Game of Thrones

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Ова никогаш не ми беше јасно. Го спасил народов од Лудиот крал, а народот се фатил со тоа дека го убил од зад грб и бити.
Два збора: лојалност и кукавичлук.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Е нема лајкови. Колку пати сум ти дал лајк, после отворам тема гледам си допишала уште 20 работи. Од сега лајк после 3 дена, да сме сигурни дека е завршен постот :)
Ахахахах све ѕверови на подфорумов. Па вие цела книга можете да напишете за мене :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Дечки непотребно се расправате. Не може ник да биде спојлер. Океј постои таков лик, големо чудо. Тоа нема благе везе со спојлер. Затоа чил аут. :cool:
Не е тоа никаков страшен споилер, ама е споилер. Баш неговиот ник и само неговиот. Другите не.
(самото објаснување околу тоа е споилер, затоа не велам ништо)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
:facepalm:
Прифати шала на твоја сметка. Не реков дека не ти ги читам постовите, туку дека е малце иритирачки нон стоп да ги дополнуваш :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не е тоа никаков страшен споилер, ама е споилер. Баш неговиот ник и само неговиот. Другите не.
(самото објаснување околу тоа е споилер, затоа не велам ништо)
Ама ти да не му придадеше толкаво значење, никој немаше да помисли дека е спојлер.
И ник е, каков спојлер може да е ник?
Плус модератор пиша дека е во ред, така да не знам зошто уште правиме муабет за тоа.
--- надополнето: 26 април 2013 во 19:47 ---
:facepalm:
Прифати шала на твоја сметка. Не реков дека не ти ги читам постовите, туку дека е малце иритирачки нон стоп да ги дополнуваш :)
Ок sorry мислев дека си озбилен.
Ај сеа да се оправдам. Најчесто кога доаѓам на темава знае да има по 10 страници непрочитани. И секое мислење кое сакам да го реплицирам го отварам во нов таб. Откога ќе се отворат неколку нови таботи, почнувам да ги празнам со тоа што ги пишувам одговорите. Нема да ми издржи browser-ов толку таба.
Јас стварно се извинувам ако тоа ви претставува проблем :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Два збора: лојалност и кукавичлук.
Rickard Stark, таткото на Ned, беше лојален на Aerys. И беше изгорен жив, а син му го натераа сам да се задави.

Koга Aerys слушна дека Robert го убил Rhaegar и оди кон главниот град, имаше план да го запали градот. " Let him be the king of ashes. " му рече на главниот пиромансер.

Ако Jaime е кукавица, тогаш не знам кој е храбар.

Тоа што му го направи на Aerys можеби не е чесно, ама не е кукавичлук. Го убиј кралот во неговиот замок, во град полн со негови војници. Откако го убиј него, одеше низ замокот да го убие Rossart, кој беше тогашна Рака на Кралот и сите пиромансери кои имаа нардби да го запалат градот. Со убиството на Aerys го спаси градот и илјадници луѓе, а сите го мразат за тоа.

После, во битката во Whispering Wood, ( 1ва сезона, кога Robb зароби ) тој уби тројца војници од почесната гарда на Robb. Тројца против еден. За него беше како леб да сечи.

Нечесен? Да. Кукавица? Не.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Ама ти да не му придадеше толкаво значење, никој немаше да помисли дека е спојлер.
И ник е, каков спојлер може да е ник?
Плус модератор пиша дека е во ред, така да не знам зошто уште правиме муабет за тоа.
Не бев ја тој кој го потенцираше прв тоа, види погоре, јас се надоврзав.

Пак ќе повторам, ништо страшно верувајте.
... секој кој ги читал книгите, ќе знае.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Rickard Stark, таткото на Ned, беше лојален на Aerys. И беше изгорен жив, а син му го натераа сам да се задави.

Koга Aerys слушна дека Robert го убил Rhaegar и оди кон главниот град, имаше план да го запали градот. " Let him be the king of ashes. " му рече на главниот пиромансер.

Ако Jaime е кукавица, тогаш не знам кој е храбар.

Тоа што му го направи на Aerys можеби не е чесно, ама не е кукавичлук. Го убиј кралот во неговиот замок, во град полн со негови војници. Откако го убиј него, одеше низ замокот да го убие Rossart, кој беше тогашна Рака на Кралот и сите пиромансери кои имаа нардби да го запалат градот. Со убиството на Aerys го спаси градот и илјадници луѓе, а сите го мразат за тоа.

После, во битката во Whispering Wood, ( 1ва сезона, кога Robb зароби ) тој убиј тројца војници од почесната гарда на Robb. Тројца против еден. За него беше како леб да сечи.

Нечесен? Да. Кукавица? Не.
Убиство од грб е кукавичлук во секоја средновековна приказна. Kingslayer кажува се во врска со лојалноста.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Убиство од грб е кукавичлук во секоја средновековна приказна. Kingslayer кажува се во врска со лојалноста.
Не е кукавичлук бидејќи немаше од што да се плаши, а Лудиот Крал знаеше дека ќе биде убиен. Кога Tywin влезе во King's Landing и почна да прави масакр, Aerys му даде ултиматум на Jaime: Донеси ми ја главата на татко ти, или ќе ја изгубиш твојата. Jaime излезе надвор, да зборува со татко му, а кога се врати, мечот му беше в рака. Аеrys викаше, бегаше, молеше. Знаеше дека се е готово. Тогаш Jaime му направи дупка во вратот.

Никогаш не реков дека Jaime беше лојален. Единствениот човек на кој Jaime е лојален е неговиот татко.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дај бар научете ја да ги цитира сите оддеднаш. Вака со секое ново цитирање ми се појавува во нови теми :cautious:
Мене ми стигаат нотификации бидејќи ја нагледувам темава... :icon_lol:

Иначе со тоа со никот спојлер - се зафркавав бе луѓе, чил-аут. :D

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
среќа не го видов спојлерот но ова дефинитивно ја прели чашата.. ќе ти ебам и форум и се па колкав морон треба да си да направиш такво нешто... не едноставно не смеам да ризикувам веќе и по цена на тие мислења кои ни разјаснуваат за ликовите и слично нешто што сме подзаборавиле... не влегувам тука до крај на сезона и решен проблем.. ај поздрав..
Џофри ќе го фатат во соба со Варис како се полеваат со пресен wildfire. S3E6.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Џофри ќе го фатат во соба со Варис како се полеваат со пресен wildfire. S3E6.
Пазете на фактот дека е пресен, тоа ќе значи многу во четврта сезона, кога змејовите ќе бидат настинати.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Трета светска војна се дигнала во темава денеска.
Не серизно, можда заклучување на темава и најпаметно решение ќе е. Јас немам налетано на спојлер на темава сеуште, сезонава 2-3 пати преживеав, ама сепак глупо е, знам колку глупо ми беше Lost кога ја гледав, а знаев се што ќе се случи, едноставно го губи секој филинг серијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom