Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ете, не сум била сама. Будалаштина невидена е филмот. :facepalm:
Не знам на кој би му се допаднал филмот, бидејќи нема никаква цел, нема почеток, нема крај, нема никакво дејство. Сите обиди да се објасни како филм со отворена интерпретација, полн со метафори, симболи и сл, пропаѓаат во вода зашто замислата е глупа, а изведбата досадна. Контроверзно ѓубре.

Noah (2014)
The Biblical Noah suffers visions of an apocalyptic deluge, and takes measures to protect his family from the coming flood.
Oва од имдб.

Take Shelter much? Ама добро, разбирам дека Аронофски не би се наканил да снима така апсурден филм според дешавките од стариот завет. Ќе видиме, уште е рано за коментари дека ќе е нешто невидено во добра или лоша смисла.

Noah (2014)
The Biblical Noah suffers visions of an apocalyptic deluge, and takes measures to protect his family from the coming flood.
Oва од имдб.

Take Shelter much? Ама добро, разбирам дека Аронофски не би се наканил да снима така апсурден филм според дешавките од стариот завет. Ќе видиме, уште е рано за коментари дека ќе е нешто невидено во добра или лоша смисла.
Абе сега ако одиме по некоја логика Take Shelter копира од Стариот Завет, а Ноа ќе биде само екранизација на тој дел од Стариот Завет.

Абе сега ако одиме по некоја логика Take Shelter копира од Стариот Завет, а Ноа ќе биде само екранизација на тој дел од Стариот Завет.

Не би рекол. Искрено, го немам читано стариот завет, не ни планирам. Знам само дека во приказната за Ное(шо сум слушнал ко мал и шо ме научил Рики Џервејс), дали од визии или од тоа дека Господ му рекол дека ќе има поплава, Ное почнува да ги собира сите животни во арката.
Од друга страна, сегашната кратка содржина на имдб не ми асоцира баш на тоа, туку на идејата во Тake Shelter. Затоа и го спомнав.

Џанго е мајкоебавање.Каков филм само :cuc::cuc:.
Знам дека ќе има некои што ќе го хејтаат филмот пошто бил пре cheesy ама филмот е топ.

Што по ѓаволите бараше Џона Хил? Луѓе ко него и Мајкл Цера нејќам да ги видам во сериозни филмови...

Иначе читав дека и Саша Б. Коен бил поканет да глуми како комеди релиф во филмот ама на крај после двоумење се решил да ја прифати улогата во Клетници наместо оваа. А улогата му била нешто у стил дека требало да има секс со жената на Џанго па после им влага Џанго у соба и го убива. Нешто у тој стил.

Ај Нигеров и Валц што беа добри, добри беа (особено Валц). Ај Ди Каприо што беше невеојатен, неверојатен беше. Ама Семјел Л. Џексон :cuc: :cuc: :cuc: ем comedy relief беше на моменти ем сериозен негативец беше. He stole the show. :cuc: :cuc:

Noah (2014)
Oва од имдб.

Го чекам со пуканки од кога го најавија пред година дена. Ако ја утне Аронофски (тоа чекам де :) ) има да го плукам во 4 одделни рецензии, ќе ми плати за сите Американски Убавини што сум ги изгледал досега.

its paranormal activity 4 time, lights on, sound off. thats how i roll

:pos:
пуси!
b31.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom