Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
знае ли некој како да измерам дистанца што сум ја истрчал во затворен простор?? Трчаме со еден другар во сала и сакаме да знаеме колку километри сме истрчале...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
знае ли некој како да измерам дистанца што сум ја истрчал во затворен простор?? Трчаме со еден другар во сала и сакаме да знаеме колку километри сме истрчале...
Математика? Ако трчате во круг, измери колку метри е кругот (или должината и ширината на салата), помножи со бројот на кругови кои сте ги истрчале и готово...

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Дај времево нека се оправи таман топло стана и рај за трчање и пак накај зима фати...иначе трчање по кеј е светска работа, јас обично трчам од кај мене, мостот близнак па до железничка и назад и така неколку пати...сум на мисла да испробам и трчање до влае ама треба доста спремање за таков подвиг :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Петок идам за Скопје.. Па некој купи ли патики или пак да ме советува каде да одам директно да видам да не се маткам по продавници..

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
    • Да се пријавиш на веб страната, да го посетиш твојот матичен лекар и да се консултираш дали можеш да истрчаш полумаратон, и писмена согласност од твоите родители (со број на лична карта и потпис) која ќе ја доставиш при подигање на стартниот пакет.
    • за лица помлади од 18 години е ова... Еве и за тимско трчање Дали трчате од некоја компанија, или можеби сте поголема група на пријатели?
      Пријави ја својата екипа за рангирање на екипен пласман на 5 км или во полумаратон.
      При пополнување на онлајн пријавата за секој учесник во полето “Клуб/Team Building напишете го името на вашата екипа. ВАЖНО! Името на екипата мора да биде напишано на латиница (заради системот за обработка на податоци) и мора да биде истото за секој член бидејќи системот нема да може да препознае дека сте од иста екипа. На пример, ако вашето име на екипата е Trcame Zaedno тогаш треба за сите членови од екипата при пријавување да се внеси истото име.
      Ако сакаш твојата екипа да се најде на ранг листата во трката на 5 км треба да брои најмалку 4 натпреварувачи-ки, додека во полумаратонот екипата треба да брои најмалце 3 натпреварувачи-ки. Максималниот број на натпреварувачи-ки во екипата не е ограничен, пример ако сте пријавиле 8 натпреварувачи-ки во рангирањето за твојата екипа ќе се земат времињата само на најдобрите 4 натпреварувачи-ки.
      Рангирањето на 5 км и полумаратон ќе се изврши во две категории (мажи/жени).
      Еден натпреварувач-ка не смее да биде пријавен-а за две екипи, доколку тоа се случи тој натпреварувач ќе биде дисквалификуван од рангирањето на екипата.
      Резултатите ќе бидат објавени 24 часа после завршувањето на Скопскиот маратон, а победниците ќе бидат прогласени на свечениот коктел кој се организира неколку дена по завршување на маратонот.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Трчање па возење точак...дали некој го правел ова во континуитет и дали дава добри резултати, совет ми треба :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
полани трчев и возење точак... Едно по друго мислам дека ќе ти е мачно... 5 дена трчај и другите 2 дена вози точак како да ти дојде одмарање на мускулите..... И така.. А ако сакаш бајк ептен оди по угорнини вози и ќе ти биде ок...Јас со мали паузи се искачив на локалната планина на некои 1030-1040 метри со обичен точак 13 километри за саат и 45 минути..
Така да ако си физички силен вози по угорнини

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Прво трчање после година седење - 5км - 45 мин (лошоооооо)
Второ трчање (дента после првото а и правев истиот ден вежби за нозе) - 5км - 35 мин (лошо)
Денес пауза
Утре пауза - вечерта мал carb loading
Сабота - carbs - caffeine - малце шеќерче, и идеме на 5км - <25

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Лани неколку минути под 2 саата го истрчав полумаратонот, а оваа година одам на 1:45. Гледам овој пат сите посериозно го сфаќате маратонот и сите барате специјални патики за трчање, исто и кај мене ја гледам промената, :D а не како лани со тренерки и со патики потешки од ногата.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Јас најверојатно со adidas Stabil ќе трчам :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И дресовите специјални да се порачаат за подобра аеродинамика, плус секако апликација на новиот Самсунг Галакси 4 за да се објави тоа на фејсбук оти Ајфон е за хипстери...А кога ќе ми текни дека пусти Гебрeселасие трчаше бос по маратони и беше прв.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Лани неколку минути под 2 саата го истрчав полумаратонот, а оваа година одам на 1:45. Гледам овој пат сите посериозно го сфаќате маратонот и сите барате специјални патики за трчање, исто и кај мене ја гледам промената, :D а не како лани со тренерки и со патики потешки од ногата.
Со тренерки трчаше?????? Како можеш да трчаш во тренерки, мене ме нервираат па колку и да е ладно кога трчам внатре сум на шорцеви ;)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Со тренерки трчаше?????? Како можеш да трчаш во тренерки, мене ме нервираат па колку и да е ладно кога трчам внатре сум на шорцеви ;)
Навика, цела зима на минус температури на кеј нема ваљда со шорцеви да трчам.
Инаку патиките се многу битни, само што почнав да се спремам и истрчав 21км со обични скејтерски патики и после тоа цела недела левото стапало во аут. Затоа на прво место се патиките, мора да бидат лесни и со воздушно перниче инаку повреди се неминовни.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Навика, цела зима на минус температури на кеј нема ваљда со шорцеви да трчам.
Инаку патиките се многу битни, само што почнав да се спремам и истрчав 21км со обични скејтерски патики и после тоа цела недела левото стапало во аут. Затоа на прво место се патиките, мора да бидат лесни и со воздушно перниче инаку повреди се неминовни.
Каде да најдам вакви патики ??Во аутлетот има нешто поефтино ? или кај да видам да не ги шетам сите продавници...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Каде да најдам вакви патики ??Во аутлетот има нешто поефтино ? или кај да видам да не ги шетам сите продавници...
Од аутлетот земав ја за 1920 денари, Puma running, платнени, лесни, мека потпора на ѓонот, ко втора кожа ми се коа ќе ги облечам, абе милина.
Ги пробав по стаза, ко по трева да трчам се осеќам. А па по трева коа ги трчам - не опишливо.

Kajgana Shop

На врв Bottom