Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
A тоа што ќе има симетрична брзина ништо не вреди? И тоа со филмот праи огромна разлика, да.
shutdown не му ја мисли ич зимај оптика и шибај.
пааа да , најповеќе брзината зависи од самиот торент и тракер а не од линијата а и голема работа ако филмот му се симне 10 минути покасно ... нов договор би значело нови обврски ( 2 години) за скоро идентична услуга , стабилен интернет без падови без латенција и солидна брзина . Најголеми придобивки оптиката има кај 3макс односно телевизијата зашто на обичниот бакарен кабел телевизијата кочи а иако се нуди како услуга не е квалитетна воопшто ( зборам за неоптикчки 3макс ). Цената кога тогаш ќе падне и за исти пари ќе си земе телевизија телефон и интернет .

пааа да , најповеќе брзината зависи од самиот торент и тракер а не од линијата а и голема работа ако филмот му се симне 10 минути покасно ... нов договор би значело нови обврски ( 2 години) за скоро идентична услуга , стабилен интернет без падови без латенција и солидна брзина . Најголеми придобивки оптиката има кај 3макс односно телевизијата зашто на обичниот бакарен кабел телевизијата кочи а иако се нуди како услуга не е квалитетна воопшто ( зборам за неоптикчки 3макс ). Цената кога тогаш ќе падне и за исти пари ќе си земе телевизија телефон и интернет .

Не треси зелени сега

Ај пошто тресам зелени објанси ја разликата ама не на хартија туку во практика .
Филм од 20 гигабајти со 8 мегабитна конекција ќе го симнеш за повеќе од седум саати. Со оптички интернет од 50 мегабита за нешто повеќе од саат. Доволно е јасно?

А да не збориме и за upload брзината со која ќе можеш као ништо да ставаш видеа на ЈуТјуб, фајлови на Дропбокс, да стримуваш во HD без проблем, да сидуваш торенти итн..

Ајде да идеме на потешкиот начин: отвори ја странава 192.168.178.1 ; ќе ти бара пасс за логин, пиши пасворд ' admin '. кој ќе влезеш стисни settings -> па имаш тамо лево паѓачко мени, одбери advanced settings. После тоа одбери WLAN па Security и ќе видиш едно WPA key. Тоа ти е пасс....
Позз

несака ни така да влези ,ни со админ пассв.ни администратор ... го ресетирав рутерот и пак ништо .. што ке да му е

несака ни така да влези ,ни со админ пассв.ни администратор ... го ресетирав рутерот и пак ништо .. што ке да му е
А да пробаш да го стиснеш тоа копчето WLAN позади на рутерот па да го рестартираш од струја ?

несака,така само ми се исклучи третата сијаличка wlan.

:mad:

несака,така само ми се исклучи третата сијаличка wlan.

:mad:
а проба воопшто да се јавиш у контакт центар? они најубоо може да ти кажат.... вака јас само до утре може да нагаѓам кај ти е проблемот.

Дали има можност 3 Max Optic пакет, да се префрли на друга локација, каде исто така има можност за оптика, поради преселба?

Дали има можност 3 Max Optic пакет, да се префрли на друга локација, каде исто така има можност за оптика, поради преселба?
Види тука дали има нешто, ама најубаво е да си прашаш во салон или на 177 или 171 нз кој беше бројот.
http://t-home.mk/mk/81/Telefonija/Posebni_uslugi.html

Да,може...само ако има линија, а и да се задржи истиот број на телефонот...така ми рекоа,кога прашав...
--- надополнето: 10 декември 2012 во 00:59 ---
Кажете ми дали и вие го имате истиот проблем како мене..се работи за ОБН, дали ви кочи...ама само тој програм:(

Јас поставив минатата недела дома оптика. Не сум задоволен.
Приклучоците на лан не ми се достапни за користење на интернет. Услугата интернет не ја добивам за тоа што треба да го платам. Телеком дава само 1 Лан приклучок на корисниците. Трите останати ЛАН приклучоци НЕ СЕ ДОСТАПНИ ЗА КОРИСНИЦИТЕ КОИ ЌЕ ПОТПИШАТ ДОГОВОР ЗА ОПТИКА. Не потпишувајте договори. Нема ви се достапни да ги користите ЛАН приклучоците за најбанални работи во секојдневието. На пример да си приклучите втор компјутер на својот брат или сестра на Лан мрежа или пак да користите сервер на своја мрежа , да приклучите парно на интернет мрежа и од далечина да го контролирате или пак да си приклучите сопствен систем за видео надзор на интернет или на кратко речено сета техника која има можност само за кабелско поврзување на интернет ќе неможете да ја користите , а Телекм ќе сака да ви достави сметка за користење на месечни услугата интернет на оптичка мрежа. Тоа е ИЗМАВА ВО ПАКЕТИТЕ НА ОПТИКА. НЕ ПОТПИШУВАЈТЕ ЗА УСЛУГА КОЈА НЕ ЈА ДОБИЈАТЕ.

Прашање: Дали некој од вас на MaxTV/3Max има некоја од хрватските телевизии (HRT, Nova..)?

Јас поставив минатата недела дома оптика. Не сум задоволен.
Приклучоците на лан не ми се достапни за користење на интернет. Услугата интернет не ја добивам за тоа што треба да го платам. Телеком дава само 1 Лан приклучок на корисниците. Трите останати ЛАН приклучоци НЕ СЕ ДОСТАПНИ ЗА КОРИСНИЦИТЕ КОИ ЌЕ ПОТПИШАТ ДОГОВОР ЗА ОПТИКА. Не потпишувајте договори. Нема ви се достапни да ги користите ЛАН приклучоците за најбанални работи во секојдневието. На пример да си приклучите втор компјутер на својот брат или сестра на Лан мрежа или пак да користите сервер на своја мрежа , да приклучите парно на интернет мрежа и од далечина да го контролирате или пак да си приклучите сопствен систем за видео надзор на интернет или на кратко речено сета техника која има можност само за кабелско поврзување на интернет ќе неможете да ја користите , а Телекм ќе сака да ви достави сметка за користење на месечни услугата интернет на оптичка мрежа. Тоа е ИЗМАВА ВО ПАКЕТИТЕ НА ОПТИКА. НЕ ПОТПИШУВАЈТЕ ЗА УСЛУГА КОЈА НЕ ЈА ДОБИЈАТЕ.
Стави го тој еден кабел како влезен (WAN) кабел во рутер, па после прави што сакаш и со колку сакаш уреди..

Стави го тој еден кабел како влезен (WAN) кабел во рутер, па после прави што сакаш и со колку сакаш уреди..

Да не ја водиме дискусијата на ниво на монтери, за можностите на технологијата.

Сериозна фирма не преќутува или подметнува работи кои ќе бидат значајни за корисникот. Ако Телеком сака да ја спроведе оваа практика на 2 милиони корисници , за тоа овде не може да постои ќутење.

Кога некој плаќа услуга само за интернет и телефон, треба таа услуга операторот, со техничките карактеристики да му ги обезбеди 100% на достапност за корисникот.

Ако сака Телеком да се приклучи на мој рутер, може да му ги изнајмам 3-те ЛАН приклучоци и ќе потпишеме договор
или
ако ги сака тие 3-ЛАН приклучоци , може да се договориме да плаќам само за 1-ЛАН приклучок , односно 25% од сметката
или
Ако толку им е важен тој Лан приклучок имаат уште едно оптичко слободно влакно , па може Телеком да “обесува“ колку сака Лан прикклучоци и каде сака, но за услугата која ја плаќам тоа нема да биде кај мене дома .

Бизнис план и идеи, може да спроведе САМО менаџерски тим со капацитет кој ќе може да го продаде секој договор. Договорот е тој кој сам ја продава услугата или генерира конфликт меѓу странките. Со дополнителни договори се продаваат и дополнителните услуги во новонастанатите услови.

Моментално начинот на работење , неизбежно ќе им генерира приговори од незадоволство на граѓаните , .... на пример до јавните институции , поплаки за начинот на работење кон дирекцијата во Т-хоме во Германија итн.
Има една бизнис практика:
Странката е секогаш во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom