Aj sega da se objasnime
Prvo Evropskite ceni se
230 eura za 12gb flash storage model
299 eura za 500gb model
Sto znaci segasniot model od 160gb e poeftina varianta za kupuvanje od ovaj noviov.
...
Очигледно погрешно ја интерпретирав статијата на Кајгана во која пишуваше дека цената на моделот со хард диск со капацитет од 250 гигабајти ќе биде 229 евра, бидејќи според тоа што го читнав пред малку на Интернет, моделот со хард диск со капацитет од 250 гигабајти нема да биде достапен во PAL регионите, односно во Европа.
Во PAL регионите, односно во Европа, ќе се продаваат моделот со сопствена меморија со капацитет од 12 гигабајти по цена од 229 евра и моделот со хард диск со капацитет од 500 гигабајти по цена од 299 евра.
Не знам каде и по кои цени се продава првиот модел на PS3 Slim со хард диск со капацитет од 160 гигабајти, но гледам дека во ИДЦ и во ПанЕвропа го продаваат моделот со хард диск со капацитет од 320 гигабајти по цена од над 315 евра.
Под претпоставка дека новиот PS3 Slim со хард диск со капацитет од 500 гигабајти ќе се продава и во Македонија по цена од 299 евра (само на сон, претпоставувам), тогаш дефинитивно тој ќе биде поисплатлив отколку првиот модел на PS3 Slim со хард диск со капацитет од 320 гигабајти кој сега се продава по повисока цена.
Ова го велам само за ИДЦ и за ПанЕвропа, не знам по кои цени го продаваат PS3 Slim во другите продавници.