Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Преценет The Fall најмногу 6 според мене, а потценет Lucky Number Slevin, може на таков филм слободно 8.5 да му се даде, исто се сложувам со членот погоре дека Primal Fear е потценет филм :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Преценет The Fall најмногу 6 според мене, а потценет Lucky Number Slevin, може на таков филм слободно 8.5 да му се даде, исто се сложувам со членот погоре дека Primal Fear е потценет филм :)
Која глупост е The Fall , никад рејтингот на имдб не ми бил мерило за добар филм. Отворам детална статистика, глеам клошари по 16 години дигаат или сузбиваат рејтинг на филм....

Член од
15 април 2013
Мислења
44
Поени од реакции
37
Која глупост е The Fall , никад рејтингот на имдб не ми бил мерило за добар филм. Отворам детална статистика, глеам клошари по 16 години дигаат или сузбиваат рејтинг на филм....
Кој филм е добар според тебе?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Mulholland Drive. 7.9 за таква перфекција од филм е малце.

Член од
20 април 2013
Мислења
113
Поени од реакции
132
The Game е потценет,одлична мистерија и напнатост до самиот крај,моја оценка 8.3
Django Unchained е преценет,висока оценка на стара слава на Тарантино,не дека филмот не е добар ама јас не би му дал 8.6
City of God e преценет,реална оцена според мене е 8.0

W

Werther

Гостин
Потценет -- The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Одлична крими-драма, според мене еден од најдобрите понови филмови. IMDb 7.6 - Јас 8.3

Преценет -- True Grit
Досаден филм, и неверојатно патетичен. И покрај тоа што браќата Коен се одлични режисери, филмот е промашен.
P.S После улогата во Биг Лебовски, на Џеф Бриџис не му доликува да глуми хард-кор каубоец.
IMDb 7.7 - Јас 6.7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Преценети:

Iron Man 3
Hangover Part III

Повеќе од 3ка (ете 4ка) не би им дал на овие.

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Преценети:

Iron Man 3
Hangover Part III

Повеќе од 3ка (ете 4ка) не би им дал на овие.

Хенговер тројкава не сум ја гледал, ама претпоставувам дека си во право затоа што и двојката ја промашија, а слушнав и дека на Зек карактерот го смениле само за да направат приказна, тоа сигурно нема да ми се допадне. Во однос на Ајрон мен 3... бев со толпа луѓе да го гледам, и поголемиот дел не беа сигурни како да реагираат кога дојде - - - - - - - СПОИЛЕР - - - - - - - моменатот со Мандаринот кога се разоткри како актер. Да бев љубител на стрипот најверојатно ќе бев нервозен. Но, како љубител на филмовите Ајрон мен, Роберт Дауни Млаџи и у глобала љубител на филмови - филмот беше многу добар. НЕ одличен, но 7.5 сигурно. Зошто? Бидејќи и Роберт и Гвинет и Пирс си ги завршија улогите токму како што требаше, а Бен Конгсли направи ремек-дело со улогата, беше заканувачки страшен кога требаше да биде, а потоа патетично смешен кога дојде пресвртот. Ај кажи дека насети оти е актер? Дека очекуваше таков пресврт. Значи глумата е на високо ниво. Визуелно беше нормално задоволителен, а и музиката беше на место. Единствена работа што филмот промаши е што на Пирс му ја даде улогата главен негативец, а неговиот карактер не беше ни приближно толку интересен како Мандаринот пред да дознаеме дека е актер. Тука заебаа.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хенговер тројкава не сум ја гледал, ама претпоставувам дека си во право затоа што и двојката ја промашија, а слушнав и дека на Зек карактерот го смениле само за да направат приказна, тоа сигурно нема да ми се допадне. Во однос на Ајрон мен 3... бев со толпа луѓе да го гледам, и поголемиот дел не беа сигурни како да реагираат кога дојде - - - - - - - СПОИЛЕР - - - - - - - моменатот со Мандаринот кога се разоткри како актер. Да бев љубител на стрипот најверојатно ќе бев нервозен. Но, како љубител на филмовите Ајрон мен, Роберт Дауни Млаџи и у глобала љубител на филмови - филмот беше многу добар. НЕ одличен, но 7.5 сигурно. Зошто? Бидејќи и Роберт и Гвинет и Пирс си ги завршија улогите токму како што требаше, а Бен Конгсли направи ремек-дело со улогата, беше заканувачки страшен кога требаше да биде, а потоа патетично смешен кога дојде пресвртот. Ај кажи дека насети оти е актер? Дека очекуваше таков пресврт. Значи глумата е на високо ниво. Визуелно беше нормално задоволителен, а и музиката беше на место. Единствена работа што филмот промаши е што на Пирс му ја даде улогата главен негативец, а неговиот карактер не беше ни приближно толку интересен како Мандаринот пред да дознаеме дека е актер. Тука заебаа.

Не викам дека лошо глумеле или дека пресвртот бил лош.... само кажувам, тој филм не е ајрон мен, туку некој филм со актерот од Iron Man, нешто како James Bond повеќе. А хенговер 3 ти е жанр акција / трилер / срање. Комедија нема нигде таму (освен последните 10 секунди кои се ПОСЛЕ крајот од филмот)

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Не викам дека лошо глумеле или дека пресвртот бил лош.... само кажувам, тој филм не е ајрон мен, туку некој филм со актерот од Iron Man, нешто како James Bond повеќе. А хенговер 3 ти е жанр акција / трилер / срање. Комедија нема нигде таму (освен последните 10 секунди кои се ПОСЛЕ крајот од филмот)
Ајде нека е така. Незнам по кој критериум гледаш, како одраз на стриповите, како одраз на цртаните, ама не е битно ќе прифатам дека е добар како засебен филм. Секој засебен вкус си има - јас добро си пројдов кога го гледав. Знам од тоа што не ми дојде нагон по цигари :P
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:58 ---
Ајде нека е така. Незнам по кој критериум гледаш, како одраз на стриповите, како одраз на цртаните, ама не е битно ќе прифатам дека е добар како засебен филм. Секој засебен вкус си има - јас добро си пројдов кога го гледав. Знам од тоа што не ми дојде нагон по цигари :P

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Stardust (2007) има 7.7 на имдб... не почнав да го гледам од почеток, али гледав доволно, најмногу 4-5 според мене.

Член од
20 април 2013
Мислења
113
Поени од реакции
132
Па и 8 е исклучително висока оцека, филмот е ремек дело :)
Не ми беше поентата дека филмот е лош,напротив одличен е,но не би го ставил пред Мементо,Таксист,Кога јагнињата ќе стивнат,Леон,Департед и тн.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Young Frankenstein има 8, според мене 7.5
Има доста добри моменти, но за 8 треба по мое малку повеќе.

El topo би го кренал над 7.5

Kajgana Shop

На врв Bottom