26 убиени при напад на основно училиште во САД

• Креатор на темата Креатор на темата white_eagle
  • Време на започнување Време на започнување
До бројот на жители ли е???
Индија и Кина се држави со четирипати поголем број на жители од САД. Индонезија е скоро колку САД. Па кога се дешавале таму вакви масакри???
За Кинезите има посебна тема.
http://forum.kajgana.com/threads/chinese-people-you-now-have-brains.54906/page-6

И во САД во сојузна држава Мејн имаше годинава таков случај кога 10 годишно женско уби 3 месечно бебе..
И лани 20-годишна жена од Чикаго си го убила своето бебе...
Но и други негативни феномени во САД се силувања, разбојништва, грабежи, педофилија, дилање дрога по улица итн...

Таа апатија и во РМ е присутна. Дури поголема е таа апатија кај нас од Кина...
Колку пати гледам луѓе паѓаат од скутери па никој не се стрчува да помогне.
И јас еднаш имам квалитетно паднато од точак полно луѓе имаше на патот па никој не ми помогна...

Нашите сериски убијци се нула во споредба со тие од САД...Во САД има сериски убијци што треба максимален број на карактери за пост да искористам за да ги напишам .Но во РМ има само тројца сериски убијци: Виктор Карамарков од Ѓорче којшто касапеше баби, Кичевскиот убиец и Лазе Радески од Охрид...

Среќа па дрога, педо, грабежи итн нема кај нас.

Ама сепак имаме сериски убијци. И тоа од оние кои не се засегнати од игри, дроги, рокенрол, рагби итн итн, туку баш луѓе од старата "чиста" генерација.

Жал ми е за децата, стварно ова е болна работа. Се прашувам дали некоја од солзите на Обама беше за децата во Ирак, Авганистан, Србија итн. Ебати лицемерот, ебати...
Омразата помеѓу Шиити - Сунити во Ирак или Сирија има своја историја, тие ќе се тепаат без оглед дали некој од надвор ќе се обиде да воведе ред. Всушност Сирија е препуштена сама на себе, но тоа е друга тема. За Балканот исто, кога ќе се појави вакум во владеењето Срби, Хрвати и Албанци ќе продолжат таму каде што застанаа пред да потпишат мировни договори од кои нормално никој не е задоволен. Авганистан пак е посебна приказна, таму никогаш и немало мир, во граѓанска војна се и пред интервенцијата на Запад, Паштуни против северните племиња обединети во ткн. Северна лига. Ова што го имаат сега е најдобриот период за Авганистан во споредба со она што го имаа пред интервенцијата, иако таму војната ќе продолжи уште долго, барем имаат некаква функционална центрелна власт.

Ќе те разберам тогаш кога ќе научиш добро да се изразуваш ;)

(y)

Јас убаво си кажав, не можам да ти помогнам кога не разбираш. Можеби на друг јазик да напишам подобро би било, а?

(y)

Јас убаво си кажав, не можам да ти помогнам кога не разбираш. Можеби на друг јазик да напишам подобро би било, а?

Пред да научиш друг јазик, треба да го научиш мајчиниот, а не е лошо и интерпункциските знаци да ги знаеш.

Пред да научиш друг јазик, треба да го научиш мајчиниот, а не е лошо и интерпункциските знаци да ги знаеш.

хаххаааа леле ок. Овде сите се знаете за секого. Кој колку научил, па дури и ШТО треба да научи.

Еве ајде, како на малоумни ќе ти го повторам прашањето, пошо какаш и ти и други овде како Обама не плачел за децата во Палестина:

Ако си ти Албанец, кога беше војната на Балканот (тоа скоро се деси, не е 100 години), дали ти беше жал за Србите, еве деца, што страдаа на Косово. А ако си македонец, дали ти беше жал за деца Албанчиња што страдаа?

Или еве, и на друг начин: дали ќе плачеш дома некој ако ти умре или некој од, да речеме, друг град? За кого ќе ти буде повеќе жал?

Треба и да нацртам сега?

хаххаааа леле ок. Овде сите се знаете за секого. Кој колку научил, па дури и ШТО треба да научи.

Еве ајде, како на малоумни ќе ти го повторам прашањето, пошо какаш и ти и други овде како Обама не плачел за децата во Палестина:

Ако си ти Албанец, кога беше војната на Балканот (тоа скоро се деси, не е 100 години), дали ти беше жал за Србите, еве деца, што страдаа на Косово. А ако си македонец, дали ти беше жал за деца Албанчиња што страдаа?

Или еве, и на друг начин: дали ќе плачеш дома некој ако ти умре или некој од, да речеме, друг град? За кого ќе ти буде повеќе жал?

Треба и да нацртам сега?

Никогаш не ги спомнав децата во Палестина. Спомнав онака рандом држави каде што САД ја инсталирале ,,демократијата''. Не сум албанец, Македонец сум. А како Македонец ја мразам ароганцијата и лицемерието на европските и американските гејови и затоа заземам страна, зошто како Македонец се чувствувам дека тие имаат голема улога во сакатењето на мојата нација.

На прашањата неможам директно да ти одговорам, зошто горе-долу се ретардирани.

Никогаш не ги спомнав децата во Палестина. Спомнав онака рандом држави каде што САД ја инсталирале ,,демократијата''. Не сум албанец, Македонец сум. А како Македонец ја мразам ароганцијата и лицемерието на европските и американските гејови и затоа заземам страна, зошто како Македонец се чувствувам дека тие имаат голема улога во сакатењето на мојата нација.

На прашањата неможам директно да ти одговорам, зошто горе-долу се ретардирани.
Ретардиран ти беше коментарот како твојот, така и на други што почнаа да зборат како тоа Обама не плачел за деца од други нации. Мислам, се читаш што си напишал, нели? Ако знаеш да ги испљукаш тие такви зборови, ќе знаеш и да одговориш на нормално прашање што следи после таков коментар.

Чекај, пак може не ме разбра. Потсети ме нареден пат со прости реченици да ти се обраќам.

Ретардиран ти беше коментарот како твојот, така и на други што почнаа да зборат како тоа Обама не плачел за деца од други нации. Мислам, се читаш што си напишал, нели? Ако знаеш да ги испљукаш тие такви зборови, ќе знаеш и да одговориш на нормално прашање што следи после таков коментар.

Чекај, пак може не ме разбра. Потсети ме нареден пат со прости реченици да ти се обраќам.

Какво е тоа нормално прашање? Јас добив вакво прашање: Не сум албанка, ама вака одговори ми дали ти е жал кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а?

кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а? кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а?

Какво е тоа нормално прашање? Јас добив вакво прашање: Не сум албанка, ама вака одговори ми дали ти е жал кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а?

кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а? кога се тепавте во 2001 за албанци мали, а?
ахаххахааа не сум припазила што сум напишала....ахаххаааа....бев на тел и воедно пишував...извињавам се.

dali i posle site ovie masakri ke vikate "radikalen islam"?

Не, ќе го викаме либерален ислам, а вахабиите - либерали.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 23:50 ---
Мислев дека нашиот систем и опшество се забегани, ама овие не шијат. Претходно ваков психопат влезе на премиерата на Бетмен, пред него имаше уште еден лудак кој со автоматска пушка рокаше цивили на сред улица без посебна причина. Уште мал милион вакви примери може да се набројат во УСА заднњиве неколку години. Каква ли лоботомија прават на сопствениот народ што од опшеството излегуваат вакви шизофреничари.

За сите што тврдат вакви инциденти има само во САД

List of rampage killers

Разликата е во тоа што кога некој ќе убие десет души во Казакстан никој не обрнува внимание.
Казакстан нема CNN или BBC.
А кога некој ќе убие макар и тројца во Орегон, целот свет дознава.

Најдобра аналогија на ова:

Секој поголем настан што се случувал во античиот Рим одекнувал до најдалечните краеви на империјата, но не и обратно. Поголеми убиства, банкроти, афери...

Денес имаме американска културна империја и на секој настан што се случува во центарот на таа империја му се обрнува поголемо влијание одколку кога би се случил во "предградијата".

Ако некој суште се залажува дека Македонија не е далечно предградие на една културна империја, се надевам дека не знае англиски, нема фармерки во гардеробата, не гледа CNN и Discovery, не користи Google, не одбра страна на американските избори за председател и во никој случај нема да го гледа Skyfall. Нема ни да почнувам со старите клишеа McDonald's, Coca-Cola, MTV итн.

Не, ќе го викаме либерален ислам, а вахабиите - либерали.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 23:50 ---

За сите што тврдат вакви инциденти има само во САД

List of rampage killers

Разликата е во тоа што кога некој ќе убие десет души во Казакстан никој не обрнува внимание.
Казакстан нема CNN или BBC.
А кога некој ќе убие макар и тројца во Орегон, целот свет дознава.

Најдобра аналогија на ова:

Секој поголем настан што се случувал во античиот Рим одекнувал до најдалечните краеви на империјата, но не и обратно. Поголеми убиства, банкроти, афери...

Денес имаме американска културна империја и на секој настан што се случува во центарот на таа империја му се обрнува поголемо влијание одколку кога би се случил во "предградијата".

Ако некој суште се залажува дека Македонија не е далечно предградие на една културна империја, се надевам дека не знае англиски, нема фармерки во гардеробата, не гледа CNN и Discovery, не користи Google, не одбра страна на американските избори за председател и во никој случај нема да го гледа Skyfall. Нема ни да почнувам со старите клишеа McDonald's, Coca-Cola, MTV итн.

Тоа и јас и други членови членови покушаваме да кажеме....ама омразата е посилна од разумот кај некои луѓе.

Штета и жално,сочувство за фамилиите на дечињава..животот им е претворен во пекол сега.

Но за кратко време ќе се заборават и овие невини дечиња што настрадале и ќе го изедат други невини луѓе поради вакви психопати ширум светот...
Жално е бидејќи утре можам јас да бидам таму,вие,некој од нас...некој наш близок.

Сите оние што можат да спречат вакви работи а не го прават тоа и си уживаат во фотељите,арам да им е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom