Downton Abbey

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.712
Уште не можам да се соземам, али сега си мислам само колку храбар потег на сценаристите. Дали со ова нема да изгубат дузина од фановите?

Да внесам малку насмевки у сивилото на темава:

Го нема само најјакиот момент!!! :pos:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.712
По мое мислење, крајот на третата сезона и не можеше да испадне подобар. Се прашувам само каква ќе биде специјалната божиќна епизода во 2012? Во 2011 имаше многу недоречени работи во регуларниот тек на сезоната, па специјалната епизода беше одлично финале. Сега како да е спротивно - happy end-от на регуларниот дел од сезонава како да го наговестува крајот на Crawley династијата кој ќе биде прикажан за Божиќ. Не сакам да кобам, ама со оглед на тоа што најавено е (можната) следна сезона да биде всушност prequel на Downton Abbey, во времето кога Lord Crawley се запознал со Cora Crawley... Ако династијата продолжи напред, зошто Fellowes сака да не врати назад???

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Излезена е специјалната Божиќна епизода.
И тамам кога си помислив дека убаво ќе заврши, се случува драма. Претераа со тоа веќе.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Ги изгледав сите сезони. И откако го направив тоа се чудев како брзо преминаа од втората во третата сезона, одеднаш Мери и Метју спремаат свадба, Бејтс во затвор, Ричард го нема никаде... И ќе земев тука да ве прашувам што се десило, кога читам по нет и сум пропуштила цела епизода од саат ипол, christmas special.:facepalm: Сега надокнадно земав си ја изгледав, не знаев дека постоела епизодата, кога ја симнав цела втора ја немаше таа.
Како и да е, серијата ја обожавам, празно ми е сега без неа некако и едвај чекам 4та сезона.
Иако нема да биде тоа што беше без Метју.

:)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Ептен ми е криво што толку долго ми стоеше во листата за гледање. Ама од друга страна поголема е радоста три сезони наеднаш за гледање. :) Предобра глума за уште подобро внесување во ликовите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ептен ми е криво што толку долго ми стоеше во листата за гледање. Ама од друга страна поголема е радоста три сезони наеднаш за гледање. :) Предобра глума за уште подобро внесување во ликовите.
Серијава има еден сегмент што одамна не сум го видел во ниедна, а тоа е класа - буржоазија, но не прикажана во своето негативно светло - снобизам, него сама како класа на народ, и нивниот живот.

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Серијава има еден сегмент што одамна не сум го видел во ниедна, а тоа е класа - буржоазија, но не прикажана во своето негативно светло - снобизам, него сама како класа на народ, и нивниот живот.
Овие се всушност аристократија, не се буржоазија.

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Како сакаш кажи го :D
Па, има разлика меѓу буржоазијата и аристократијата, но разбирам што сакаше да кажеш – дека серијата го прикажува животот на повисоката класа, без да ги прикажува нејзините лоши страни, како што е повообичаено. Јас делумно и затоа ја гледав.

Член од
10 јануари 2013
Мислења
20
Поени од реакции
9
Одамна некако и се мислам и еве сега решив па во моментов се симнува 1 сезона.Се надевам на добра серија.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Во план ми е да почнам да ја гледам серијава и баш сега чачкав низ замунда и видов нешто како посебен торент "Christmas special", кој ме збуни. Тоа е во склоп на некоја од сезоните, или е посебна, изолирана епизода?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Во склоп на сезоната, во груб превод му доаѓа како финале на самата епизода.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Умира Сибил, едино заплача Том, Томас и по некоја солза пуштија мајка и' и Едит.
Другите лед не ги леди, роса не ги роси.. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom