A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Залади малце и снема нет...Веројатно смрзнал свичот (за оние кои ме сфатија озбилно за свичот, тоа беше шала :D )

ИИи уште нема нет...Се јавив, рекоа направија налог и утре сабајле ќе виделе што е проблемот...Рече нешто проблем со надворешниот сигнал :D
Сакав да го прашам како функционира нетот али ај да не го замарам :D

Abe pojma nemaat so rabota tie tamu nie cela ulica den ipol nemavme net.Se javuvam da prijavam defekt taa guskata mi vika aaaaa vie nemate plateno poslednata smetka :))Onaka od tepka si kaza gospogata da ne se zamara nemas plateno koj te sisa a jas ustvari imam podmireno smetkite i toa pred vreme:)samo na loso mora so ovie nisto drugo i vikam dobro de vaka za neplatena smetka odma gasite do tamu koj datum im bese a jas sto nemam net 1.5 den ke mi se namali smetkata.mi vika a ne gospodine toa e normalno se slucuvaat defekti vie treba da si gi prijavite.i vikam eve dobro jas sum 4 sto prijavuva defekt od ovaa ulica ne dojdete za 1 saat ke si gi sobirate sandacinjata po ulica.

za 20 min dojde ekipa da resat problemot.
so ubavo koj te sisa e rabotata mozes ti da si cekas i 3 dena.

Abe pojma nemaat so rabota tie tamu nie cela ulica den ipol nemavme net.Se javuvam da prijavam defekt taa guskata mi vika aaaaa vie nemate plateno poslednata smetka :))Onaka od tepka si kaza gospogata da ne se zamara nemas plateno koj te sisa a jas ustvari imam podmireno smetkite i toa pred vreme:)samo na loso mora so ovie nisto drugo i vikam dobro de vaka za neplatena smetka odma gasite do tamu koj datum im bese a jas sto nemam net 1.5 den ke mi se namali smetkata.mi vika a ne gospodine toa e normalno se slucuvaat defekti vie treba da si gi prijavite.i vikam eve dobro jas sum 4 sto prijavuva defekt od ovaa ulica ne dojdete za 1 saat ke si gi sobirate sandacinjata po ulica.

za 20 min dojde ekipa da resat problemot.
so ubavo koj te sisa e rabotata mozes ti da si cekas i 3 dena.

Зошто прават да е така? Еве ја уште немам нет, али некако неможам да им се раздерам по телефон, глупо ми е...Али коа ќе видиш од друга страна бе те маткаат за твои пари, па има да ги изгориш... (и нив и сандачињата у пакет)

epa i mene mi bese glupo ama preteruvaat.
poracav netot od internet i gi cekav 2.5 meseci se javuvav preku 10 pati
i se mi vikaa prati povtorno apliciraj.
i na kraj koga dojdoa doagaat da mestat i mi stavaat internet i digitalna tv a analogna nesakaa da povrzat na drugitve televizori.
mi vika toj si trebal da im kazes deka sakas i analogna a ubavo si pisuva vo paketot internet+digitalna+analogna.
i fino lepo si se sobraa i si otidoa i dojdoa za 5 dena da namestat se od pocetok.
pa mi dadoa skapan resiver koj na nekoi kanali nema prevod toes ima ama pokazuva edna traka samo.prijavuvam da mi se zameni taa od tamu mi vika aaa nemoze da se zameni.dobro aj vaka ke napravime i vikam jas ke go izgoram resiverot pa togas ke dojdete da go smenite sakas pregoren resiver ili ke si dojdete da go smenite i da vidis kako mozelo.

nie plakame oni zimaat pari i treba da pocituvaat nekoi raboti.
da vidis kaj rodninata vo grcija kako e te molat na telefon da stavis internet od niviniot ama tamu ima 20 provajderi ima mnogu konkurencija.
segde ima problemi drzev net i imavme od onnet 10 giga i vo dogovorot nigde ne pisuva deka so nadminuvanje na tie 10 giga se plaka nadminatoto. ne stigaa smetki 8 meseci i stiganje smetka
180.000 denari.si plativme samo za tie 8 meseci kolku sto treba a za drugite na sud ako sakate dadete ne slobodno.

Овие го прекардашуваат периодов, еве сега гледам снег врне и си викам еј тапа ќе биде нетов толку им треба на овие, седнувам на пц, стварно нетот да ти бил тапа.

Овие го прекардашуваат периодов, еве сега гледам снег врне и си викам еј тапа ќе биде нетов толку им треба на овие, седнувам на пц, стварно нетот да ти бил тапа.

2361637851.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom