Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
или грешно си измерил или си меѓу најдобрите во Македонија,тоа е некаде 31-32 на 10 км,толку иде најдобриот :)
Со тој резултат имаш 1.10 на полумаратон :D
Беше ли некој на трчаме кон целта,како поминавте?
Јас трчав на 5км. Без никаква подготовка, истрчав за 33.59. Прв пат учествувам и многу ми се допадна, организацијата беше одлична.
Многу лоши патики имам, нозеве уште ме болат т.е. прстите. Мора да се земат нови за трчање. Од каде е најдобро да се купат патики за трчање, не многу скапи :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Ако е 300 метри ти имаш просек од 18 km/h. :cuc:

А ако е оваа сала:

тогаш е 200 метри со трибини, а без нека е 150

значи имаш просек 9 km/h шо и не е лошо :D
Taa сала е братко... донекаде не е и точно мерењето бидејќи сите велат дека е ~300 метри.. Oстај гугл мапс го прашав човекот кој е директор таму па чекам одговор :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Taa сала е братко... донекаде не е и точно мерењето бидејќи сите велат дека е ~300 метри.. Oстај гугл мапс го прашав човекот кој е директор таму па чекам одговор :)
Едно е да велат, други се вистинските димензии...
Еве ти димензии на ракометно игралиште.

40 со 20, значи околу 120 метри периметар, ајде нека има и +10 метри од секоја страна, пак ќе биде 160 метри.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Зедов Champion патики 2500 денари од аутлет СЦБТ лекотија... Мислиш пердуви држиш. Башка на ногата и не ги осеќам..Втор живот :)
Каде е тој аутлет? Патиките се за трчање или универзалки?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Не се заебавајте, земете со телефонот измерете си го времето и готово. Ставете Runkeeper, Sportypal или една од останатите милион спортски апликации и пичете. Освен ако не сте еден од тие тројца од 20 души кои немаат смартфон со GPS - тогаш може да трчате заедно со некое другарче. Инаку димензиите на ракометното игралиште се 40м должина х 20м ширина. Со тоа што додека трчаш кратиш по 3-4 метри на секој круг. Значи, рачунај околу 115 метри на секој круг... :)

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Не се заебавајте, земете со телефонот измерете си го времето и готово. Ставете Runkeeper, Sportypal или една од останатите милион спортски апликации и пичете. Освен ако не сте еден од тие тројца од 20 души кои немаат смартфон со GPS - тогаш може да трчате заедно со некое другарче. Инаку димензиите на ракометното игралиште се 40м должина х 20м ширина. Со тоа што додека трчаш кратиш по 3-4 метри на секој круг. Значи, рачунај околу 115 метри на секој круг... :)
Гледам на runkeeper си бил Водно

http://runkeeper.com/user/MLazarevski/activity/164190726

ме интересира дали патеката до горе е широка колку оваа?

оти сакам да трчам нагоре па дали е таман за разминување :D

од средно водно нагоре ме интересира

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Гледам на runkeeper си бил Водно

http://runkeeper.com/user/MLazarevski/activity/164190726

ме интересира дали патеката до горе е широка колку оваа?

оти сакам да трчам нагоре па дали е таман за разминување :D

од средно водно нагоре ме интересира
По патеката по која јас одам/трчам, нема да ја имаш истата комоција како оваа на сликата (особено од Средно до Врв) :)
Има делови кај што е широка, но претежно е тесна и со голема нагорнина (не погодно баш за трчање). Е сега, можеби и има други поубави патеки, ама јас се по истата одам... Инаку, можеш и по асфалтот да трчаш, ама тоа е многу, многу подолг патот до врвот :)

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
По патеката по која јас одам/трчам, нема да ја имаш истата комоција како оваа на сликата (особено од Средно до Врв) :)
Има делови кај што е широка, но претежно е тесна и со голема нагорнина (не погодно баш за трчање). Е сега, можеби и има други поубави патеки, ама јас се по истата одам... Инаку, можеш и по асфалтот да трчаш, ама тоа е многу, многу подолг патот до врвот :)
ок фала

Mе интересираше ширината, оти се немам качувано одамна до крст, па не се сеќавам добро како е.

Инаку трчам до средно по оваа патека, ама ме фаќа 8 км:

Сакам до кај 13-14 км да направам таман до крст цела тура :D, а за по асфалт ептен ми е далеку, ќе појдам некој ден со пешачење да ја проверам добро колку е тесна.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Јас трчав на 5км. Без никаква подготовка, истрчав за 33.59. Прв пат учествувам и многу ми се допадна, организацијата беше одлична.
Многу лоши патики имам, нозеве уште ме болат т.е. прстите. Мора да се земат нови за трчање. Од каде е најдобро да се купат патики за трчање, не многу скапи :)
Браво за тебе,тренирај сеа повеќе за Скопски и ќе направиш појак резултат :)
Инаку ја да се пофалам втор бев на 4800 метри со одлично време за мене 15:34
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:59 ---
Извини вака ама Кениец да пуштеш во сала неможе да држи темпо од 18км на час :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Браво за тебе,тренирај сеа повеќе за Скопски и ќе направиш појак резултат :)
Инаку ја да се пофалам втор бев на 4800 метри со одлично време за мене 15:34
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:59 ---

Извини вака ама Кениец да пуштеш во сала неможе да држи темпо од 18км на час :)
Нема проблем братко секоја шала е добредојдена... Инаку 200 метри е некаде кругот..

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Нема проблем братко секоја шала е добредојдена... Инаку 200 метри е некаде кругот..
Ти кажавме и објаснивме веќе дека нема шанса да е 200 метри кругот :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
само што стигна

Pocituvani,

Skopskiot Maraton ovaa godina ke se odrzi na 12 maj 2013 godina, i bi sakale da ve pokanime a voedno i da vi se zablagodarime za dosegasnata sorabotka i pomos kako volonteri bez koja ne bi mozele da ja organizirame ovaa najgolema Sportska manifestacija koja se organizira po 9ti pat.
Dokolku ste zainteresirani i ovaa godina da ucestuvate kako volonteri moze da se prijavite na sledniov link : http://www.skopskimaraton.com.mk/volonteri.html , a za drugi informacii na www.skopskimaraton.com.mk
Odnapred Blagodaram
Pozdrav
Nikola Pancevski

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Кажете....нешто се хемизирате? :D.......и што ако не е тајна? :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Кажете....нешто се хемизирате? :D.......и што ако не е тајна? :D
Какво хемизирање бе... :pos:
„Хемизирај“ се со јаглехидрати. Евентуално магнезиум, омега 3 и тн...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Абе мислев нешто како Л-карнитин...light doping....јас стрејт идам као теле, па и постам уште....се враќам од трчање ко од фронт....

Kajgana Shop

На врв Bottom