A Song of Ice and Fire

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ja поима неам од тоа интернет наручуење....
али ќе пробам
Викаш може со VISA electron?
Ќе стигнат до оваа вукојебина?
Ај ќе се распрашам.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 01:05 ---
ги порачав јас би требало да стигнат за 2-3 недели :)
ќе се пофалам овде на темава :)
иначе треба да имаш виса електрон за интернет, јас од стопанска банка извадов.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ja поима неам од тоа интернет наручуење....
али ќе пробам
Викаш може со VISA electron?
Ќе стигнат до оваа вукојебина?
Ај ќе се распрашам.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 01:05 ---
Од Амазон мислeв дека можи само преку Pay Pal. Ама, што Hurin вели можи и со Visa, лесна работа, ќе побарам од мајка ми.
И би требало за брзо да стигнат, ако не ти прават проблеми на граница. На Амазон пиши дека доставата е на една до две недели после порачката.

And my favorite character is still alive. :P

Аlso:

:vozbud:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Од Амазон мислeв дека можи само преку Pay Pal. Ама, што Hurin вели можи и со Visa, лесна работа, ќе побарам од мајка ми.
И би требало за брзо да стигнат, ако не ти прават проблеми на граница. На Амазон пиши дека доставата е на една до две недели после порачката.

And my favorite character is still alive. :P

Аlso:

:vozbud:
најефтината испорачка трае од 18-31 работни дена, јас пред 2 недели ги порачав и ми пишаа е-маил дека од 4 декември-31 декември треба да стасаат :)

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Завршија со снимањето на третата сезона, наредната недела ќе излезе production diary .

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
И, конечно, еве го првиот дневник за продукцијата! :vozbud:

Wow, колку многу успеаа да вметнат во едно виде од 2 минути. :cuc:

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
March 31st is not coming fast enough. Ама ај, ние колку време треба да чекаме за Winds of Winter, па што е ова, 4 месеци...:)
Jojen and Meera, Mance, Beric, this video just made my morning.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
March 31st is not coming fast enough. Ама ај, ние колку време треба да чекаме за Winds of Winter, па што е ова, 4 месеци...:)
Jojen and Meera, Mance, Beric, this video just made my morning.
Леле...аман, нека дај уште еден gift chapter ко ќе излези Paperback Dance with Dragons, ќе полудам вака. :P

Инаку, се изгледа супер. Иако не сум некој многу голем фан на жабарите, мислам дека добро изгледаат.

Знам дека Ciaran Hinds супер ќе го глуми Мance, ама изгледа бааги постар отколку што очекував.

Beric: More blood and gore please.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
да не има најава за датум за 6тата книга ?

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
да не има најава за датум за 6тата книга ?
Каков датум, не се знае која година ќе излезе, ако успее да ја напише за 2-3 години презадоволни ќе бидеме. Една моја оптимистичка проценка би била крајот на 2014, ама пак ни самиот не верувам во тоа.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
се гледа дека мартинчо е затеран во серијата, и не се брза за следново издание, недај боже да рикни

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
се гледа дека мартинчо е затеран во серијата, и не се брза за следново издание, недај боже да рикни
Леле, доста аман! Ако се случи тоа, ќе треба Демир Хисар да лежам.

Ама, знам вака кога збораа пред неколку години, чоекот специјално замина на преглед за да докажи дека нема никакви проблеми со здравјето. :P

Оптимистот во мене вели TWoW ќе излезе во првиот четврт на 2015, а песимистот...крајот на 2016. Мислам дека второто е поверојатно, ама се надевам дека не сум во право.

Само, се надевам дека нема да се задржува како со Dance with Dragons. Меѓу Clash и Swords имаше само 2 години и успеа во тоа време да ја напише досега најдобрата книга во целиот серијал.

Ако си дава преголема слобода, може да западне во уште една ситуација како Миринскиот Јазол, а ако се случи тоа...ќе треба да чекаме 5 години.

После преголемиот успех на серијата, Мартин стана автор на цела франшиза и постојано е овде или онде да промовира некој ASoIaF производ. И од тоа вади пари, ама книгите се неговото главно дело. Би сакал повеќе да се фокусира на нив, а помалце на промоции на календари, карти и парички според книгите.

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Го има кажано каков ќе биде крајот на главниве на серијата, во случај да умре.

Kajgana Shop

На врв Bottom