Fringe

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Сезона како тргна ќе испадне како Хари Потер кога ги бараша Хоркурсите, само шо овие касети ќе бараат.
А немаат многу време уште 11 епизоди им останаа.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Не сфаќам една работа, алтернативниот свет од 4 сезона всушност не беше алтернативен свет туку оноj вистинскиот на Петар но зошто Нина Шарп работеше со Џоунс и jа дрогираше Олива?
Беше Shifter Nina.

П.С.
Волтер се избра себе си да го спаси светот.:pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Волтер на дроги, втора младост најде некако. Просечна епизода али го објаснија моментот со Лојалистите и зашто го избрале тој пат. И секако што понатаму...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Сезона како тргна ќе испадне како Хари Потер кога ги бараша Хоркурсите, само шо овие касети ќе бараат.
А немаат многу време уште 11 епизоди им останаа.
Baska ne im e prvpat, ednas sobiraa delovi od masinata za pak da go spasat covestvoto.

Neverojatno! Vo samo 2 epizodi mi ja unistija cela serija. Mene mi go nema Fringe shmekot.

Член од
13 септември 2012
Мислења
59
Поени од реакции
8
Ај малку помош, вчера почнав со 2рата сезона и малце ми се изгуби концептот за разлика од првата сезона, нешто паралелни универзуми едно др.. па ме интересира дали Чарли е убиен и друг има во неговото тело или грешно го имам разбрано ?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ај малку помош, вчера почнав со 2рата сезона и малце ми се изгуби концептот за разлика од првата сезона, нешто паралелни универзуми едно др.. па ме интересира дали Чарли е убиен и друг има во неговото тело или грешно го имам разбрано ?
Да да, телото на Чарли беше земено од шифтер.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
13та епизода го има Чарли, али таа епизода е плус епизода од прва сезона, зашто направиле 1 помалце од договорот па ја бутнале у втора сезона. Да не се збуниш.

Член од
13 септември 2012
Мислења
59
Поени од реакции
8
Е фала ви за инфо. А и Оливиа е заменета или само чудно ми изгледаше во 1виве 2 епизоди од 2ра сезона ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ова не е Фринџ, туку нешто друго што не ми се свиѓа...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Мене ми се свиѓа. Не е ко што мисли wot дека ја ова го барав, да има туча по секоја цена. Јас сакав туча помеѓу двата универзуми, инвазија на едниот во другиот, there shall be only one и такви фори. Воопшто не ги гледав обзерверите како „лоши момци“.

Како и да е, она што ми се допаѓа е тоа што конечно една серија влезе во некаков вид на завршница наместо да се плеткаат со истите работи до последна епизода. Фринџ отиде дистопиан, отиде Матрикс, отиде кај што ниедна серија не отишла порано :) (се испозанесов малце).

Последнава епизода ми личеше на Стар Трек со капетан Жан-Лук Пикард на некоја безвезна планета со мала група лошо костумирани вонземјани :) . И говорот на малиот на крајот е како дневникот на капетанот :) Не знам дали ги ловам моментите од каде Џ.Џ. краде или позајмува, сеедно, или пак нешо ми се причинува, ама секоја епизода ме потсетува на нешто што веќе го имам видено.

Видеото на Волтер со видеото на Др.Ченг од Дарма Инишиатив не влегува во позајмиците, тоа Џ.Џ. се самоплагијатизира.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Никој не очекуваше вака да излезе со обзерверите, па демек нема да ни е доволно очигледно, да вметнеме и армија облечени и дресирани како нацисти.
Да нагласиме колку ние сме лошите момци, онака. :D
Јас не хејтам дека не сум задоволен, третава ми беше чак интересна. Коментирам негативните ствари без кои серијата можеше да биде нешто неповторливо.
Иначе би било фино да го вметнат малиот ко наратарот. Увек се палам на тоа. :X3:

Иначе2 кога ќе го покажаат Central Park увеќ ме ежи, дека дава дубочина, дека не се само неколку избричени момци кои глумаат инвазија.

Kajgana Shop

На врв Bottom