Work and travel USA

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Де4ки, јас сум од Прилеп и планирам исто да аплицирам за работа во УСА, но не одам редовно на предавања. Колку тоа може да ми биде проблем околу визата ?
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 16:49 ---

Подобро е на копно, бев на брод верувај ми ;) најдеш ли нешто пиши ми (y)
Во индексот треба само да ти стои дека си редовен студент. Нема врска тоа колку си се појавувал на предавања.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
4 ноември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
5
Daj kazete koja e najdobra agencija da se aplicira i na koja rabotna pozicija bi bilo najdobro ad se aplicira....Fala :))))
Ziptravel ti ja preporacuvam ovaa godina jas bev preku niv i mnogu ubavvo si pominav imavme dobra organizacija i gledaj nekoja pozicija za vo park ili vo nekoj restorant kade sto ima tips pozdrav
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 20:31 ---
Paycheck, или на нашки кажано, плата, ти ја даваат на чек и ти во банка треба да го смениш само. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk[/quote
ne mora i vo banka ako ima nekoj smartphone moze preku nego pozdrav

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
Во индексот треба само да ти стои дека си редовен студент. Нема врска тоа колку си се појавувал на предавања.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Стварно? Нема везе дали имаш положени? :D

Член од
4 ноември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
5
Ова лето јас бев во USA за во амбасадата го имав првиот семестар цел исчистен и од вториот си земав 1 предмет за да фатам услов сега сум втора година колку испити ке ми требат за во амбасадата сега, иначе моментално го слушам трет семестар????

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Стварно? Нема везе дали имаш положени? :D
Некогаш има, некогаш нема.. Знам луѓе што зимале визи со празни индекси, знам луѓе што не им давале визи и со цел исчистен семестар на пример. Зависи како ќе им се погоди денот на тие во амбасада.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Ako apliciram za rabota vo USA a pritoa imam 10 godisna viza koja mi vazi do 2021 godina, dali ce mi ja ponistat turistickata viza ili ce mi dadat rabotna viza a turistickata da mi ostane. Neznam dali da rizikuvam da dobiam rabotna viza za 4 meseci ili pak da si ostanam so turisticka samo za da se setam. Vase mislenje ili iskustvo ??
Imam eden maalski shto se interesirashe za istovo, i po toa shto mu go kazhale od ambasada NE MOZHELO 2 vazhecki vizi za USA istovremeno vo pasosh. Ne e losho sam da prashash vo Ambasada

L

Luki Junior

Гостин
Не може да имаш двоен не-имиграционен статус. Значи не може две визи.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
кога идеш на интервју за Виза на кој јазик мораш да им лафиш?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Па мамката зс интервју правеле на албански на едни, а на другарми на Англиски?
Да не биле тие за некоја друга виза, туристичка на пример ? За таа ако не знаеш или немаш придружнико со тебе кој знае англиски, мислам дека ти прават на мајчиниот јазик. А за оваа што е Ј1 виза за Work&Travel, немам сретнато досега таков случај на некој да му прават интервју на некој друг јазик. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom