26 убиени при напад на основно училиште во САД

• Креатор на темата Креатор на темата white_eagle
  • Време на започнување Време на започнување
До бројот на жители ли е???
Индија и Кина се држави со четирипати поголем број на жители од САД. Индонезија е скоро колку САД. Па кога се дешавале таму вакви масакри???

Во Кина за жал има слични масакри. На пример човекот кој убивал деца во градинка. Патем, не се само школски масакри проблем таму, има и други негативни психички феномени кои земаат се поголем замав, како на пример апатијата кај луѓето да не им помагаат на жртви (случајот со детето прегазено од 2 коли, никој не помага, освен еден случаен минувач, ама веќе е предоцна).

Од Индонезија повеќе доаѓа до израз верско насилство.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:13 ---
Најголем фактор е тоа што американците уште од раѓање се психопати, душевно болни, монструми и за таа болест лек нема...

Сериските убијци во САД се најповеќе Белците. Додека Црнци - сериски убијци се во многу помал процент од нив...

Што ги тера да бидат психоси од раѓање? До гените ли е или нешто друго?

Сериски убијци не се САД ексклузива. И ние можеме да се "пофалиме" со такви. Како кичевскиот убиец кој не играл компјутерски игри, не слушал хеви метал, не се дрогирал, па пак станал психо.

Жал ми е за децата, стварно ова е болна работа. Се прашувам дали некоја од солзите на Обама беше за децата во Ирак, Авганистан, Србија итн. Ебати лицемерот, ебати...

Не, во околината на Детроит...и сега гуглај и ќе видиш најголемиот број на убиства каде се дешава ;)
Гуглав гуглав гуглаввв и за денеска ми покажа дека има во Сирија :sneaky:

Жал ми е за децата, стварно ова е болна работа. Се прашувам дали некоја од солзите на Обама беше за децата во Ирак, Авганистан, Србија итн. Ебати лицемерот, ебати...

aman dosta otekuvate veke...na vas zal vi e za albanski muslimaski deca ako umrat vo prepukuvanje?
--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:19 ---
Гуглав гуглав гуглаввв и за денеска ми покажа дека има во Сирија :sneaky:

hahahaa de be ne za cel svet. Za Amerika. Detroit go vikaat site murder city. Bartuced mi bese dojden rabotese vo Masacusets, mu rekol na nekoj tamu ke ide za Detroit i ovoj amerikanecov rekol ZOSTO? Hahhaaaa

aman dosta otekuvate veke...na vas zal vi e za albanski muslimaski deca ako umrat vo prepukuvanje?

Зошто таква ретардација? Зошто?

Ако не ти се чита, не читај, gtfo. Јас пишувам за лицемерието на Обама, не за муслимани, христијани. Ви ебам тоа отруените, деца се, ало !

--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:19 ---

hahahaa de be ne za cel svet. Za Amerika. Detroit go vikaat site murder city. Bartuced mi bese dojden rabotese vo Masacusets, mu rekol na nekoj tamu ke ide za Detroit i ovoj amerikanecov rekol ZOSTO? Hahhaaaa
Колонија на робијаши и англиско-ирски шљун

Зошто таква ретардација? Зошто?

Ако не ти се чита, не читај, gtfo. Јас пишувам за лицемерието на Обама, не за муслимани, христијани. Ви ебам тоа отруените, деца се, ало !

а бе затни се веќе...лицемерие насекаде. Не сум албанка, ама вака одговори ми дали ти е жал кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а? Секој има лицемерие и нити ти нити никој друг не е имун на тоа.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:26 ---
Колонија на робијаши и англиско-ирски шљун

Австралија е колонија на робијаши. Си помешал нешто. Ај пак историјата книгата земи ја малку. Барем нас не отекуваа за цел свет да учиме.

а бе затни се веќе...лицемерие насекаде. Не сум албанка, ама вака одговори ми дали ти е жал кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а? Секој има лицемерие и нити ти нити никој друг не е имун на тоа.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:26 ---

Австралија е колонија на робијаши. Си помешал нешто. Ај пак историјата книгата земи ја малку. Барем нас не отекуваа за цел свет да учиме.
заборавив пардон :unsure: УСА е колонија на интелектуалци кои немајќи услови во Велика Британија емигрирале и им ја земале интелектуалната работа на Мохиканците :sneaky: и Апачите

Дали ми е жал кога сум се тепал за албанци мали? Какви опиуми користиш девојко?

заборавив пардон :unsure: УСА е колонија на интелектуалци кои немајќи услови во Велика Британија емигрирале и им ја земале интелектуалната работа на Мохиканците :sneaky: и Апачите

ахаххаааа а бе катастрофа.

Во Кина за жал има слични масакри. На пример човекот кој убивал деца во градинка.
И во САД во сојузна држава Мејн имаше годинава таков случај кога 10 годишно женско уби 3 месечно бебе..
И лани 20-годишна жена од Чикаго си го убила своето бебе...
Но и други негативни феномени во САД се силувања, разбојништва, грабежи, педофилија, дилање дрога по улица итн...
има и други негативни психички феномени кои земаат се поголем замав, како на пример апатијата кај луѓето да не им помагаат на жртви (случајот со детето прегазено од 2 коли, никој не помага, освен еден случаен минувач, ама веќе е предоцна)..
Таа апатија и во РМ е присутна. Дури поголема е таа апатија кај нас од Кина...
Колку пати гледам луѓе паѓаат од скутери па никој не се стрчува да помогне.
И јас еднаш имам квалитетно паднато од точак полно луѓе имаше на патот па никој не ми помогна...

Сериски убијци не се САД ексклузива. И ние можеме да се "пофалиме" со такви. Како кичевскиот убиец кој не играл компјутерски игри, не слушал хеви метал, не се дрогирал, па пак станал психо.
Нашите сериски убијци се нула во споредба со тие од САД...Во САД има сериски убијци што треба максимален број на карактери за пост да искористам за да ги напишам .Но во РМ има само тројца сериски убијци: Виктор Карамарков од Ѓорче којшто касапеше баби, Кичевскиот убиец и Лазе Радески од Охрид...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom