Work and travel USA

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Во ред пума ти благодарам многу за објаснувањето, сега пред да почнам со аплицирањево од први, прибирам различни искуства и мислења, максимално собирам информации од секаде за животот таму, начинот на работа, плаќањето, меѓучовечките односи и тн и тн, да знам барем отприлика што ме чека и барем колку толку да можам од тука пред да се трга психички да се спремам. :)
Се спремав и јас и не верував дека тукашните планови нема да ми користат многу... :) Ама така е.
Ништо не е сигурно, ама ајде, нека е со среќа и убаво да си пројдеш, и пари да направиш и да се изнашеташ :)

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
I jas sum tuka za dobar sovet i pametno mislenje, i fala bogu ima i takvi. Toa sto vredi se iskustva na tie sto bile (respect Milivoe i sl).
Tvoevo bese "epten" reklama. Ke bese dovolen samo link, poso malku e neprijatno da se citaat esei od tip "kako da se iznafalis" u 1000 zbora. Nema ljutis, i ova e mislenje...
Може така изгледа ама ни најмалку не беше реклама, бев многу потресен ради англискиот... Следен пат само линк :)
П.С Секако дека нема лутиш!

Ти ја препорачувам Тутунска Банка, одлични услови. Јас земав 60,000 од ФУЛМ и 45,000 од Тутунска.

Само по волку ти одобриа или ? Пошо за тутунска нели беше 150 000 денари?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Poleka Poleka i jas ke se pripremam za da odam vo USA vo potraga po rabota pred se rabota na brod, no ne bi bilo loso i na kopno no neznam sto i jas kako i drugite sobiram iskustva da vidam sto me ceka koga ke stasam pa so sreka na site sto ke odite narednata t.s 2013 godina da se iznasetate i da si se vratite zdravi i zivi PoZz BOBI . . .
A zaboraviv i polni so ubavi iskustva

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ќе идам и јас најверојатно летово.
Колку е лесно да се најде втора работа? И каде е подобро? Поголем град, поголема плата и поголеми трошкови или помал град, помала плата и помали трошкови?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Колку е лесно да се најде втора работа? И каде е подобро? Поголем град, поголема плата и поголеми трошкови или помал град, помала плата и помали трошкови?
Лесно е за втора работа, на кој му се работи има. Сега зависи, кога ќе отидеш, дали во тоа место има можност за втора работа(за ова треба да те информира и агенцијата), итн, али воглавно од 90% од луѓето што ги знам и што отидоа, најдоа втора работа. За ова второто, мислам дека ти е подобро во помало место, работата ќе ти биде блиску, маркети исто така, а и многу многу поефтино, а разликата во платата и не е баш кој знае колкава. Разлистај ја назад темава ако имаш време, речиси сите препорачуваат да одиш на такво место.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Што е за тебе мал а што голем град? А и кој ти кажа поголем град поголема плата и обратно? :icon_lol:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Што е за тебе мал а што голем град? А и кој ти кажа поголем град поголема плата и обратно? :icon_lol:
Па мислев на места како Мајами, каде што за да стигнеш на работа можеби ќе ти треба и повеќе од еден саат. За второто, логика. Немам сеуште разгледано никаква понуда.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Па мислев на места како Мајами, каде што за да стигнеш на работа можеби ќе ти треба и повеќе од еден саат. За второто, логика. Немам сеуште разгледано никаква понуда.

Нема никаква логика да патуваш до работа 1 саат. Сите работни понуди се така направени така да сместувањето е блиско до работата и е обезбедено од работодавецот , друга работа е што никој не би се нафатил да патува 1 саат до работа.
А тоа поголем град поголема плата, не би се сложил. Поголема плата има таму каде што има недостиг на работници.

Член од
14 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
11
Ako apliciram za rabota vo USA a pritoa imam 10 godisna viza koja mi vazi do 2021 godina, dali ce mi ja ponistat turistickata viza ili ce mi dadat rabotna viza a turistickata da mi ostane. Neznam dali da rizikuvam da dobiam rabotna viza za 4 meseci ili pak da si ostanam so turisticka samo za da se setam. Vase mislenje ili iskustvo ??

L

Luki Junior

Гостин
Член од
9 ноември 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Де4ки, јас сум од Прилеп и планирам исто да аплицирам за работа во УСА, но не одам редовно на предавања. Колку тоа може да ми биде проблем околу визата ?
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 16:49 ---
Poleka Poleka i jas ke se pripremam za da odam vo USA vo potraga po rabota pred se rabota na brod, no ne bi bilo loso i na kopno no neznam sto i jas kako i drugite sobiram iskustva da vidam sto me ceka koga ke stasam pa so sreka na site sto ke odite narednata t.s 2013 godina da se iznasetate i da si se vratite zdravi i zivi PoZz BOBI . . .
A zaboraviv i polni so ubavi iskustva
Подобро е на копно, бев на брод верувај ми ;) најдеш ли нешто пиши ми (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom