A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Како прво HBO и Cinemax во сите соседни земји идат во заеднички пакет. Како второ, Cinemax најверојатно нема права во Македонија (т.е. они не сакаат да бидат во Македонија), иначе досега ќе беа во TotalTv и/или MaxTV.
Како трето, подобро FOX Movies отколку tring талибанските канали !

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Како прво HBO и Cinemax во сите соседни земји идат во заеднички пакет. Како второ, Cinemax најверојатно нема права во Македонија (т.е. они не сакаат да бидат во Македонија), иначе досега ќе беа во TotalTv и/или MaxTV.
Како трето, подобро FOX Movies отколку tring талибанските канали !
ако има НВО права во МК, не гледам зошто да нема и Cinemax зошто ако незнаеш тој е нивни сестрински канал, а со такво мислење што било подобро дека ако веќе ме е**т подобро нека му биде 15 сантима него 25, слободно нека прават будала од тебе со твои пари. Јас со мои пари барам барем минимум квалитет

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.971
Поени од реакции
8.315
Ма кога тогаш Cinemax , Сinemax 2 и Max каналите ќе ги има во МК

Гледам често идат на HBO реклами за тој канал со превод на македонски

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
ако има НВО права во МК, не гледам зошто да нема и Cinemax зошто ако незнаеш тој е нивни сестрински канал, а со такво мислење што било подобро дека ако веќе ме е**т подобро нека му биде 15 сантима него 25, слободно нека прават будала од тебе со твои пари. Јас со мои пари барам барем минимум квалитет
И јас негледам зашто немаат права, но ти немора да ми објаснуваш дека е/се сестрински канал/и.
Иначе, кој не сака барем минимум квалутетна понуда, а не tring или Soko канали, за кои, секако не ни плаќаат операторите (без разлика дали е blizoo или некој друг)?

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Додека другиве оператори се трудат да придобијат нови корисници, Близу се труди да ги загуби и сегашните кои ги има. За интернетот рака на срце не можам барем јас да се пожалам, кај мене е супер, но тв понудата им е очајна.
Згора на се деновиве имаше надградба некоја на софтвер на NETA дигиталниот приемник и сега приемникот не фукнционира нај нај, на моменти закочува, не менува нормално канали и сл.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.971
Поени од реакции
8.315
Јас сум приметил дека кога вртиш канали набрзина ептен се закочува и споро е

Член од
9 април 2012
Мислења
50
Поени од реакции
14
Они цело време се во преговори де за Cinestar де за Fox де Sportklub prime па Comedy Central или АHN и нема договор , ама мене ми завршува договор за една недела ке си го раскинам па кога ке им завршат преговорите нивни измислени ако нема неколку добри канали има други оператори со супер понуди .
--- надополнето: 17 декември 2012 во 18:58 ---
Они цело време се во преговори де за Cinestar де за Fox де Sportklub prime па Comedy Central или АHN и нема договор , ама мене ми завршува договор за една недела ке си го раскинам па кога ке им завршат преговорите нивни измислени ако нема неколку добри канали има други оператори со супер понуди .

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.221
Поени од реакции
8.330
значи од 1 веке нема да има аналогна кабловска на близо, денес кога бев да плакам сметката девојкаа ми каза укинување на кабловската.

А

Анноун

Гостин
значи од 1 веке нема да има аналогна кабловска на близо, денес кога бев да плакам сметката девојкаа ми каза укинување на кабловската.
:confused: сакаш да кажеш ќе немам никаква телевизија во мојата соба , дека имам аналогна на еден стар тв .

Иам проблем , ми беше оклучено во дневна на мтв на дигиталната , но далечинското за дигиталната не ги менуваше каналите , само се појавуваше саатот , run и трепкаше зелено на ќошето чат-пат. потоа го префрлив на аналогната , и сега воопшто не можам да го вратам на дигиталната. Повторно само ми покажува P001 и run на сребрената јебена кутија :pos:. Пробав и по принципот , вади го од струја. После пак иста песна беше. Помош?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
:confused: сакаш да кажеш ќе немам никаква телевизија во мојата соба , дека имам аналогна на еден стар тв .

Иам проблем , ми беше оклучено во дневна на мтв на дигиталната , но далечинското за дигиталната не ги менуваше каналите , само се појавуваше саатот , run и трепкаше зелено на ќошето чат-пат. потоа го префрлив на аналогната , и сега воопшто не можам да го вратам на дигиталната. Повторно само ми покажува P001 и run на сребрената јебена кутија :pos:. Пробав и по принципот , вади го од струја. После пак иста песна беше. Помош?
Трет чекор: Џитни го од тараса тоа ѓубре! :гик:
Шала на страна, пробај со фабрички ресет.

А

Анноун

Гостин
Трет чекор: Џитни го од тараса тоа ѓубре! :гик:
Шала на страна, пробај со фабрички ресет.
Не низ тераса , ќе го земам и од глава ќе им го акнам на тие вработените. 1100 денари лапа за што? и трчи да исклучи интернет месец за месец !!!

Како се прави тоа фабрички ресет? Помагајте, ми се гледа фудбал на спортклуб.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не низ тераса , ќе го земам и од глава ќе им го акнам на тие вработените. 1100 денари лапа за што? и трчи да исклучи интернет месец за месец !!!

Како се прави тоа фабрички ресет? Помагајте, ми се гледа фудбал на спортклуб.
Во опциите види на ресиверот, кај сетингс :) фабричко подесување така нешто беше :)

А

Анноун

Гостин
Во опциите види на ресиверот, кај сетингс :) фабричко подесување така нешто беше :)
Ама проблемот е што не можам да влезам на дигиталната . Не можам да стигнам до менито. Стискај , на тоа црвеното копче на далечинското за да се префрли на дигитална , ништо . само run и саатот и бројот на програма се менува на него , а на тв-то стои на аналогна. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Kajgana Shop

На врв Bottom