Ф
Фидо Дидо
Гостин
Ви благодарам на сите за помошта.
Работи, а имаш и автомати за чекирање на самиот аеродром.Како сакаш такаМалце оф-топик, ама веројатно тука знае некој: опцијата web check-in на страната на ТАВ Скопје, функционира? Можам од таму да си извадам boarding pass и само да одам да оставам багажот кога ќе одам на аеродром?
Баш ме интересира дали и како би работело за Wizz Air. Колку што ми е мене познато, не би требало, бидејќи системот за резервации е од затворен тип.Работи, а имаш и автомати за чекирање на самиот аеродром.Како сакаш така
Тој систем работи за Turkish Airlines,Austrain,Adria,Croatia,JAT итн. Мислам дека не работи за Визер не сум сигурен, баш како што кажа бидејќи системот е затворен.Системот работи со Turkish пошто имам пробано а за другите не сум сигурен.Баш ме интересира дали и како би работело за Wizz Air. Колку што ми е мене познато, не би требало, бидејќи системот за резервации е од затворен тип.
Гледам дека може да се избере од листата. Интересно. Можно е да грешам. Ќе проверам практично за неколку дена, пред заминување од Скопје.
14 денаsea ova web cekiranjeto preku wizz e na 14 ili 7 dena ?
неАј ве молам за помош , на сестрами во пасошот пишува име Danche , а на картата е Dance без h ... дали е ке прават проблеми за тоа ? :/
За еден карактер што си го испуштил нема да имаш проблем меѓутоа во иднина гледај да не пропушташ бидејќи сепак...Дури и да ти каже некој нешто кажи дека тој карактер го немаш на тастурарата или слично меѓутоа немаш гајле...Секако на карата си има број од пасош се тоа така да немаш гајлеАј ве молам за помош , на сестрами во пасошот пишува име Danche , а на картата е Dance без h ... дали е ке прават проблеми за тоа ? :/
Зависи од датумот што го сакаш, варираат цените. Во секој случај Туркиш има редовна линија Скопје - Истанбул, па информирај се и кај нив за споредба.Скопје- Истанбул преку Пегасус има најсолидни цени? Ми треба повратна карта инаку.![]()
Туркиш Ерлајнс стандард цена за повратна на релација Скопје-Истанбул е околу 170 евра некаде секогаш е толку.Е сега некогаш имаат промоции 99 евра повратна карта ама тоа треба да се начека и обично важи за фиксни дати и до 10 дена престој.Пегасус се у глобала поефтини ама некогаш знаат да бидат исто колку и Туркиш така да ако ти излезе пример со Пегасус 150 евра а со Туркиш 170 тогаш дај +20 евра.Услугата на Туркиш е господска.Скопје- Истанбул преку Пегасус има најсолидни цени? Ми треба повратна карта инаку.![]()
Ќе проверам во текот на утрешниот ден. Мене летото Скопје-Истанбул преку Пегасус ме чинеше 115 евра (повратна), па штом Туркиш Ерлајнс имаат фиксна цена, разликата и не е баш мала. Фала инакуТуркиш Ерлајнс стандард цена за повратна на релација Скопје-Истанбул е околу 170 евра некаде секогаш е толку.Е сега некогаш имаат промоции 99 евра повратна карта ама тоа треба да се начека и обично важи за фиксни дати и до 10 дена престој.Пегасус се у глобала поефтини ама некогаш знаат да бидат исто колку и Туркиш така да ако ти излезе пример со Пегасус 150 евра а со Туркиш 170 тогаш дај +20 евра.Услугата на Туркиш е господска.
Тоа за разликата мислев доколку ти се случи пример за датите кога сакаш да одиш да ти излезе цената повисока и е блиску до таа на Туркиш тогаш тие повеќе се исплатат.Инаку Пегасус се секако поефтиниЌе проверам во текот на утрешниот ден. Мене летото Скопје-Истанбул ме чинеше 115 евра, па штом Туркиш Ерлајнс имаат фиксна цена, разликата и не е баш мала. Фала инаку![]()