Изневерени после 5+ години врска, спремни за брак. Што би направиле?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
многу едноставно (не и лесно), стануваш, си ја тресеш прашината, продолжуваш да одиш напред без вртење назад

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
епа ние треба да го ставиме негде ,педерите се знае кај го ставаат
за да тој влезе треба нозе у V да бидат на жената ,но има и други пози ..хххии:eek:

Многу ретко останувам без зборови, а од твојата ограниченост занемев.

Насловот на оваа тема е можеби наопаку поставен. Ако заклучите дека некој ве изневерува, ќе го оставите. Дали ќе биде тивко или гласно, нијанси се во прашање.

Но што ќе направите ако сте дел од приказната каде парот прави дете? Тогаш што?

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Многу ретко останувам без зборови, а од твојата ограниченост занемев.

Насловот на оваа тема е можеби наопаку поставен. Ако заклучите дека некој ве изневерува, ќе го оставите. Дали ќе биде тивко или гласно, нијанси се во прашање.

Но што ќе направите ако сте дел од приказната каде парот прави дете? Тогаш што?
и јас од тебе занемев ти почна со ширење нозе на жената
затао љанџељина ако зи занемела не пишувај

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Kade be so toj odgovor "Niso nema da napraam, ke sum nervozen 2-3 meseci i ke mi pomine". Seriozno? 5 godini ke zaboravite za 2-3 meseci? Zamislete na site kavgi koi se neizbezni sto ste gi imale so familijata branejki ja nea, zamislete za celiot trud sto ste go vlozile, zamislete na site onie momenti koi bi gi imale tesejki se samite sebe deka vasata ljubena ne ve izneveruva, non stop ste ja barale krivicata vo sebe i vo svojata doverba vo nea. I 5 godini za 3 meseci - paf!? Pa ebati vrskata od 5 godini spremni zabrak ako ja zaboravite za 3 meseci i mozete da produzite ko nisto da ne se desilo.

(sry lat, od telefon)

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.929
Поени од реакции
864
Можеби ќе тргнам да ја давам но брзо ќе прекинам, ќе останам без зборови и ќе си отидам или таа ќе си отиде...не сум одмаздољубив ама не би било лошо нејзиниот следен парнтер да знае што направила во претходната врска

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
А кога маж ќе се реши на таков чекор? Тогаш пак ли жените се криви?
mazot sto saka moze da pravi da vrti ko kuce okolu nea :D
ama ako taja ne go smirgla ce vide ne ce vide ce si zamine od nea kolku i da e uporen vo namerata sepak celoto teziste e na zenata ako saka ce dade ako ne sto saka da napravi dzabe ce mu e
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 14:31 ---
Да, тогаш ги провоцираме и они понатаму немаат избор :X3:
sekoj eden maz ce ti pristapi ako si mu ubava bez razlika dali imas deca :)
tvoe e dali ce se podades ili ne
tuka na ispit e cvrstinata i karakterot na zenata dali vo tie 5 minuti resava so emocii ili trezven mozok

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ако ми го направи тоа....значи ќе ми ја инвалидизира психата за цел живот....така да јас ќе и вратам со тоа што ќе и го прекинам рбетниот нерв,и таква кој сака после нека си ја земе.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
mazot sto saka moze da pravi da vrti ko kuce okolu nea :D
ama ako taja ne go smirgla ce vide ne ce vide ce si zamine od nea kolku i da e uporen vo namerata sepak celoto teziste e na zenata ako saka ce dade ako ne sto saka da napravi dzabe ce mu e
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 14:31 ---

sekoj eden maz ce ti pristapi ako si mu ubava bez razlika dali imas deca :)
tvoe e dali ce se podades ili ne
tuka na ispit e cvrstinata i karakterot na zenata dali vo tie 5 minuti resava so emocii ili trezven mozok

Златен си, бре, жими све :pos:

Никад мажот нема одговорност за ништо што ќе направи, нели? Негово е да си проба, макар и на мажена жена, макар и на мајка, него ништо не го кошта, тоа му е работа, не е срамота да пробаш, негово е и да си ја превари девојката/жената, али никад и во ниедна ситуација не е негова работа да биде преварен. Тоа никако, така?
Златен си ти, а златни ти се и двојниве стандарди. Ама ако. Ипак превише е од таквиот маж да се побара сам да размислува трезвено. Тоа ќе остави на жената ;)

Член од
12 јуни 2009
Мислења
90
Поени од реакции
126
Не,нема да ја/го заборавиш за 2-3 месеца,
Нема ни за година дена да заборавиш
Едноставно ќе си го помниш целиот живот,тоа е тоа.

Но,од друга страна, тоа е животот, за жал, не е розов.Како и да е, мора да се продолжи напред.
Дај си време колку ти е потребно,плачи,урлај,потсеќај се на сите работи кои сте ги правеле заедно, на крајот потсети се што ти има направено и така некој период.... Верувам дека ќе помине.Се поминува во животот,само си зависи до карактерот,така да некој полесно некој потешко.

Подобро според мене, би било да ја/го оставиш,затоа што нели со бившиот/бившата пак се навраќала....и тоа година дена.. па толку да немал/а грижа на совест за тоа време,не можам да разберам. Ако одлучиш да продолжиш, ке продолжиш со доза на огромна сомнителност, разклатена доверба и ништо нема да е исто, а и детето да влезе во комбинација....не штима тоа веќе.

Последиците таа/тој мора да си ги прифати какви и да се, нормално дека ќе се труди и сака и ке моли да сте пак заедно,но тука другиот треба да е карактер и да не дозволи да потклене.

Утре никој не ти гарантира дека нема пак да се случи тоа, како и самиот викаш, си мислел дека и таа го осеќа истото,ама излегло дека не било така.
Тоа не е човек штом можело во истото време и со бившиот и со сегашниот, сигурно не и било се во ред со тебе,па се навраќала и кај него да ги надополни тие работи кои ги нема со тебе. Не знам кои се, можеби ти ги знаеш, но најубаво таа си знае зошто го правела сето тоа.

Најтешко е што во почетокот нема да веруваш на никоја под дифолт, но со време ке се среди тоа.Верувај.Ќе имаш пак среќни моменти,нова љубов и надеж за живот со тој нов човек.

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Не си нормален, па ќе те обвинат за сколоност кој самоубиство и ќе те затворат пред да имаш можност да се самоубиеш и прашање е дали ќе успееш да се самоубиеш, за кај си после, "...мајко па што му е на луѓево..."

Член од
4 јуни 2013
Мислења
13
Поени од реакции
3
ne sum vo brak ali 5 god. da si so nekoj a da ne go zapoznaes dovolno za toj period i da te vtasa " rani kuce da te laaee" pa stvarno nema protivotrov za taj ujed .

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Јас бокс би и удрил најискрено.Дали е пичкарска постапката поради тоа дека не се тепа жена,не е битно воопшто. И би се надевал дека некогаш во иднина и таа ќе страда исто како јас во тие моменти.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Ќе си одам дома, ќе си распалам една двојка и ќе си легнам да спијам како бебе. Следниот ден ќе си резервирам карта за на Озора. А таа, е таа ќе западне во депресии и вината ќе ја јаде долго низ животот, ќе се уништи самата себе. Ќе го изгуби детето, бившиот ќе ја напушти ( затоа и е бивши - кога тогаш пак ќе им се разделат патиштата ). Потоа ќе чукни пак на моја врата, ама овој пат вратата ќе и ја отвори моето синче. Ќе се замисли и ќе си речи - Тоа можеше да биде мој син - без да каже збор ќе се заврти и ќе исчезне за секогаш. По некое време ќе биде пронајдена предозирана со апчиња за спиење.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Во ваква ситуација моите родители ќе се поскршени од мене... :) Ќе треба нив да ги тешам, ќе нема време за мене...
Сценариото би било вакво: Ќе се повлечам во себе, нема да сакам никој да видам, нема да сакам да правам муабет за тоа. Нема да сум способна за работа неколку дена, зошто секогаш кога ќе помислам што ми се случило ќе се расплачам. Моите постојано ќе ми вртат на мобилен, мама ќе плаче, па ќе ја тешам, татко ми ќе е нервозен и ќе треба да го смирувам за тој да не направи глупост :), после мајка ми откако ќе се изнаплаче пак ќе ми се јави за да го навредува дечкото и да го прави од ѓубре подоле, после пак ќе се јави за да ми каже дека јас сум виновна за се и дека треба улогата на девојка/жена подобро да сум ја одиграла. Ќе помине време и ќе барам бегство од реалноста (а се знае како и како завршува тоа). Па ќе барам начин да отидам што подалеку од градот/државата за да побегнам од се, зошто во мојот случај нема да се издржува тортурата од најблиските. Не знам дали ќе сакам и ќе можам да се соочам со него пак. Сигурно би го направила тоа кога ќе се намали болката, кога песна/збор/вкус нема да ме расплаче повеќе. И како што велат „Време лечи се“, ќе почнам да мислам на сите маани и недостатоци кои ги имал и на тој начин полесно ќе го преболам и заборавам.

T

Tamora

Гостин
Во ваква ситуација моите родители ќе се поскршени од мене... :) Ќе треба нив да ги тешам, ќе нема време за мене...
Сценариото би било вакво: Ќе се повлечам во себе, нема да сакам никој да видам, нема да сакам да правам муабет за тоа. Нема да сум способна за работа неколку дена, зошто секогаш кога ќе помислам што ми се случило ќе се расплачам. Моите постојано ќе ми вртат на мобилен, мама ќе плаче, па ќе ја тешам, татко ми ќе е нервозен и ќе треба да го смирувам за тој да не направи глупост :), после мајка ми откако ќе се изнаплаче пак ќе ми се јави за да го навредува дечкото и да го прави од ѓубре подоле, после пак ќе се јави за да ми каже дека јас сум виновна за се и дека треба улогата на девојка/жена подобро да сум ја одиграла. Ќе помине време и ќе барам бегство од реалноста (а се знае како и како завршува тоа). Па ќе барам начин да отидам што подалеку од градот/државата за да побегнам од се, зошто во мојот случај нема да се издржува тортурата од најблиските. Не знам дали ќе сакам и ќе можам да се соочам со него пак. Сигурно би го направила тоа кога ќе се намали болката, кога песна/збор/вкус нема да ме расплаче повеќе. И како што велат „Време лечи се“, ќе почнам да мислам на сите маани и недостатоци кои ги имал и на тој начин полесно ќе го преболам и заборавам.
Го поминав истото од збор до збор , само среќа кај мене немаше дете на пат Јас осетив само олеснување ништо друго :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom