Playstation 3

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување
Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381

Но ако е погласен од првиот PS3 Slim, тогаш не би го препорачал, освен на тие кои слабо стојат со слободен простор.

Механизмот за внесување на дискови е некако носталгичен, потсетува на PlayStation One, позитивно е тоа што може да се исчисти ласерот доколку се нечист, но негативно е тоа што прашината лесно влегува во вакви влезови, отколку во секојдневните автоматски влезови.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Добро бе што им стана на овие од Сони, порано беа име кое стои со најголем квалитет зад своите продукти.

Ова е пластики живи

Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381
Aj sega da se objasnime

Prvo Evropskite ceni se
230 eura za 12gb flash storage model
299 eura za 500gb model

Sto znaci segasniot model od 160gb e poeftina varianta za kupuvanje od ovaj noviov.

...
Очигледно погрешно ја интерпретирав статијата на Кајгана во која пишуваше дека цената на моделот со хард диск со капацитет од 250 гигабајти ќе биде 229 евра, бидејќи според тоа што го читнав пред малку на Интернет, моделот со хард диск со капацитет од 250 гигабајти нема да биде достапен во PAL регионите, односно во Европа.

Во PAL регионите, односно во Европа, ќе се продаваат моделот со сопствена меморија со капацитет од 12 гигабајти по цена од 229 евра и моделот со хард диск со капацитет од 500 гигабајти по цена од 299 евра.

Не знам каде и по кои цени се продава првиот модел на PS3 Slim со хард диск со капацитет од 160 гигабајти, но гледам дека во ИДЦ и во ПанЕвропа го продаваат моделот со хард диск со капацитет од 320 гигабајти по цена од над 315 евра.

Под претпоставка дека новиот PS3 Slim со хард диск со капацитет од 500 гигабајти ќе се продава и во Македонија по цена од 299 евра (само на сон, претпоставувам), тогаш дефинитивно тој ќе биде поисплатлив отколку првиот модел на PS3 Slim со хард диск со капацитет од 320 гигабајти кој сега се продава по повисока цена.

Ова го велам само за ИДЦ и за ПанЕвропа, не знам по кои цени го продаваат PS3 Slim во другите продавници.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Tie od Kajgana kako im prdnalo taka prevele nego
Sto se odnesuva do IDC Pan Evropa toa moze da im prdne kako stigne. Drugar pred 3 meseci zemase PS3 160gb za nekoj si 17000 i kusur denari...Na sila ti ja shibaat Uncharted 2 kao gratis a ustvari troduplo presmetana u cena.
Dobivas paket od standalone pakovanje i vnatre dzburnata igrava....Ako ide igra so samata konzola onda taa ke bide jasno naslikana na samiot paket i takvite kompleti se poznati kako "BUNDLE" Mada kaj nas hostapleraj pa koj kari kari.
I da Eve ti Anhoch
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3010&pid=33857
Pretvori taa cena u Eura i ke ja dobies oficijalnata vo cela Evropa. Dobro e sto barem nekoja firma raboti cesno vo ovaa zemja.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381
Tie od Kajgana kako im prdnalo taka prevele nego
Sto se odnesuva do IDC Pan Evropa toa moze da im prdne kako stigne. Drugar pred 3 meseci zemase PS3 160gb za nekoj si 17000 i kusur denari...Na sila ti ja shibaat Uncharted 2 kao gratis a ustvari troduplo presmetana u cena.
Dobivas paket od standalone pakovanje i vnatre dzburnata igrava....Ako ide igra so samata konzola onda taa ke bide jasno naslikana na samiot paket i takvite kompleti se poznati kako "BUNDLE" Mada kaj nas hostapleraj pa koj kari kari.
I da Eve ti Anhoch
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3010&pid=33857
Pretvori taa cena u Eura i ke ja dobies oficijalnata vo cela Evropa. Dobro e sto barem nekoja firma raboti cesno vo ovaa zemja.
Да, заборавив на Анхоч, тие се невидена реткост во цела Македонија, продаваат по целосно оправдани и разбирливи цени, доколку новиот PS3 Slim го продаваат по цена од 299 евра во денарска противвредност, со тоа само уште еднаш ќе потврдат дека се единствени.

Но откако овие од IGN спомнаа дека новиот PS3 Slim е погласен од првиот PS3 Slim, тешко ми е да го препорачам за заинтересираните за PlayStation 3, од една страна помал и помалку струја троши, од друга страна погласен и тоа што на мене лично ама воопшто не ми се допаѓа - механизмот за внесување на дискови.

Да е до мене, сепак би го купил првиот PS3 Slim, хард дискот можам кога сакам да му го сменам, фала му на Бога, тоа е само уште една предност на PlayStation 3 пред Xbox 360.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.841
Поени од реакции
2.106
Матичната плоча ми е CECH3001A 160GB дали ке функционира ако ја заменам со CECH 3001B 320 GB или со CECH 3003A

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.250
izleze eboot patch od duplex za FIFA 2013 ps3 :drk:
Sea taman da pisam, svirkaj si. :свиркам:
Ke pocekam na Zamunda da ja stavat, ako ne ke odi od Arena, deka ja tamu sega primetiv deka ja opnale.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 00:53 ---
Da ne ima novosti za jailbreak na 3.70 fw???
Нема друже, прати ги овие 2 страни

http://www.ps3hax.net/index.php
http://www.ps3crunch.net/

редовно апдејтираат за новостиве али искрено за хак на 3.70ка можно е и доста да чекаш бидејќи сега со новиве хакнувања на игриве и оние што бараа над 3.55 fw станаа достапни за џејлбрејкнативе ps3ki.

Eвентуално да побараш туторијал за downgrade али како што се имам изјаснето на темава за тоа многу слабо сум информиран, некој тука даваше линкови дека е изводливо али незнам, никогаш не сум имал потреба да се замарам со оваа процедура али искрено ова мене далеку поизводливо ми е да можеш да го направиш, ако не сега, во иднина сигурно, отколку да дочекаш џејлбрејкнување на 3.70 или некој поголем fw.

Член од
14 март 2006
Мислења
7
Поени од реакции
0
kako da gi startuvam ovie .bin ili .img fajlovi so multimanot 4.05... odam tamu vo toa retro ova ona ama ne gi gleda .. ima nekoja finticka.. sakam da igram nekoi postari igri na ps3

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
има некој пробано и други џојстици на пс3 како/дали работат освен оригиналниве? :)

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.841
Поени од реакции
2.106

Kajgana Shop

На врв Bottom