A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Само додаваат турски, албански и некои забегани српски канали кои си немаат поима. Сфативме дека имаат само канали кои им се free, ама до толку ли да не платат за некој канал?!

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Го средиле софтверот на Нета дигиталните приемници или така ми се чини :) :). Повеќе не кочи на прва, втора и трета програма.

R

redhead

Гостин
Покатастрофа фирма немам сретнато.
Предплатник сум кај нив уште пред да бидат Кејблтел.
Жива катастрофа.
Пред скоро време ја исклучија и Discovery Science под изговор дека била само промотивна програма од 3 месеци. Дека ако сакаме понатаму да ја гледаме нормално дека требада доплатиме.
А програмава ја имаше со години.
Токму затоа скоро година не гледам телевизија.
Има само турски, албански и не знам какви други крш програми каде се емитуваат само серии.
Хоштаплери.:mad:

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Од аналогната телевизија не очекувајте никакви подобрувања затоа што аналогната телевизија на Близу е во фаза на гасење. За неколку месеци се очекува постоечките корисници на аналогна телевизија да преминат во дигитална телевизија т.е да им биде доделен ресивер.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Во моментов се врши преструктуирање на програмската шема, се очекува да има повеќе нови канали кои ќе го подигнат очајниот квалитет на дигиталната платформа на Близу... Да видиме што ни спремаат и дали стварно ќе биде подигнат квалитетот на каналите и конечно ќе бидеме задоволни
А се знае кога ќе бидат пуштени,дали има најава кој ден ?

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
За жал ние никогаш не дознаваме што планираат и дали планираат да додадат некој канал. Тоа се иде преку соопштенија без никаква најава или пак не дај боже некоја анкета на нивните корисници што на пример би сакале да гледаат. Тие не само што се во фаза на гасење на аналогната телевизија тие полека но сигурно со секојдневна осирумашена понуда одат на нивно целосно гасење.Уште не можам да разберам какво е тоа гасење или укинување на програма за новогодишна нок и оваа и прошлата година. ХТВ рекоа ке го вратат наскоро поминаа месеци и месеци ништо и тешко и некогаш да го вратат. Имаат срека што и конкуренцијата нивна е штура и неконкретна со своите понуди инаку за оваа понуда што близооооооооо ја нуди не вреди пари да се трошат!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Чекајте некоја телевизија да стане free to air и после ќе ја пуштат. Кога видов дека ја ставиле онаа ТВ Соко одам на гугл да видам што телевизија е и гледам недела дена пред тоа се донело решение да стане free to air :pos:

Работава со ич пари сакаме приходи. Ама и народов си глеа турски серии, најбитно Сител и Канал 5 да фаќа, му е гајле Дискавери дали ја укинале. Како баба ми, вика е да бе , крокодили ќе гледам.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
spored ova na srd treba da gi ocekuvame Metropolis TV(srpsko sranje),Enter TV(srb) :facepalm::D:facepalm::tapp:
http://www.srd.org.mk/images/stories/kabelski_operatori_06072012/Blizu_Digitalen.pdf
Според документов 80% од договорите за емитување им истекуваат:facepalm:
Да, ама рачунај ова е обовено последен пат на: 06.07.2012 09:42:42. Колку ли пати им пишав да го обноват повторно, ама ништо, молк од СРД.

ps: кои се овие срања бе, никогаш не сум ги слушнал ?

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Горе наведените канали( Ентер, Метрополис) повеке не постојат а за други канали или за збогатување на програмата ке почекаме подобри времиња. Вчера ја плакав сметката во нивните салони и ме интересираше дали ке има нешто ново ми рекоа ако сакаш може да ти ги активираме тринг каналите јас и се заблагодарив и ј прашав случајно дали може да ми ги активира арена спорт каналите за жал ми рекоа дека не чуле за тие канали. Од ова добив заклучок дека нема ништо ново на повидок.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
До каде е со новите канали или не се знае која година ќе бидат :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ех близу шо ме заеба,сега отворија нова кабловска кај мене ,аналогната има 80канали - СК,СК+,СК прајм ,Арена Спорт1,2,3 и 4: ХРТ1 и 2,HBO еден канал + уште неколку филмски јаки, башка нудат интернет 30д/30у за 499ден месечно без договор и пакет интернет50д/50у +аналогна+дигитална 1200ден
Пред 2месеци нов договор со апашиве потпишав:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom