- Член од
- 15 март 2013
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Housekeeping vo hotel, 18 majNa kakva rabota ke odis? Koj datum planiras da begas?
Housekeeping vo hotel, 18 majNa kakva rabota ke odis? Koj datum planiras da begas?
Koj bea denes na intervju znaes ? Od koja agencija ?Денес почнаа со интервјуа у амбасада. Ајде со лесно на сите : )
Koj bea denes na intervju znaes ? Od koja agencija ?Денес почнаа со интервјуа у амбасада. Ајде со лесно на сите : )
објасни повеќе во пп кај мене ако сакашЗа данокот одете во Тутунска најефтино е, 250 денари.
Тука ќе кажам и други нека се информираат.објасни повеќе во пп кај мене ако сакаш
а каде обично го даваш барањето за данокот...јас скоро го добив w2 формуларот..Тука ќе кажам и други нека се информираат.
Значи прво треба да ти стаса чекот во текот на месец Мај, па со него треба да идеш во некоја банка(а таа некоја нека биде Тутунска затоа што зимаат најмалку провизија). Таму потпишуваш договори едно друго околу 10-15 минути работа. Па чекаш после тоа 5-6 недели и ќе ти се јават од банка дека ти стигнале парите од УСА.
Најсигурно ти е да си извадиш потврди од биро за вработување, некои викаат не морало, ама најубаво извади си. Не би требало да ти прават никаков проблем за тоа во амбасада, ако те прашаат нешто околу тоа кажи им каква ти е ситуацијата и тоа е тоа. Со среќа.Ми пратија порака од агенцијата да однесам потврди од работа за родителите. Бидејќи моите родители се непријавени, се водат како невработени. Дали треба да извадам потврди од Биро за вработување дека се невработени? И овие потврди се за во амбасада? Дали ова ми ги намалува шансите за виза?
Трета година сум и ги имам положено сите предмети до сега. Англискиот ми е одличен. Некој со вакво искуство?![]()
Кај можам да ги прочитам тие права и обврски од памфлетот?