FIFA 13

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Јас велам ако ја спуштиш играта, таа може да функционира исто како оргиналот. Гледаш дека ти се допаѓа. Дали тогаш ќе одлучиш да ја купиш? 10 % од платата да потрошиш на нешто што веќе го имаш?
незнам дали тролаш или стварно незнаеш ама пиратска дефинитивно не функционира како оргинал пошто оргинал можеш да ја играш онлајн... а пиратска не....

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
незнам дали тролаш или стварно незнаеш ама пиратска дефинитивно не функционира како оргинал пошто оргинал можеш да ја играш онлајн... а пиратска не....
Инаку, има триста начини да можиш пиратски игри да играш онлајн. Ги имам играно и Black Ops и Modern Warfare и Battlefield 3, а сите тие ми беа спуштени од торент сајтови.

А инаку, муабетот ми беше дека глупо е некоја компанија да дозволува пиратерија за да го доминира пазарот. Таа логика никако не ја сфаќам.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
Гледам овој се изнатропа глупости за цел живот, па ај малце да се умешам...
Навлезен сум бааги во тие работи. :)

Јас ја играм FIFA уште од 2007, а имам играно само една ужасна PES игра ( мислам дека беше 2006 ). Ако зборуваме за легално купување, ниеден фан, на која било игра нема да потроши 50$ само поради импресии од демото.
Треба во обзир да се земат сите информации кои ги имаат објавено издавачите. Гелмплеј, скриншотови, видеа и се останато.
Викаш дека си навлезен во тие работи, а уствари немаш појма. Имаш 16 години и ја играш FIFA од 07. Јас имам 22 години и ја играм FIFA од 98 и слободно можам да кажам дека сите фифи од 2000 до 2010 за РС беа тешко срање (сите ми се играни btw). А баш таа ужасна PES што ја спомна до лани беше поим за фудбалска игра и сите фифи ги ставаше у шупак. FIFA 12 и' го одзема тој примат.

А не знам ти колку си навлезен во тие работи, оти во Америка не е како што е тука. Пиратеријата се казнува, а Американците гледаат како можат да ја намалат пиратеријата. Значи, таму ризично е да спушташ пиратски игри.

Ај сега искрено кажи ми ти, ја спушташ утре FIFA 13, ти се допаѓа многу, можеш да ја играш кога сакаш... и ќе одиш ти да ја купиш од Југотон или да ја спуштиш од Steam за 50 $ ?

Ниедна компанија нејќи да има пиратски верзии од нивните игри, а единствените шо направија грешка со заштитата се Ubisoft, кој со заштитата не само ги спречија пиратите, туку и ги зафрнаа луѓето што ја купија Assassin's Creed II оргинал. Не можеа да ја пуштат, имаше проблем со конекцијата...глупости.
Пиратерија се казнува ако те фатат. А веруј ми, во Америка си имаат далеку полоши проблеми отколку да се расправаат со пиратерија. И не е тоа дека не можат да користат пиратерија, туку дека можат да си дозволат да купуваат игри од 50-60$. Тоа кај нив е минимална дневница. Т.е., се вработуваш во McDonald's, работиш само во сабота (значи вкупно 4 дена во месецот) и имаш заработено доволно пари за 5-6 оригинални игри.

И поентата на купување игра не е секогаш да ја купиш играта, туку да ја подржиш компанијата што ја произведува. Пошто ако сакаш таа компанија да продолжи да произведува игри - треба да има некој фидбек од тоа (т.е. ќар). Јас на пример ги имам купено сите Valve игри иако повеќето се single player, чисто заради тоа што ги поштувам како компанија и сакам и понатаму да продолжат да го прават тоа.

bibil би можел да ти дообјасни околу ова ако има желба.
Инаку, има триста начини да можиш пиратски игри да играш онлајн. Ги имам играно и Black Ops и Modern Warfare и Battlefield 3, а сите тие ми беа спуштени од торент сајтови.

А инаку, муабетот ми беше дека глупо е некоја компанија да дозволува пиратерија за да го доминира пазарот. Таа логика никако не ја сфаќам.
Како може компанија да дозволува или забранува пиратерија??? Компанијата може само да се обиде да се заштити од пиратерија, т.е да направи одредена заштита за нивниот продукт и да се надева дека нема да биде кракната, ама на крај секогаш single player игрите се кракнати. Multiplayer е друга ствар.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Microsoft е фирма што најмногу дозволува пиратерија за да доминира на пазарот.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Гледам овој се изнатропа глупости за цел живот, па ај малце да се умешам...

Викаш дека си навлезен во тие работи, а уствари немаш појма. Имаш 16 години и ја играш FIFA од 07. Јас имам 22 години и ја играм FIFA од 98 и слободно можам да кажам дека сите фифи од 2000 до 2010 за РС беа тешко срање (сите ми се играни btw). А баш таа ужасна PES што ја спомна до лани беше поим за фудбалска игра и сите фифи ги ставаше у шупак. FIFA 12 и' го одзема тој примат.
Значи, немам појма оти мене повеќе ми се допаѓала FIFA отколу PES? Оти ти имаш различно мислење? Јас мислам дека FIFA отсекогаш била подобра. Подобар гејмплеј, графика, флуидност на играта, па и помалите работи како реалните лица на играчите, добри коментатори и сл.

Пиратерија се казнува ако те фатат. А веруј ми, во Америка си имаат далеку полоши проблеми отколку да се расправаат со пиратерија. И не е тоа дека не можат да користат пиратерија, туку дека можат да си дозволат да купуваат игри од 50-60$. Тоа кај нив е минимална дневница. Т.е., се вработуваш во McDonald's, работиш само во сабота (значи вкупно 4 дена во месецот) и имаш заработено доволно пари за 5-6 оригинални игри.

И поентата на купување игра не е секогаш да ја купиш играта, туку да ја подржиш компанијата што ја произведува. Пошто ако сакаш таа компанија да продолжи да произведува игри - треба да има некој фидбек од тоа (т.е. ќар). Јас на пример ги имам купено сите Valve игри иако повеќето се single player, чисто заради тоа што ги поштувам како компанија и сакам и понатаму да продолжат да го прават тоа.
Не мислев само на Америка, туку сите понапредни западни држави. Ако мислиш дека на никој не му е гајле за пиратеријата, нека ти текни за Megaupload, за затворањето на ВТJunkie годинава или за рациите на Piratebay серверите во Шведска пред неколку дена.

Не реков јас дека во Америка некој не можи да си дозволи да купи игра, туку муабетот почна кога реков дека тука не можиш да си дозволиш луксузи да купиш 5-6 оргинал игри со просечните плати во Македонија.

А неммам ништо против купвањето на оргинал игри. Појќе пати имам спомнато дека ако имав кредитна картичка, досега ќе ја имав купено FIFA од Steam. Искрено, ги почитувам луѓето како тебе кои ги поддржуваат компаниите и јас ќе го правам истото. Не сакам компаниите кои прават супер игри да пропаднат, како што се случи со креаторите на S.TA.L.K.E.R.

Немаш слушнато за AlterIW и за Tekno Gods? На Alter IW ја играв Black Ops со месеци, ама MW3 само неколку дена оти сајтот беше затворен. И тоа е пример дека властите во Америка се трудат да ја спречат пиратеријата.

Како може компанија да дозволува или забранува пиратерија??? Компанијата може само да се обиде да се заштити од пиратерија, т.е да направи одредена заштита за нивниот продукт и да се надева дека нема да биде кракната, ама на крај секогаш single player игрите се кракнати. Multiplayer е друга ствар.
Прочита што имаш тој другиот напишано? Дека ЕА згрешиле со новата заштита, дека не требаше да додаваат ништо ново и така ќе го доминирале пазарот.
Сакав да кажам дека глупо е да не додаваат нови заштити и ич да не им е гајле шо ние ја крадиме играта.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Навлезен сум бааги во тие работи. :)

Јас ја играм FIFA уште од 2007, а имам играно само една ужасна PES игра ( мислам дека беше 2006 ). Ако зборуваме за легално купување, ниеден фан, на која било игра нема да потроши 50$ само поради импресии од демото.

.
Таа твоја ужасна PES игра од 2006 беше најдобра фудбалска игра се до лани кога излезе фифа така да не тропај вакви глупости те молам

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Уште крак нема на довид? Сакам да видам кој напредок направи Фифа, ја играв од 98ма верзија и мислам 99 и 2000 ми меа екстремно добри. Но после од ПЕС 6 се префрлив на ПЕС па до денес ми е прва фудбалска игра но читам дека ФИФА направила голем напредок во предходните верзии па вреди сигурно да се проба :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.178
Fanbois. :D Pa duri i vie so toa dokazuvate deka poslednata vredna za igranje pes e 06. So toa sto ja igrate 06, do vcera.

Koga ke vidis PES nema nitu fanboys, da im gi igrat novive.

Sporedete godina so godina, pes vs. fifa. Od 2007 navaka neznam zosto uopste se zamaraat so novi.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Значи, немам појма оти мене повеќе ми се допаѓала FIFA отколу PES? Оти ти имаш различно мислење? Јас мислам дека FIFA отсекогаш била подобра. Подобар гејмплеј, графика, флуидност на играта, па и помалите работи како реалните лица на играчите, добри коментатори и сл.

Немаш слушнато за AlterIW и за Tekno Gods? На Alter IW ја играв Black Ops со месеци, ама MW3 само неколку дена оти сајтот беше затворен. И тоа е пример дека властите во Америка се трудат да ја спречат пиратеријата.
И јас го делам мислењето со членот погоре. За разлика од него јас играм ФИФА од 99та, али затоа го имам играно светското 98ма :)
Фифите беа ок до 2005-6 кога пес 06 направи револуција.
Од тогаш фифите беа :гомце:.
Ич несакам да се потсеќам на тоа дека фифа 09 и фифа 10 е уствари КОМПЛЕТНО копи-пејст. Од тогаш ЕА ненормално сум ги замразил за со фифа 11 да ме убедат во спротивното. Фифа 11 не беше кизне што, но беше далеку подобра од пес, така што тука почнува мојата ера на играње ФИФА. За фифа 12 да не праиме маубет.

Можда горенаведените игри си ги играл онлајн, ама тие немаат ама баш никаква поврзаност со фифа.
И јас ја играв фифа 11 онлајн, па подоцна бидејки 12ката НИКАКО, ама БАШ НИКАКО не можеа тука да ја средат за да ја играме пиратски онлајн, ја купив. Тоа беше единствената причина. И подоцна, откако ја купив, тоа беше првата игра воопшто што сум ја купил, годинава без никакво мислење ја зедов и 13ката, и истото ќе го направам со 14ката, освен ако не се посерат.

И со пиратеријата, сеуште си стојам на зборот. Пример има (со извинение) затупени ПЕС фанови. И како ќе продреш до нив да им кажеш дека фифа е боље (овој муабет е за компанијата ЕА)? Ќе треба да ја купат за сварно да го увидат тоа? Што ако тоа не е вистина? :)

M

Muranyi

Гостин
Никогаш во животот не сум очекувал со толку многу нетрпение, игра,како FIFA 2013 деновиве.Добро.освен God of war 3:D Се надевам дека ќе го пуштат кракот денес.

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
И јас го делам мислењето со членот погоре. За разлика од него јас играм ФИФА од 99та, али затоа го имам играно светското 98ма :)
Фифите беа ок до 2005-6 кога пес 06 направи револуција.
Од тогаш фифите беа :гомце:.
Ич несакам да се потсеќам на тоа дека фифа 09 и фифа 10 е уствари КОМПЛЕТНО копи-пејст. Од тогаш ЕА ненормално сум ги замразил за со фифа 11 да ме убедат во спротивното. Фифа 11 не беше кизне што, но беше далеку подобра од пес, така што тука почнува мојата ера на играње ФИФА. За фифа 12 да не праиме маубет.

Можда горенаведените игри си ги играл онлајн, ама тие немаат ама баш никаква поврзаност со фифа.
И јас ја играв фифа 11 онлајн, па подоцна бидејки 12ката НИКАКО, ама БАШ НИКАКО не можеа тука да ја средат за да ја играме пиратски онлајн, ја купив. Тоа беше единствената причина. И подоцна, откако ја купив, тоа беше првата игра воопшто што сум ја купил, годинава без никакво мислење ја зедов и 13ката, и истото ќе го направам со 14ката, освен ако не се посерат.

И со пиратеријата, сеуште си стојам на зборот. Пример има (со извинение) затупени ПЕС фанови. И како ќе продреш до нив да им кажеш дека фифа е боље (овој муабет е за компанијата ЕА)? Ќе треба да ја купат за сварно да го увидат тоа? Што ако тоа не е вистина? :)
Ама тоа ти мислиш дека е боље, не секој ;) Еве јас од годинава (макар секоја година пробувам и пес и фифа) почнав да играм и фифа, најмногу поради онлјан модовите. За мене ПЕС била и сеуште е боље. Ма да „боље“ е тотално нефер термин да се даде за една игра, кога се тотално различни, иако се и двете фудбалски симулации. Пример мене во фифа ми е боље Ultimate Team-от од Мастер лигата во ПЕС, коментаторите, лиценцираните лиги и големиот избор на истите, но играњето егзибиционен меч со другар 1на1 или 2на2 секако дека ќе се одвива на ПЕС која е каде каде по динамична, интересна и сл. Има повеќе опции за стратегија, подобар гејмплан, формации, и целосно гејмплејот повеќе ми се допаѓа. Но, на крај краева за вкусови на се дискутира :)
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 15:35 ---
П.С. Незнам зашто сите правите ко некој да мора да одбере што да игра. Еве на пр. јас играм и ПЕС и ФИФА па и ФИФА стрит. И сите 3 игри се интересни и добри за играње на свој начин. Играјте што сакате вие, баталете што играат другите...

M

Muranyi

Гостин
Џабе хејтате.И јас до пред година дена бев ПЕС фан,знаете од тие фановите што како коњи гледаат само право и мислев дека ПЕСОТ е богот на фудбалот.Но после ФИФА 2013 мене лично ПЕСОТ ме асоцира на тетрис-фудбал и баш пред некој ден ја симнав најновата,изиграв 2-3 утакмици и се чудев како можеле толку да ја промашат,едноставно смешки е ПЕСОТ.
Туку ме интересира дали се очекува подобра оптимизација на ФИФА во однос на демото?Ми фалат неколку фрејма за комплетно уживање.

Kajgana Shop

На врв Bottom