Windows 7

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
на видовсов доледесно ми пишува new updates да ги инсталирам или нема потреба?

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Заборавена лозинка од User accounts
Најпрво проверете дали ви е вклучена голема буква или можеби пишувате со друга јазична поддршка.
-Доколку го заборавите, во тој случај рестартирајте го компјутерот и влезете во Safe Mode (F8), и потоа ќе ви се појави Администраторски акаунт, влезете во него и потоа во делот во Control Panel рестартирајте ја вашата лозинка на вашиот/вашите акаунти.
-Истото можете да го направите преку усб меморија или флопи дискета. Пред акаунтите, притиснете на forgot password и пронајдете го вашето усб или флопи диск. Потоа запишете ја вашaта нова лозинка.
средено друже .. :) фала сепак за одговорот

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Windows update по правило треба да ти е исклучен не за друго туку за ти повремено да инсталираш update само што ти требаат пример security update za windows ги прифаќаш и инсталираш сите освен за ofice тие не ти се потребни .А windowsot или ти е инсталиран или не ,Се пазиш од update само ако имаш неквалитетен loader или ако верзијата не ти е квалитетна

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Ke ve zamolam za pomos vie koj imate iskustvo so Windows 7, znaci prvo ke mi treba eden proveren link da simnam Windows 7 64bit po moznost Ultimate (bidejki imam 8gb ram da moze da go cita ramot) potoa ako moze da mi objasnite na koj nacin treba da go stavam windows-ot vo USB, bidejki CD room-ot ne mi raboti, dali e normalno stavanjeto samo da go prefrlam vo USB windows-ot ili ima drug nacin sto treba da go napravam? Fala mnogu na site sto ke pomognete

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Ke ve zamolam za pomos vie koj imate iskustvo so Windows 7, znaci prvo ke mi treba eden proveren link da simnam Windows 7 64bit po moznost Ultimate (bidejki imam 8gb ram da moze da go cita ramot) potoa ako moze da mi objasnite na koj nacin treba da go stavam windows-ot vo USB, bidejki CD room-ot ne mi raboti, dali e normalno stavanjeto samo da go prefrlam vo USB windows-ot ili ima drug nacin sto treba da go napravam? Fala mnogu na site sto ke pomognete
Види сега значи на УСБ ќе може.Имаш едно програмче за тоа.Јас го имам испробано па затоа ти го давам.Се вика WinToFlash.Значи за линк на Windows не сум симнувал па затоа нека ти даде друг.Ќе се обидам да најдам некој.По ПП ќе праиме муабет.:)

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Види сега значи на УСБ ќе може.Имаш едно програмче за тоа.Јас го имам испробано па затоа ти го давам.Се вика WinToFlash.Значи за линк на Windows не сум симнувал па затоа нека ти даде друг.Ќе се обидам да најдам некој.По ПП ќе праиме муабет.:)
vo red brat, fala

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
instalirav po greska 86 biten, posle to go preinstalirav staviv 64 biten, ama rabotite pak se instaliraja vo 86 i mi pisi na nekoj programi deka ne rabotata na 86...
sea pak instaliram 64, go brisam windows old, i program files 86x ..i instaliram nekoja programa primer chrome pak se kreira program files 86x i go tera kako 86 biten..Pomos ?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
instalirav po greska 86 biten, posle to go preinstalirav staviv 64 biten, ama rabotite pak se instaliraja vo 86 i mi pisi na nekoj programi deka ne rabotata na 86...
sea pak instaliram 64, go brisam windows old, i program files 86x ..i instaliram nekoja programa primer chrome pak se kreira program files 86x i go tera kako 86 biten..Pomos ?
Nekoi programi nemaat 64bit verzii pa se instaliraat vo x86 folderot.Don't worry about it.

Sent from my Barnes & Noble Nook HD+ using Tapatalk HD

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Некој да ми помогне како треба да го ставам Windows 7 64bit во USB, бидејќи на компјутерот немам ЦД роом и сакам преку USB да го форматирам, пробав со WinToFlash го Extract Windows-от на десктоп во посебен фолдер именуван како Windows 7 потоа преку погоре наведената програма WinToFlash започнав со ставање на Windows-от на едното место одбрав Windows-от кај што е Ехтракт (фолдерот) а подолу го одбрав USB-то, некое време чекам да се наполни (1-2 минути) потоа ОК идам, но кога го отворам повторно USB-то да видам дали е ставен Windows-от гледам оти сите фолдери во него се со 0 бајти, т.е празно си е USB-то но фолдерите си стојат, некој да помогне со ова?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Некој да ми помогне како треба да го ставам Windows 7 64bit во USB, бидејќи на компјутерот немам ЦД роом и сакам преку USB да го форматирам, пробав со WinToFlash го Extract Windows-от на десктоп во посебен фолдер именуван како Windows 7 потоа преку погоре наведената програма WinToFlash започнав со ставање на Windows-от на едното место одбрав Windows-от кај што е Ехтракт (фолдерот) а подолу го одбрав USB-то, некое време чекам да се наполни (1-2 минути) потоа ОК идам, но кога го отворам повторно USB-то да видам дали е ставен Windows-от гледам оти сите фолдери во него се со 0 бајти, т.е празно си е USB-то но фолдерите си стојат, некој да помогне со ова?

Само полека и без брзање :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447

Само полека и без брзање :)
Фала Sid, но има еден проблем, на видеото кај што е 1:51 кога ќе пишам list disk кај мене пронаоѓа само еден диск, поточно Хард Дискот, а USB-то не го чита, како што гледаш на сликата подоле USB-то е приклучено и е под име Removable Disk (H:) поради тоа што го форматирав да биде празно, може некој да помогне? еве слика да видите на што мислам: problem.JPG

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Nekoi programi nemaat 64bit verzii pa se instaliraat vo x86 folderot.Don't worry about it.

Sent from my Barnes & Noble Nook HD+ using Tapatalk HD
abe drugar nero, pes editor..ova ona ne mi faka veli ne mozi vo 86 biten...inace srediv instalirav xp pa 7ka 32 biten i uzivam :) :D

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
wintoflash работи со .iso фајлови, не ти треба winrar ili други срања.. само го одбираш .iso фајлот od Windows 7..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
исклучи антивирус кога правиш бутабилен УСБ со виндовс

Kajgana Shop

На врв Bottom