но да ја убијам? Да се самоубијам?

И зошто се осети навреден поради тоа што кажав мој став и место да вратиш со аргумент, вреѓаш. Кој кур си ти? Ме познаваш мене лично па да кажеш мислење за мојот карактер кое би било релевантно?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И зошто се осети навреден поради тоа што кажав мој став и место да вратиш со аргумент, вреѓаш. Кој кур си ти? Ме познаваш мене лично па да кажеш мислење за мојот карактер кое би било релевантно?
aw yiss, this is the response шо се бараше :D
Навреден не се осетив, туку ми ја сереше темата. Ако не ја наоѓаш поентата на темата - не спамирај.
Јас барем усепав да те навредам на фин начин. Ти пак го извади животинското од себе со мешање курови у приказнава :D

и те молам, ако немаш нешо конструктивно да пишеш - dont bother please.

O

Orion.

Гостин
aw yiss, this is the response шо се бараше :D
Навреден не се осетив, туку ми ја сереше темата. Ако не ја наоѓаш поентата на темата - не спамирај.
Јас барем усепав да те навредам на фин начин. Ти пак го извади животинското од себе со мешање курови у приказнава :D

и те молам, ако немаш нешо конструктивно да пишеш - dont bother please.
Твојава реплика е ептен конструктивна и полна со контра аргументи на моиве аргументи.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Твојава реплика е ептен конструктивна и полна со контра аргументи на моиве аргументи.
#одјава

ако го види ова (супер)модератор/админ, слободно нека направи чистка и на моите офтопици

Kajgana Shop

На врв Bottom