Work and travel USA

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Колку кошта карта од СК до Миами, се убив од барање неможам да најдам.
Барај преку Alitalia или Lufthansa, тие летаат до Мајами, има различни цени на нивните страни, во зависност од деновите на поаѓање и враќање. Од Скопје едино до Виена или Цирих, па од таму до Мајами, од регионов можеш од Софија или Белград до Рим, па после до Мајами.

Член од
22 ноември 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Има ли некој идено во Wisconsin Dells, Mt. Olympus? Планирам да аплицирам со друштво,па некој да ми каже искуство... Фала. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Има ли некој идено во Wisconsin Dells, Mt. Olympus? Планирам да аплицирам со друштво,па некој да ми каже искуство... Фала. :)
Јас бев летово во Делс, ама не во Маунт Олимпус. Догодина ако земам виза пак таму. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
9 ноември 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Барам некој за друШтво сам не ми фаќа паметот. Некој заинтересиран цимер/ка за друштво ? По можност побрз одговор за дали да аплицирам :) што биде нека биде.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
I kakov grad e ? Ima zabava ? Pari ? moznost za 2ra rabota ?
Супер гратче, со многу забавни паркови и атракции, има што да се види. За забава има еден голем ноќен клуб (го држи газдата на Маунт Олимпус и 2-3 пати во сезоната организира забава за вработените), и уште 2-3 помали клубчиња, али целата забава е стационирана во тој големиот клуб. За пари, 7,5$ ти е платата во 99% од рестораните или во хотелите. Речиси секаде просек се прават по 30 саати неделно од една работа. Смештајот ти е околу 300 долари месечно. Од тие што беа оваа година, не знаев ни еден што остана со една работа а веруј дека имаше многу. Ако ти се работи и втора работа има колку сакаш.

Член од
22 ноември 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Супер гратче, со многу забавни паркови и атракции, има што да се види. За забава има еден голем ноќен клуб (го држи газдата на Маунт Олимпус и 2-3 пати во сезоната организира забава за вработените), и уште 2-3 помали клубчиња, али целата забава е стационирана во тој големиот клуб. За пари, 7,5$ ти е платата во 99% од рестораните или во хотелите. Речиси секаде просек се прават по 30 саати неделно од една работа. Смештајот ти е околу 300 долари месечно. Од тие што беа оваа година, не знаев ни еден што остана со една работа а веруј дека имаше многу. Ако ти се работи и втора работа има колку сакаш.
Аха..тоа ми требаше да знам,плус Чикаго е на 3 часа ... таму треба да слетам, фала ти многу имаш кафе за овоа,хехе ...идам таму,па ке видиме ... позз :)

Член од
26 ноември 2012
Мислења
57
Поени од реакции
27
Има ли некој кој што бил запишан на постдипломски студии,и првпат аплицирал за програмата Work and travel и дали му е одобрена виза?Ако знае некој за негов другар,пријател или слично какви се шансите за виза нека сподели мислење.Фала за помошта.

C

cige

Гостин
Има ли некој кој што бил запишан на постдипломски студии,и првпат аплицирал за програмата Work and travel и дали му е одобрена виза?Ако знае некој за негов другар,пријател или слично какви се шансите за виза нека сподели мислење.Фала за помошта.
Огромни се шансите, знаќи колку си поблиску до крајот на студиите толку ти се поголеми шансите за виза.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Знае ли некој колку смее континуиран престој најмногу да трае во Америка со тие десетгодишните туристички визи? Прилично ми е итно

L

Luki Junior

Гостин

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Пред 2 години отидна другар таму и ништо лошо не кажа, баш напротив многу задоволен беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom