Homeland

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Чекај ти тек сек сцените и звуците тек у втора сезона се. Полека навикнувај се :)
Воопшто не ми пречат секс сцените, дури ми пречи нивна цензура. Ама симатите верзии ми се во ред.
Мислев на тоа Броди и плавава, некако што се опнаа ми ја сруши цела слика..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Aу, драги гледачи.. што сум испуштал.

Преголеми предрасуди имам кон вакви серии и филмови и еве, уште ми е тешко да признаам дека серијава е.. квалитетна е understatement. Секоја чест. Инаку, искрено повеќе ми се допадна прва сезона, онака "на работ", солидна тензија, драма, глума за сто мераци! Не дека втора фалеше слично, ама негледање епизода по епизода ми дојде тешка за џвакање наеднаш дека стана rather redundant really. Препакувана прва сезона ми изгледаше и малце загубив интерес, но сепак СЕПАК неможам да ѝ го негирам квалитетот и на вторава сезона. Финалето со телата во бело ме стресе.. и некако бледото фаќање & убивање на Абу Назир не ми изгледаше такво.

Околу ликовите Кери е фантастична. Глумата е нешто неописливо, без зборови, ама ја ебат сценаристиве. Некако дефиницијата на ликот ми е поебена а и премногу плаче, и јас би ја играл картава покрај ваква глумица ама еднаш барем, нека вметнат некој небитен да го испрашува и да биде бедес. Со сите соживува ко да е Оља од Фринџ.

Лично омилен лик ми е Сол. Кулнес факторот ни поматува сликата, човекот нема некоја глума искрено, ама доволно е да се појави, башка смирува кога збори, и тоа ја одржува серијата при нејзините обиди за наши адреналински фиксови. И морам да признаам, кога бев во конспираси филм и јас дур ја следев, и кога сумљав у секој, и Сол ми помина и мене низ ум. Поради жена му. Уште прв пат кога ја видов, одма помислив. Башка работи си деца. УСА уби 80 деца.. нема везе, би ја откажал ако излезе Сол негативец, безразлика причините.

Исто освежување беше агентот кој требаше да го убие Броди.

А кога сме кај Броди, најпоткрепен лик ми е. Да, тоа го реков. Да, нема да го објаснам.

И зарем не создадовме некаква колегијална врска досега? Квалитетни ствари форсираме!

Член од
21 април 2008
Мислења
271
Поени од реакции
131
Не ке да е Сол,премногу очигледно ке е .нема да биде инт 3 сезона тогаш

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Темава им е верглана на американциве низ филмови милион пати но серијава стварно е добра и вреди да се гледа. Нема нешто револуционерно што би ја издвоило од останатите но ете сепак има нешто што ме натера да почнам да ја следам. Првата сезона беше супер, втората малку падна во квалитет и реалност но пак задржува внимание. Уште 2-3 епизоди ми останаа да изгледам.

Свесен сум дека треба малку драматичност и филер сцени, но малку ме напнуваат емо децата и жена му на Броди. Инаку баш ме интересира колку процентуално одпаѓа плачењето и лигавењето на Кери во серијава (ох добро глуми, нема збор). Сите глумат на ниво до душа. Сол Беренсон и Виргил омилени, повторно серија каде споредните ликови ми се поинтересни.

Многу интересна серија и покрај некои ситници кои лично ми сметаат. Да не беше добра немаше да останам до 5 и кусур да ја гледам и да го пишувам овој пост. :D

Топ 10

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Жена му на потпретседникот е, гарант.

Ако не е она, ондак Бранко е крив. :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Znaci 2ra sezona sum i ovaa KEri ke iskrsev monitorot tolku da me napne lik do sea u PM bi polarna zena poloso od toa amin...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
ima nekoj stvari so me nerviraa osven Keri so e prva na spisokot...posle nea e kerka mu na Brodi i zhena mu na Brodi...se dupi so drug posle krivo i e kako ja varaat i nea...posle e zhena mu na Saul...sve drama queens u pm...nema veze....faktot za Ajsa sin mu na Nazir...kako dur go isprasuvaa Brodi Kvin znaese deka mu predaval angliski i se toa....koa samo Keri znaese za Ajsa a posle terapijata imase izgubeno memorija za toa ili odednas im tekna na toa...agentov so trebase da go sredi Brodi mi bese kul...i Saul samo za edna stvar se somnevam za prvite poligrafski testovi koa gi isprasuvaa koj mu go dal zhiltetot na zatvorenikot so go isprasuvaa saul go padna...ali demek nervozen bil....a nikad ne kazaa koj mu go dal zhiltetot....bashka posle i so ovaa so se ubi so i gi ostai naocarite...kako i da e se na se odlicna serija...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Заедно со Broadwalk Empire, Person of Interest и Game Of Thrones, Homeland е една од најдобрите нови серии, излезени во последниве 2-3 години.
Околу тоа кој е што во серијава, цело време сценаристиве влечат на Сол (бар кога гледаш се наеднаш), како кратки сцени, агол на камера, молитви итн.. почнувајќи од полиграфот па се до крајот на 2 сезона.
Мое мислење е дека ова е само влечење на гледачот за да биде понапнат моментот, ќе биде многу глупаво Сол да излезе негативец.
Според логиката има две варијанти, или е Сол или е другар му Дар Адал организатор на се, трети нема или сеуште не ги знаеме :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Епа третите ќе бидат.
Мораат нови ликови да вметнат во играчкава :)

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Имаше многу поголем потенцијал серијата ама се претвори во шпанска серија со љубовната врска помеѓу Кери и Броди. Едно не ми е јасно како сите Броди го викаат по презимето дури и домашните, а скоро никој не го користи неговото име т.е. Николас?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Имаше многу поголем потенцијал серијата ама се претвори во шпанска серија со љубовната врска помеѓу Кери и Броди. Едно не ми е јасно како сите Броди го викаат по презимето дури и домашните, а скоро никој не го користи неговото име т.е. Николас?
Само Абу Назир го викаше Николас:D

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
valjda poso ko nickname mu e brodi...i site go znaat taka gleas i koa i se javi na zena mu koa go izvadija od dupkata i rece deka brodi e na telefon...

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Сега ја почнувам втора сезона и мора да кажам дека серијава добива на динамичност,за разлика од почетокот на прва сезона кога започнува доста споро и не многу интересно, до крај на прва веќе се развиваат дејствата, серијава е направена по урнек на 24, само што малце глумциве се Б категорија.. Останува да видиме дали држи мислењето на мојте другари :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
серијава е направена по урнек на 24, само што малце глумциве се Б категорија.
Пошто глумците се Б категорија ги освоија трите најбитни категории на Еми наградите годинава (најдобра драма серија плус главна машка/женска улога). :D

Kajgana Shop

На врв Bottom