Homeland

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Искрено ја отупеа со Броди и Кери.Се осеќав на одредени моменти како да гледам шпанска серија.Прва сезона беше супер,втора тапа.Да не беше крајон како што беше и немаше да продолжам да ја гледам.Сепак ја извадија некако на крај.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Па затоа никој не паѓа во транс за серијава. Квалитетна е да и интересна за следење но е едно нив под Game of Thrones, Breaking Bad, The Wire, LOST, The Sopranos.

Според мене е second tier серија во ранг со The Walking Dead, Prison Break, Dexter, Fringe, Battlestar Galactica и слични. Ова не значи дека е лоша серија, напротив. Но би било навредливо да ја ставиме рамо до рамо со култните серии кои ги пишав најгоре.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Па на моменти е врвна серијата, како возење на ролер костер ми е. Првите епизоди беа перфектни и помислив дека втора сезона ќе биде одлична ама потоа забегаа пат со љубовниот триаголник кој мене а читам и на вас ви е многу глуп, исто така и фаќањето на Абу Назир беше изработено катастрофално.

Сепак финалето ги спаси !

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Многу се напорни сцените со Кери и Броди, мислам на љубовните. Се надевам ќе ги намалат во третата сезона.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
на 2.59 Соул се потпирал на фотељата, јас помислив дека тоа е стомакот на Кери и дека останала бремена од Броуди.

Се мислам дали пак да ја гледам втора сезона пред да почне оваа

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Неимпресиониран од најавава.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ја има некој гледано оригиналната Израелска серија на која е базирана Homeland ?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ја има некој гледано оригиналната Израелска серија на која е базирана Homeland ?

Јас да се ослободам со време можеби и ќе ја гледам, ми ја сјебаа цела серија со љубовнава драма, требаше да го скинат уште во прва сезона, не вака да гледам шпанска сапуница со ужасни секс сцени.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас да се ослободам со време можеби и ќе ја гледам, ми ја сјебаа цела серија со љубовнава драма, требаше да го скинат уште во прва сезона, не вака да гледам шпанска сапуница со ужасни секс сцени.
Јас изгледав 2 епизоди, ама некако немам желба сега за да ја гледам. Има 2 сезони ама многу лоша снимка е, сега за сега ја прекинав !

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Конечно ја догледав втората сезона. Не знам зошто воопшто ја прекинав серијата кога заврши првата сезона, ама еве надокнадив. Супер е серијата сега за сега, иако ми се чини дека првата сезона беше подобра, те тера да размислуваш и не е предвидлива, барем не многу. Во третата сезона би сакал малку да се оттргне фокусот на врската помеѓу Кери и Броди како што кажаа некои членови погоре. Омилен лик и мене ми е Сол, а гледам и на повеќето, го погодиле глумецот за улогата, начинот на кој што зборува ти дава за право да мислиш дека се ќе биде ок. Единствен лик кој што не ми се допаѓа е ќерка му на Броди, Дејна, ми изгледа како да ја мрзи што живее, како полу мртов човек, дури и кога ја згазија таа жената со колата емоциите што ги покажуваше беа некако вештачки. Под импресии сум уште и едвај ја чекам третата сезона. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom