Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
кој пасворд да користам да поврзам тел преку вај фај.. го пишував овој што ми е со корисничкото име несака,, да не се оние бројките позади рутерот ... w503v
Ако немаш чепкано во рутерот, ако не си менувал нешто, тогаш да, тие бројките позади на рутерот што се ти е пасс ..

Ако немаш чепкано во рутерот, ако не си менувал нешто, тогаш да, тие бројките позади на рутерот што се ти е пасс ..

не сум менувал ништо ... ги пробав оние бројки позади ѓто почнуваат со w lan(има баеги бројки) а и она што почнува со А312,353,xxxxxxxx и не бива никако

не сум менувал ништо ... ги пробав оние бројки позади ѓто почнуваат со w lan(има баеги бројки) а и она што почнува со А312,353,xxxxxxxx и не бива никако
Ајде да идеме на потешкиот начин: отвори ја странава 192.168.178.1 ; ќе ти бара пасс за логин, пиши пасворд ' admin '. кој ќе влезеш стисни settings -> па имаш тамо лево паѓачко мени, одбери advanced settings. После тоа одбери WLAN па Security и ќе видиш едно WPA key. Тоа ти е пасс....
Позз

Тиња е интернетов последниве месец дена. Што е проблемов не сфаќам, уште им се немам јавено, ама осеќам дека ќе ми пукне филм.

Тиња е интернетов последниве месец дена. Што е проблемов не сфаќам, уште им се немам јавено, ама осеќам дека ќе ми пукне филм.
Некако голем број на корисници имаат овој период проблеми, имам другар во Лисиче се жали, а и јас на работа (Тафталиџе) приметувам пад на интернетот. Него ме интересира дали е потребно ако ставам MaxADSL да се претплатам и на телефонската линија, односно да имам телефон (кабел имам до куќа, ама пред многу години го исклучивме)?

Некако голем број на корисници имаат овој период проблеми, имам другар во Лисиче се жали, а и јас на работа (Тафталиџе) приметувам пад на интернетот. Него ме интересира дали е потребно ако ставам MaxADSL да се претплатам и на телефонската линија, односно да имам телефон (кабел имам до куќа, ама пред многу години го исклучивме)?

http://www.t-home.mk/mk/312/Internet/MaxADSL_paketi/Samostojni_MaxADSL_paketi.html

• Ми се допаѓа
Reactions: ONE
Да не знае некој дали е можно да се клонира адресата на рутерите Speedport што ги дават т-мобиле?

Симнав филм од 2гб за 30секунди...та фак.

Симнав филм од 2гб за 30секунди...та фак.
:confused:
аман бе ти изгледа во т хоме работиш
68 мегабајти во секунда или 550 мегабити имаш според ова:vozbud:

или некоја грешка...

Сакам да ги прашам оние кои имаат интернет од Т-home со 300гб сообраќај, 1000 денари или колку беше незнам точно, колку ви е download speed, мислам дека треба да биде 8mbps, а мене сега ми е 4.47mbps (видов на speedtest.net) и нон стоп ми паѓа интернетот.
Па ако ми е намалена брзината, да им се јавим и да им кажем ... :)

PRASANJE: konecno dojdoa vo mojata zgrada da stavat OPTIKA,, prasanjeto mi e, momentalno sum na call and surf 8 mbs, 300 giga 1200 denari,, gledam ponudata opticka za 1100 denari 40 mbs so 60 giga download mislam deka ova mi e malku, drugata ponuda e 1500 denari so 50mbs 600 giga, dali e navistina brz interentot so 40 ili 50 mbs da preminam tamo ili da si ostanam na ovoj stariov, i tie sto imaat opticki so koja brzina simnuvaat na primer filmovi od zamunda, so segasnava ja simnuvam so 850 kbs.

PRASANJE: konecno dojdoa vo mojata zgrada da stavat OPTIKA,, prasanjeto mi e, momentalno sum na call and surf 8 mbs, 300 giga 1200 denari,, gledam ponudata opticka za 1100 denari 40 mbs so 60 giga download mislam deka ova mi e malku, drugata ponuda e 1500 denari so 50mbs 600 giga, dali e navistina brz interentot so 40 ili 50 mbs da preminam tamo ili da si ostanam na ovoj stariov, i tie sto imaat opticki so koja brzina simnuvaat na primer filmovi od zamunda, so segasnava ja simnuvam so 850 kbs.
друже зар ти прави разлика ако филмот ти се симне 10 минути покасно ... оптика вреди само за 3макс ништо друго .

друже зар ти прави разлика ако филмот ти се симне 10 минути покасно ... оптика вреди само за 3макс ништо друго .

A тоа што ќе има симетрична брзина ништо не вреди? И тоа со филмот праи огромна разлика, да.
shutdown не му ја мисли ич зимај оптика и шибај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom