A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.534
Ама проблемот е што не можам да влезам на дигиталната . Не можам да стигнам до менито. Стискај , на тоа црвеното копче на далечинското за да се префрли на дигитална , ништо . само run и саатот и бројот на програма се менува на него , а на тв-то стои на аналогна. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Па уклучи телевизорот на AV канал

А

Анноун

Гостин
Па уклучи телевизорот на AV канал
еве ги менував сега , АV1, Av2 , RGB , и така стискав да премине на дигитална , пак ништо . Кујзнае кое копче е притиснато . Или некој пенис му се дешава на ресиверот.:facepalm:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
еве ги менував сега , АV1, Av2 , RGB , и така стискав да премине на дигитална , пак ништо . Кујзнае кое копче е притиснато . Или некој пенис му се дешава на ресиверот.:facepalm:
А имаш пробано да го исклучиш од струја? Може ќе се деси нешто :D

А

Анноун

Гостин
А имаш пробано да го исклучиш од струја? Може ќе се деси нешто :D
го праев и тоа вчера. ма му ибам мат..
--- надополнето: 23 декември 2012 во 16:33 ---
Problem solved.

Сестра ми вчера бришела прашина , и скартот бил подизлезен од кутијата . :tapp: Затоа не се оклучувала дигиталната.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.972
Поени од реакции
8.315
го праев и тоа вчера. ма му ибам мат..
--- надополнето: 23 декември 2012 во 16:33 ---
Problem solved.

Сестра ми вчера бришела прашина , и скартот бил подизлезен од кутијата . :tapp: Затоа не се оклучувала дигиталната.
Стави си HDMI кабел приклучок ако можеш таков кабел да ставиш на телевизорот и на ресиверот ,подобро ќе ти биде сликата на некој од тв каналите и на HD каналите

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Не него не напагај ако не те бива, после операторот бил крив, вакви не е 1 него 1001 што немаат појма и само се жалат.
Па во 99% е крив, освен вакви непрецедентни случаи. :D Им плаќаме пари за customer service, кој треба да ни го дадат, макар и ако ни е нејасно да мениме канал.
--- надополнето: 23 декември 2012 во 19:24 ---
Стави си HDMI кабел приклучок ако можеш таков кабел да ставиш на телевизорот и на ресиверот ,подобро ќе ти биде сликата на некој од тв каналите и на HD каналите
Ние го направивме ова, се осеќа разлика огромна.

А

Анноун

Гостин
Не него не напагај ако не те бива, после операторот бил крив, вакви не е 1 него 1001 што немаат појма и само се жалат.
вака некој што работи како поправач на тв или продавач у Нептун кога ќе се избаци :pos:
Неврмајнд , битно е да си добар у нешто и јако самопоуздање да имаш .
Иначе за тие 1100 денари треба да дојде да ми смени програма на Тв ако ми е далеку далечинското , не па за нешто друго. А не да гаси интернет месец за месец . Шо треба , сестра ми кога треба хитно нешто да прати на мејл , а немаме 3 саата интернет оти се многу "добри" да одам да ги убијам ?

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Od Blizoo po ne odgovoren kabelski operator nema ,preku 50 pati bile kaj mene ne mozat da go resat problemot
Slikata e snezna i mnogu losa na analogna ana digitalna cesto pati na nekoi kanali nema signal kratat kanali po nivni izbor vo dogovorot ne pisuva taka.Se ponasat kako politicka partija ane k--operator nese krivi monterite tie profesionalno rabotat ne vlozuvat vo oprema sakat samo da zemat pari.Samo internetot ime dobar itoa ako imas jak kompjuter za drugo negi biva GAZDATA E KUCKA :drk:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.972
Поени од реакции
8.315
Сите ставија Прајм, уште овие останаа -.-
и Макс тв останаја да стават ,ама вртат некој моабети ,но јас сум убеден дека за дочекот на новата година ќе почастат со Спорт клуб прајм

Kajgana Shop

На врв Bottom