Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Не.На колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?
Не.На колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?
Не му штети, а на колку време се форматира тоа зависи од тебе како го користеш, ако почне да коче, бавно да се уклучува т.е. кога ќе ти дојде да го фрлиш од прозор, е тогаш сигурно е за форматНа колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?
Хахахаха 6 години го имам компјутероф и никојпат не ми кочел толку многу за фрлање.кога ќе ти дојде да го фрлиш од прозор, е тогаш сигурно е за формат
Не му штети форматирањето.Нема врска кога си го си го форматирал.Можеш да го форматираш.На колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?
Форматирањето штети во зависност колку често го форматираш HDD има мака од често форматирање тоа е исто како да земеш лист молив и гума и да шкрташ цело време на листот и да бришеш со гумата по некое време ке видиш листот ке почне да се кине истото и со HDD се случуваНа колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?
Зошто му штети ? нема директен контакт помеѓу плочите и главата за читање и запишување таа лебди на неколку микрони над плочата и ги праќа податоците како електромагнетно поле. Единствено ќе му набиеш повеќе километража што и не е некој проблем ако се земе дека ќе ти требат околу 30 мин за формат. А ако мислеш дека bad sectors ќе се појават заради честото форматирање- не се појавуват може само ако плочата на го изгуби својството да се магнетизира ама тоа е до металниот состав на неа. Напротив HDD regenerator bad sectors ги поправа на тој начин што нон стоп запишува и бриша во тој сектор и на тој начин пробува да му ја врати магнетната способност на тој сектор.Форматирањето штети во зависност колку често го форматираш HDD има мака од често форматирање тоа е исто како да земеш лист молив и гума и да шкрташ цело време на листот и да бришеш со гумата по некое време ке видиш листот ке почне да се кине истото и со HDD се случува
Пишав зависи колку често се прави формат ако правиш на секоја недела по 3 формати тогаш HDD ке рикне за 1 година , незнам колку знаеш ама на секое форматирање се скратува векот на HDD кај имаш видено формат 30 мин кога сега е quick format од Vista па до Win 8 e quick format, и XP има quick format и нормален формат кој тој трае околу 20 минЗошто му штети ? нема директен контакт помеѓу плочите и главата за читање и запишување таа лебди на неколку микрони над плочата и ги праќа податоците како електромагнетно поле. Единствено ќе му набиеш повеќе километража што и не е некој проблем ако се земе дека ќе ти требат околу 30 мин за формат. А ако мислеш дека bad sectors ќе се појават заради честото форматирање- не се појавуват може само ако плочата на го изгуби својството да се магнетизира ама тоа е до металниот состав на неа. Напротив HDD regenerator bad sectors ги поправа на тој начин што нон стоп запишува и бриша во тој сектор и на тој начин пробува да му ја врати магнетната способност на тој сектор.
Mozes kolku pati sakas da pravis format, nema da ti rikne HDD.Пишав зависи колку често се прави формат ако правиш на секоја недела по 3 формати тогаш HDD ке рикне за 1 година , незнам колку знаеш ама на секое форматирање се скратува векот на HDD кај имаш видено формат 30 мин кога сега е quick format од Vista па до Win 8 e quick format, и XP има quick format и нормален формат кој тој трае околу 20 мин
Може да ми кажите како се работи со програмава?Нема врска со тоа шт си ги исклучил абдејтирањата на Windows 7.А за тоа што велиш дека на твојот другар екранот му бил црн има решение.Например има повеке програми за тоа но може да се избрише со RemoveWAT.![]()
Секако.Еве ти едан слика.На пример кога имаш таков пробелм, ќе ја оклучиш програмата и ќе одиш на RemoveWAT.Ке почекаш малку и компјутерот ке ти се рестартира.После рестартирањето се ќе биде исто.Нема да ти пишува така.Може да ми кажите како се работи со програмава?
Ultimate до сега 3 години не ми направил проблемОд сите верзии што ги има ултимејт, хоум премиум итн. кој најдобар да се користи пошо го имав најпрвиот супер беше сега некој сервис пак 1 ставив ама мн ми крешират програми и сега сакам да го сменам па прашувам кој да го ставам за да немам повеќе проблеми.