Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Еден комшија набави инвертер од моделот на Мидеа GTF 12 Dai-ichi.... го рекламираат со Toshiba компресор во Сетек (ребрендиран СЕТ-компјутери). Не сум го видел одамна комшијава да го прашам како поминува зимово со квалитетот на затоплувањето, па и со сметките за струја како е?.... ама гледам од она надворешната единица на хектолитри вода истече зимово, како го користи за загревање! Истура што би рекле! Многу ми е чудно, но навистина премногу вода од инвертерот тече, не капе! Кај Toshiba машините тоа сигурно го нема!?

Претпоставувам времеските услови (влажноста и/или темпертурата на воздухот) играат улога. Кај мене цревото ми завршува во едно балонче од 6 литра. Од нова година досега, едвај три прста вода се има наполнето. Пред тоа морав да го празнам на секои 3-4 дена. А инверторот и тогаш и сега работи 24/7.

Претпоставувам времеските услови (влажноста и/или темпертурата на воздухот) играат улога. Кај мене цревото ми завршува во едно балонче од 6 литра. Од нова година досега, едвај три прста вода се има наполнето. Пред тоа морав да го празнам на секои 3-4 дена. А инверторот и тогаш и сега работи 24/7.
Eве за релативната и апсолутната влажност на воздухот:
http://mk.wikipedia.org/wiki/Влажност

Мислам дека нема многу врска влажноста на времето што се однесува до Мидеата на комшијава мој, туку дека инверторот е или неквалитетен или има некој квар. Сега и не е толку студено, па не е премногу експлоатиран уредот, но кога е многу постудено, реков чешма.... истура, па би рекол неколку литра во 24 часа! Сигурен сум за тоа, бидејки сме во зграда, па директно кај мене у двор тече, а комшо, не е како тебе културен и внимателен да стави балонче или некој друг сад па да го менува, тој и цревото го извадил па сега директно од него тече во темелите во зградата. Секакви луѓе не има!

Мислам дека нема многу врска влажноста на времето што се однесува до Мидеата на комшијава мој, туку дека инверторот е или неквалитетен или има некој квар. Сега и не е толку студено, па не е премногу експлоатиран уредот, но кога е многу постудено, реков чешма.... истура, па би рекол неколку литра во 24 часа! Сигурен сум за тоа, бидејки сме во зграда, па директно кај мене у двор тече, а комшо, не е како тебе културен и внимателен да стави балонче или некој друг сад па да го менува, тој и цревото го извадил па сега директно од него тече во темелите во зградата. Секакви луѓе не има!
Тогаш можеш да ставиш еден леген, па ќе можеш да измериш колку точно вода тече :)

Тогаш можеш да ставиш еден леген, па ќе можеш да измериш колку точно вода тече :)
ставив кофа друже... се полни некогаш за недела некогаш и повеќе од десет дена, не сметајки кога врне како сега се разбира. Стари луѓе, но ми газат на живциве, којзнае и дали реагирале во сервис, ама мене ми иде да го откорнам од зид тоа инвертерот... Дефинитивно, многу тече! Како реков или се работи за ѓубре машина, или им е во квар!?

Абе сега ако одиме по некоја логика Take Shelter копира од Стариот Завет, а Ноа ќе биде само екранизација на тој дел од Стариот Завет.

Не би рекол. Искрено, го немам читано стариот завет, не ни планирам. Знам само дека во приказната за Ное(шо сум слушнал ко мал и шо ме научил Рики Џервејс), дали од визии или од тоа дека Господ му рекол дека ќе има поплава, Ное почнува да ги собира сите животни во арката.
Од друга страна, сегашната кратка содржина на имдб не ми асоцира баш на тоа, туку на идејата во Тake Shelter. Затоа и го спомнав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom