Homeland

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Можеше, Броди да не им каже било што, да го објават дека е осомничен (да се држи на приказната дека не носел бомба) па после да го хејта цела Америка, а он да се бори со своето семесјтво во докажување дали е или не е терорист, можеше да се оформи еден лик кој од релативен негативец, во понатамошниот тек заради масовното хејтање и притосок од медиумите и политичките игри, да станаеше по симпатичен кај публиката, да прикажеа каква е казната за такви одлуки кога ќе се дознае, една поинаква казна.
И ќе одеше цела тензија за серијата заедно со потерата на Абу Назир по ѓаволите и ќе бевме сведоци на судска драма.
Реално во САД ова сценарио никако нема да помине од причина што за помали работи се завршува во Гвантанамо, не пак за видео каде што се признава дека некој е подготвен да се расцвета во воздух во име на џихадот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
И ќе одеше цела тензија за серијата заедно со потерата на Абу Назир по ѓаволите и ќе бевме сведоци на судска драма.
Реално во САД ова сценарио никако нема да помине од причина што за помали работи се завршува во Гвантанамо, не пак за видео каде што се признава дека некој е подготвен да се расцвета во воздух во име на џихадот.
Пак ќе беше он во иста улога, апсолутно, само што тогаш ќе имаше уште поголема тензија, затоа што сите очи ќе бидат свртени кон него, а он пак ќе биде притисткан од Абу Назир, така да цело веме ќе биде на чекор до тоа да биде фатен, од тоа поголем тензија нема, ако на ова се додаде емотивниот набој, имаш екстремно добра шанса за зголемување на квалитет на серијата од еден аспект, при што ќе стане прифатлива за уште поголем број на гледачи.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пак ќе беше он во иста улога, апсолутно, само што тогаш ќе имаше уште поголема тензија, затоа што сите очи ќе бидат свртени кон него, а он пак ќе биде пристикан од Абу Назир, така да цело веме ќе биде на чекор до тоа да биде фатен, од тоа поголем тензија нема.
Мислиш дека Абу Назир ќе се обиде да го исконтактира првиот осомничен за соработка со него кога истиот е под лупа на цела светска јавност?
Уште во моментот кога ќе дознае дека е осомничен ќе се обиде да го ликвидира или пак да се дистанцира од него за да не го фатат.
По мое ова е најдобрата солуција што можеше да ја направат за да ја остават во игра серијата да не биде клише, само грешка им е што не дозволија Питер да се зацврсне како карактер во серијата и не дозволат истиот да го извлече признанието наместо Клер која беше под просекот оваа епизода кога се однесува за глумата. Дури ни прелапувањето муцки и солзите не ме импресионираа во извлекувањето на признанието од Броди.

G

grande-juve

Гостин
Епизодата беше катастрофа...само неколку часа претходно му кажа све во лице, он воедно ја прочита како буквар, за послe тоа да го убеди дека го сака, и да го натера да признае!?yea right.

По не реално нешто од тие разговори, во животот не сум видел, човек како Броди, знаеш кога ќе падне на таква финта? НИКОГАШ.
За првиот дел, кога го апсеа и тогаш му кажа дека го сакала, а сега со исклучени камери го убеди дека уште го сака.

Вториот дел, се си мислам дека Броди глумеше и ќе ги заебе со имунитетот, мораше да се прилагоди зашто му најдоа докази, а Кери беше искрена и стварно го сака, зашто и мене малку чудно ми беше така лесно да го скршат и мислам дека ќе им прави морков/стап стратегија и главна цел ќе му остане потпретседателот.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мене ми се допаѓа ваквиот тек на настаните. Барем сега засега. Сметам дека е храбро што продуцентите се одлучија да решат нешто што во други серии би се решило во season финалето. И покрај тоа, јасно е дека има уште многу простор за продолжување на приказната.

И не мислам дека Броди потклекна поради Кери, љубовта, емоциите и сл. туку бидејќи му е преку таквото од лажење. Колку повеќе заглавува во игрите на Абу Назир, толку му е помачно, како што видовме претходната епизода со кројачот и вечерата. Додади на тоа што е осамен во тоа што го прави и што нема кому да се исповеда. Плус и што фамилијата му е на работ на колапс. Психолошката игра на Кери играше токму на оваа карта. Затоа и признанието е логична последица на сите срања кои му се случија на Броди откако се врати и јас немам никаков проблем со тоа.

Броди не е негативец, барем не типичен. Според мене повеќе е проблематичен човек со испран мозок, соочен да бира помеѓу сегашноста и минатото, да бира помеѓу едно мртво дете и две живи. Ако не признаеше епизодава и ако продолжеше да му оди по газот на Назир, ликот ќе се оддалечеше повеќе од гледачите. Ќе станеше типичен негативец, терорист, предавник. Логичен крај на таков лик би бил смрт или некоја друга казна, а целта на продуцентите е Броди да го направат допадлив лик, лик за кој гледачите ќе навиваат и кој ќе сакаат да го видат рехабилитиран.

Епизодата ми се допадна ептен, единствено малку непотребна, а и предвидлива, ми беше сообраќајката. Но, бидејќи ова е Homeland, гарант ваквиот sub-plot планираат да го искористат за нешто поголемо. Претпоставувам дека ако Броди дознае за hit and run-от, ќе може да го чува како џокер во случај Потпретседателот да почне да се плетка кајшто не му е местото. Појма немам, само претпоставувам бидејќи во спротивно ваквиот спореден заплет не би имал цел. Како Ким Бауер и лавовите. :D

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Многу ми се допадна епизодата, посебно делот во Гетизбург. Знаев дека нешто лошо ќе се случи ( it's Homeland after all ), ама вакво нешто на крај памет не ми паѓаше. Си мислев Квин некоја стапица ќе акитивра некоја стапица кројачот шо има поставено. Се отвора вратата, јас мислам засилувањето шо го побараја дојде, а овие се живо испотепаа. Најголем WTF момент во овие 6 епизоди.

Кери пак се мрдна во канцеларијата на Броди, а Клер Дејнс пак глумеше перфектно. :cuc:

Многу добра епизода, мислам дека отсега ќе има потензични настани и вавкви слични пресметки.
Can't wait for the next one! :D

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Многу ми се допадна епизодата, посебно делот во Гетизбург. Знаев дека нешто лошо ќе се случи ( it's Homeland after all ), ама вакво нешто на крај памет не ми паѓаше. Си мислев Квин некоја стапица ќе акитивра некоја стапица кројачот шо има поставено. Се отвора вратата, јас мислам засилувањето шо го побараја дојде, а овие се живо испотепаа. Најголем WTF момент во овие 6 епизоди.

Кери пак се мрдна во канцеларијата на Броди, а Клер Дејнс пак глумеше перфектно. :cuc:

Многу добра епизода, мислам дека отсега ќе има потензични настани и вавкви слични пресметки.
Can't wait for the next one! :D
Ја па бомба очекуев, а не assault.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ја па бомба очекуев, а не assault.
Епа и јас така велам. Мислев дека корјачот некоја стапица имал оставено, како шо рече ти, бомба...а наместо тоа, влегоа оние во SWAT униформи и одма се распукаа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.932
Добро, сериозно очекувавте бомба што ќе се слушне во радиус од неолку километри, и после тоа да го ваѓаат тоа сандакот од рушевините додека им доаѓа полиција?

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Добро, сериозно очекувавте бомба што ќе се слушне во радиус од неолку километри, и после тоа да го ваѓаат тоа сандакот од рушевините додека им доаѓа полиција?
Јас мислев дека таква стапица ќе се активира Квин кога го допре ѕидот. А, да имаше бомба, немаше да го има тој сандукот, се ќе се кренеше во воздух.

А тој сандукот...it's a dirty bomb...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.932
Аха ок, мислев дека откако го видовте сандукот барате бомба :)
Вака е во ред.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Интересни ликови беа овој Квин и Галвез, ваљда не ги ремувнале ебаго:(.
За првиот има надеж да остане, ама вториот падна и не стана:D.

Остануе да видиме што ќе се деси в'понеделник.

Него што ќе се задеси со малишаната у филмот, после ова што се деси со постарата теткица што ја слупаа.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Преку половиот орган со љубовнава врска помеѓу Кери и Броди... Ептен напорна ја прават серијата. Па за Броди, однапред знаеш што ќе и каже на таа змијата од V. Многу одвратен лик :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495

Ова е човекот во серијата, после Клер, он е за мене број еден, ни Броди ни никој!

Kajgana Shop

На врв Bottom