- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Ни јас немам никој дома си доаѓам во 2 и го палам и за 15 мин е топло. Затоа се измислени камините и има суви дрва.drugar zboruvame za slucai kade sto site vo domot se pruburame najrano vo 4 casot popladne, kolku treba da se zapali, da potera ognot i na kraj da se stopli, nemame penzioner doma, da go lozi kumbeto..pa da bide toplo koga se prbirame. kaj nas so inverterot pusten vo 16 casot, postignuva temperatura od 21 stepen vo 16 i 15. vo sekoj slucaj izleguva po evtino...i pred se po komfortno
А некогаш па во 7 сабајле го наредам дебели дрва и си има жар до 2-3 попладне.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 09:38 ---
Од циганите ги земам.Kaj gi navagas za 1800 den? Od tie *matnite* se verovatno.
Nema veze,top e cenata.

Имам купено и онакви од шумско претпријатие тие крадат.
Ги редат има голема празнина меѓу нив и на 3 метри кубни, пола кубик им останува.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 09:44 ---
10.000 па на некои платата треба да им иде само за ЕВН.ауууу од 15 окромври? рано бре
јас дури вчера посериозно ја уклучив климата да ме догрее, . во меѓувреме ја користев, ама 10 мин најмногу во денот. реков, ,имам топ изолација па сега си ги враќам парите. конвекторот уште не е уклучен, ама ..... за една недела најмногу ќе мора и тој. а сметка, под 5000 ден не е, ама тука вкупно доага со струјата и за други потреби, бојлер, машина за алишта и сл. мене и 10 000 да ми дојде нема да се жала, тоа најмногу може да биде 2 месеци, другите ...... 5-6-7000 зависи

Мене со сите овие работи и два фрижидери, голем и мал бојлер, само без клима ми доаѓа сметка 1600-1800 ден, а минтото зимо кога беше поефтина 1000-1300 ден кој не верува ќе му ја сликам. Овие работи ги уклучував само на ефтина струја.

Во кафана ќе ги дадам парите ама на ЕВН не.