A Song of Ice and Fire

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
За НВО станува збор и јас мислам дека нема да има проблем со премногу насилство или слично. Но сепак, се надевам дека нема ништо да скратат од Ramsay/Reek приказната.

А, инаку...снимањето заврши и во Мороко. Се надевам дека ќе пуштат трејлер ( или барем тeaser ) за третата сезона...чекањето ме убива.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
За НВО станува збор и јас мислам дека нема да има проблем со премногу насилство или слично. Но сепак, се надевам дека нема ништо да скратат од Ramsay/Reek приказната.

А, инаку...снимањето заврши и во Мороко. Се надевам дека ќе пуштат трејлер ( или барем тeaser ) за третата сезона...чекањето ме убива.
И јас верувам дека одисејата на творот ќе биде доловена и дека нему ќе му се посвети соодветно внимание. Reek го заслужува тоа како ретко кој во серијалот, а за тоа е веќе достигнување кое не може да се занемари. Има нос НВО за вакви работи, се надевам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.596
Може. Но така ќе се намали епската димензија на ликот :icon_lol:
Ох, кој знае што све ќе се намали и смени во претпоставениот македонски превод.
...барем така не учи искуството, од досегашниве преводи на ваква литература.

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Што се овие книги , The Hedge Knight, The Sworn Sword и The Mystery Knight? Добри се за читање, се поврзуваат со главната приказна од Игра на Тронови или не?

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Што се овие книги , The Hedge Knight, The Sworn Sword и The Mystery Knight? Добри се за читање, се поврзуваат со главната приказна од Игра на Тронови или не?
Јас би ти препорачал да си ги прочиташ. Дејствието се случува деведесеттина години пред A Game of Thrones, и има многу интересни детали од тој период. Добар извор е ако сакаш да дознаеш малку повеќе за владеењето на Targaryens.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ако сакаш да научиш повеќе за историјата на Westeros и да читаш за Таргови кои не страдаат од некоја ментална болест, треба да ги прочиташ.

Јас ги прочитав првите три во pdf. формат, а се надевам дека кога ќе излезе четвртата, кога ќе ги објават како анталогија во САД, дека и тука ќе можат да се најдат копии.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
50/50 шанси
нели коа ќе се роди некој од нив, боговите фрлаат паричка
Така, ама изгледа имале паричка со две исти страни во тоа време. :P

Ниеден Targ во D&E новелите не страдаше од...традиционалното Targ лудило. Па, дури и амбициозните копилиња од куќата Blackfyre имаа здрав ум.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.596
Така, ама изгледа имале паричка со две исти страни во тоа време. :P

Ниеден Targ во D&E новелите не страдаше од...традиционалното Targ лудило. Па, дури и амбициозните копилиња од куќата Blackfyre имаа здрав ум.
Немај ти гајле, надокнадено е. Пред и после тоа.
Белор, Ерис, Висерис....
Денерис имаше среќа да не страда од традиционалното таргаријанско лудило, али она сирота си е природно глупичка.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 23:35 ---
Море да можам некако да ги наручам мапиве шо излегоа, па оноа шо ќе излезе Ворлд оф Ф е А.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Немај ти гајле, надокнадено е. Пред и после тоа.
Белор, Ерис, Висерис....
Денерис имаше среќа да не страда од традиционалното таргаријанско лудило, али она сирота си е природно глупичка.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 23:35 ---
Море да можам некако да ги наручам мапиве шо излегоа, па оноа шо ќе излезе Ворлд оф Ф е А.
Aбе, ептен среќа имаа две генерации да не страдат од тоа лудило...инаку, барем на еден член на Тарговите му фалело нешто.

Денерис...природно глупичка... :icon_lol::pos:

И јас мапите ги сакам, се надевам дека в година ќе ги има во Икона. Да имав картичка, одма од Амазон ќе ги земев...the pains of being sixteen... :P

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.596
И јас мапите ги сакам, се надевам дека в година ќе ги има во Икона. Да имав картичка, одма од Амазон ќе ги земев...the pains of being sixteen... :P
Ja поима неам од тоа интернет наручуење....
али ќе пробам
Викаш може со VISA electron?
Ќе стигнат до оваа вукојебина?
Ај ќе се распрашам.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 01:05 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom