A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Дечки дали зел некој од Екстра пакетот со 25Mbps и која брзина ја добивате? Јас сум зацементиран на 20 мбпс и не мрда нагоре.

Во салон ми рекоа дека е техничка грешка тоа на веб што пишува и дека 25мбпс е можно само како посебен нет пакет да се добие а во Екстра пакетот е брзината максимум 20 мбпс.

И кај вас ли е така со брзината?
2.6mb би требало да добиеш отприлика, можеби и 2,7мб.
Кога го стави пакетов? Пред да стане 25мбпс или кога беше 20мбпс?

Новиве брзини важат само за нови корисници, а за старите кој ги е*е.
Не ми е јасна логиката да користиме исти пакети со некои корисници, а они да добиваат повеќе.
За цената ќе разберам, но ова со брзиниве воопшто не ми е јасно.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.659
Поени од реакции
797
Не, не оптиката на Т хоум иде директно во компјутер и исто така при изработка на лан кабли не се користи бакар.
Мала исправка не иде оптиката дирекно во компјутер туку во модем , а од модемот со мрежен кабел или бежично бидејки даваат бежични модеми до компјутерот
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 19:14 ---

Не ми е јасна логиката да користиме исти пакети со некои корисници, а они да добиваат повеќе.
Едноставно ти веќе си врзан со нив две години бидејки веќе имаш потпишано договор со нив ,додека мене пример како нов корисник за да ме привлечат ова ми го нудат. Кога ќе ти помине твојот догово од 24 месеци сигурно за да те врзат повторно со нив ќе ти го понудат овој нов пакет со овие брзини доколку не го обновиш договорот ќе си останеш со овој пакет чиста логика.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Пред малку видов едно прашање нешто околу видовите интернет зони на еден сајт.
Па вака, ме интересира што е разликата помеѓу: LAN и DOCSIS зона ? Која е подобра.
ps: по некоја случајност приметив дека сум LAN зона од blizoo. Тоа е добро, така ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Едноставно ти веќе си врзан со нив две години бидејки веќе имаш потпишано договор со нив ,додека мене пример како нов корисник за да ме привлечат ова ми го нудат. Кога ќе ти помине твојот догово од 24 месеци сигурно за да те врзат повторно со нив ќе ти го понудат овој нов пакет со овие брзини доколку не го обновиш договорот ќе си останеш со овој пакет чиста логика.

Порано кога креваа брзини на пакети, за сите важеше тоа, додека новите цени важеа само за новите.
Не сум на некој стар пакет, па да морам да обновувам договор. Користам ист пакет, како некој кој сега го ставил. Кога користев Голд 8/50, подоцна истиот стана 10/200 и тој важеше како за новите, така и за мене(старите).

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Пред малку видов едно прашање нешто околу видовите интернет зони на еден сајт.
Па вака, ме интересира што е разликата помеѓу: LAN и DOCSIS зона ? Која е подобра.
ps: по некоја случајност приметив дека сум LAN зона од blizoo. Тоа е добро, така ?
Далеку подобро е ЛАН.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

Го ставив две недели пред да ги качат брзините.

Порано беа доста флексибилни за промена на пакет и неколку пати без проблем или прејдов во поскап пакет или ми ја накачија брзината ако сменија понуда но по се изгледа тоа веќе не важи.

Прв пат пред некој месец потпишав на две години (пред тоа бев се на по една) баш заради тој флексибилен став со пакетите но веќе се покајав зашто е многу безврска да потпишеш договор и веќе следниот ден да падне цената на пакетот за 200 ден или брзината да се покачи а тоа да не важи за тебе.

Значи техничката грешка и не е грешка туку нова политика за стари корисници што воопшто не е ок. Нормално би било чим се смени нешто во пакетот сите корисници на истиот без разлика стари или нови да ги добијат истите услови.

Впрочем задоволен корисник е многу повреден долгорочно од незадоволен кој ќе почне да проверува и други опции на пазарот.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Мала исправка не иде оптиката дирекно во компјутер туку во модем , а од модемот со мрежен кабел или бежично бидејки даваат бежични модеми до компјутерот
--- надополнето: Nov 15, 2012 6:14 PM ---

Ироничен бев во ЦЕЛИОТ пост :D

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Денес бев во салон да прашам дали може да мигрирам на нов пакет, девојката ми рече само кон поголем. Ок викам користам НЕТ 20 пакет, сакам да мигрирам кон новиот НЕТ 25, и ми врати дека може кон поголем само во сумата на пари, значи јас моментално плакам 1 000 денари, можам само да мигрирам кон тој од 1 200 денари ( 60 мегабити).
Кон помал не можело, значи они не ги гледаат пакетите туку сметале според сумата на сметката.
Бар веќе кога прават такви работи, можат на нас постоечките да ни ги покачат брзините.
Не може јас како корисник да бидам без никакви опции, или покачи ми го пакетот, или дај ми да мигрирам кон новата понуда нормално на 2 години исто договор.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Денес бев во салон да прашам дали може да мигрирам на нов пакет, девојката ми рече само кон поголем. Ок викам користам НЕТ 20 пакет, сакам да мигрирам кон новиот НЕТ 25, и ми врати дека може кон поголем само во сумата на пари, значи јас моментално плакам 1 000 денари, можам само да мигрирам кон тој од 1 200 денари ( 60 мегабити).
Кон помал не можело, значи они не ги гледаат пакетите туку сметале според сумата на сметката.
А бе паметни си се они не јадат трева мамето нивно педерско за овие работи се навистина големи педери али им се може јеби га.Кога ке видиш иронија за една година ке има пакет со 50мб брзина на нет за 600 ден а ти ке користиш 20мб за 1200 ден и ке не можеш да се префрлиш само затоа што е поефтин.Ке мора да отидеш на поскап пакет па чак и да не користиш некој од дополнителните услуги како пример HD канали само за да добиеш пример побрз нет итн.Глупост невидена.Не се малце две години али пуста сиромаштија не ни одговара да плаќаме на неопределено и поради тоа ке си играат овака со нас додека не ни заврши договорот :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.496
Поени од реакции
3.323
Значи работава е, јас кога сум потпишувал договор брзината била 10 мегабити, и сега додека да ми истече договорот за 2 години, теоретски може истиот тој пакет за истата сума да достигне 60 мегабити (карикирам), али ја да си имам сеуште 10 зашто не сум сакал да мигрирам во поскап пакет.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Значи работава е, јас кога сум потпишувал договор брзината била 10 мегабити, и сега додека да ми истече договорот за 2 години, теоретски може истиот тој пакет за истата сума да достигне 60 мегабити (карикирам), али ја да си имам сеуште 10 зашто не сум сакал да мигрирам во поскап пакет.
Точно, утре секако ќе се јавам во АЕК, значи јас сакам да мигрирам кон поголем пакет, од нет 20 кон нет 25, сумата не ме интересира, јас ја сакам таа брзина од 25, што има да ме условува според колкава била голема сметката...

Најдобра опција е да се користи интернет без договор, може е поскапо али така има да им се тресат на корисниците, ќе знаат а направат мал кикс, во ден може да им стигнат и 10 000 раскиноци, вака им е пресметано на нив статистички колку се добивка/загуба...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Бар веќе кога прават такви работи, можат на нас постоечките да ни ги покачат брзините.
Не може јас како корисник да бидам без никакви опции, или покачи ми го пакетот, или дај ми да мигрирам кон новата понуда нормално на 2 години исто договор.
Види друже ти супер си поминал јас кога сакав да прејдам на поскап пакет (за да имам побрз нет) ми рекоа НЕ МОЖЕ :icon_lol:. Да не ти кажам што маки видов и во 3 салона бев да ги молам (не па не) и телефони сум вртел и на крај со совети од еден форумџија со тешка мака ме префрлија на поскап пакет. Ама сега не сакаат да ми го покачат нетот на 25мбпс и тоа е.

Никад више нема да земам на две години зашто додека бев само на една беа супер фини и љубезни а сега кој те е*е.

Порано кога ќе ги покачеа брзините само ќе поминев у салон да пријавам и ми ја покачуваа и мене а сега нејќат да чујат.

Чудна корисничка политика во секој случај.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Абе само на мене ми е тапа интеренетов или на сите вака вечерва ?

Член од
14 октомври 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Дли има некој кој од Телекабел се префрлил на Близу во последно време да каже импресси , зашто овие Телекабел се тапа и со брзина и со лимит , а гледам сите се ставиле на Близу и само јас сум останала на Телекабел . Сите викаат дека се добри , ама ако има некој од Телекабел кој се стаил на Близу да ми направи споредба ке биде супер .

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дли има некој кој од Телекабел се префрлил на Близу во последно време да каже импресси , зашто овие Телекабел се тапа и со брзина и со лимит , а гледам сите се ставиле на Близу и само јас сум останала на Телекабел . Сите викаат дека се добри , ама ако има некој од Телекабел кој се стаил на Близу да ми направи споредба ке биде супер .
Ја мислам дека таму каде што е телекабел нема техничка можност за близу и обратно.

Kajgana Shop

На врв Bottom