Work and travel USA

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ima nekoj sto otsiol do sega so ostanati samo nekolku ispita a zavrseni predavanja?(znaci samo nekolku ispita primer2-3 i normalno diplomska)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.644
Поени од реакции
14.577
Како што читам годинава ќе биде факинг тешко за добивање виза, имало некоја старица таму што многу одбивала..

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Како што читам годинава ќе биде факинг тешко за добивање виза, имало некоја старица таму што многу одбивала..
Мечка страв тебе не страв....досега 4 интервјуа сум прошол....само опуштено, насмеј се и тоа е магијата :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.644
Поени од реакции
14.577
Мечка страв тебе не страв....досега 4 интервјуа сум прошол....само опуштено, насмеј се и тоа е магијата :)
Знам бато за тоа како било во годините наназад, и јас лани ептен лесно поминав, годинава било многу поразлично..

https://www.facebook.com/groups/314975718513759/

Читни го постот и коментарите на Martinovski Marko во групава и ќе видиш..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.845
Поени од реакции
17.794
Ima nekoj sto otsiol do sega so ostanati samo nekolku ispita a zavrseni predavanja?(znaci samo nekolku ispita primer2-3 i normalno diplomska)
Јас лани бев само со дипломска и 2 предмети од кои едниот положен ама не земен потпис, не ми направија никаков проблем. Бев негде накај 18 мај а тргав на 28ми хаос, со завршени полагања и остало и ми дадоја виза без проблем. И оваа година одам со презапишан семестар со 1 предмет и дипломска се надевам ќе дадат виза.

Што се однесува на интервјуто треба само насмеан самоуверен без знак на нервоза и се ќе биде во ред иначе однапред е одлучено кој зема виза а кој не, разговорот е само формалност и кај некои случаеви ептен на граница помага ама во генерала се е решено пред да одите. Не му ја секирајте само храбро, насмеани расположени и напред :)

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Јас лани бев само со дипломска и 2 предмети од кои едниот положен ама не земен потпис, не ми направија никаков проблем. Бев негде накај 18 мај а тргав на 28ми хаос, со завршени полагања и остало и ми дадоја виза без проблем. И оваа година одам со презапишан семестар со 1 предмет и дипломска се надевам ќе дадат виза.

Што се однесува на интервјуто треба само насмеан самоуверен без знак на нервоза и се ќе биде во ред иначе однапред е одлучено кој зема виза а кој не, разговорот е само формалност и кај некои случаеви ептен на граница помага ама во генерала се е решено пред да одите. Не му ја секирајте само храбро, насмеани расположени и напред :)
Друже,лани коа си земал беше во тек со учебната година или ти беа завршени предавањата само ти остана испит и дипломска?(пр. предавања ти завршле учебна 2010-11, поднесуваш за виза учебна 2011-12 или пак во текот на учебната 2010-11)???
п.с намерно ги пишав овие години зашто рече за лани па така и ги израчунав :)

Член од
25 март 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Да имаше и такви случаи, јас платив 12000 ден. депозит а сеуште не сум бил во амбасада, а еден другар плати цела карта му побараа. Ова е од коузон, а истото се случило и со Викинг му барале да платат пред амбасада за другите не знам
da jas sum preku viking i mi rekoja da plata cela suma na karta ako ne dobijam viza ce mi gi vratat parte
И на мене ми го кажаа истото меѓутоа мислам дека со тоа што електронски биле резервациите во случај да не те пуштат во амбасада авиокомпаниите задржувале некој мал процент од сумата (незнам дали ова важи за нас студентите) ама јас не ризикував и не ја уплатив цела авинска карта, уплатив само за резервацијата, а штом имаш уплатено за резервација од агенција ми кажаа дека неможеле да ти ја укинат.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.845
Поени од реакции
17.794
Друже,лани коа си земал беше во тек со учебната година или ти беа завршени предавањата само ти остана испит и дипломска?(пр. предавања ти завршле учебна 2010-11, поднесуваш за виза учебна 2011-12 или пак во текот на учебната 2010-11)???
п.с намерно ги пишав овие години зашто рече за лани па така и ги израчунав :)
Предавањата беа завршени на Техничкиот Битола , за виза поднесов во текот на учебната 2011-2012 ама не дека некој оди :)

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Предавањата беа завршени на Техничкиот Битола , за виза поднесов во текот на учебната 2011-2012 ама не дека некој оди :)
Не си ми го разбрал постот :) Си поднел 2011-12,а предавањата тогаш ти завршија или минатата учебна ? Извини што те замарам ама во тесно сум!
Фала ти однапред :cuc::cuc::cuc:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.845
Поени од реакции
17.794
Не си ми го разбрал постот :) Си поднел 2011-12,а предавањата тогаш ти завршија или минатата учебна ? Извини што те замарам ама во тесно сум!
Фала ти однапред :cuc::cuc::cuc:
Тогаш ми завршија :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.845
Поени од реакции
17.794
Има некој од Викинг од Битола? И кај ќе оди ? :)

Член од
31 март 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Има ли некој што ќе оди на интервју ама со постдипломски студии?..

Kajgana Shop

На врв Bottom