FIFA 13

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
А со ваква конфигурација
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Installed memory (RAM): 2.00 GB (1,75 usable)
System type 32- bit Operating System

А графичката му е:
NVIDIA GeForce 7050 Pv / NVIDIA nForce 630a (Microsoft Corporation - WDDM)

Ќе се игра Фифа 2013?
Можда играта ќе ти ја пушти, али ќе ти кочи ко лудо.
И на најмалата можна резолуција да ставиш, прашање е дали течно ќе ти ја игра.
Комплет деловите ти се на граница поготово графичката ако ти е 512.
Тешка работа.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 00:41 ---
Иначе според мене, годинава ЕА направија ОГРОМНА грешка во врска со заштитата на играта.
И оваа година требаше да остават лесно да се кракне за МНОЗИНА од луѓево да привлечат така што со тоа пес комплетно би се исфрлил од пазарот. Зошто секој пес фан за жива глава не можеш да го натераш да игра фифа, не пак во случајов да ја купи. Гарантирам тој што ќе ја проба, ќе ја бендиса. Па тек догодина да се ставеше ваква јака заштита со тоа што луѓево ќе ја купуваја играта. :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Иначе според мене, годинава ЕА направија ОГРОМНА грешка во врска со заштитата на играта.
И оваа година требаше да остават лесно да се кракне за МНОЗИНА од луѓево да привлечат така што со тоа пес комплетно би се исфрлил од пазарот. Зошто секој пес фан за жива глава не можеш да го натераш да игра фифа, не пак во случајов да ја купи. Гарантирам тој што ќе ја проба, ќе ја бендиса. Па тек догодина да се ставеше ваква јака заштита со тоа што луѓево ќе ја купуваја играта. :)
E, шо логика е ова? Според тебе, ЕА треба да не остави нас да ја играме пиратската верзија без пари и со тоа да ја исфрлат ПЕС од пазарот. Така да можеше, ПЕС немаше да постои. Ланската ФИФА беше кракната одма, исто и 11 и 10.

Како што велиш ти, ПЕС фановите ќе останеа на ПЕС, а ФИФА фановите на ФИФА.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
E, шо логика е ова? Според тебе, ЕА треба да не остави нас да ја играме пиратската верзија без пари и со тоа да ја исфрлат ПЕС од пазарот. Така да можеше, ПЕС немаше да постои. Ланската ФИФА беше кракната одма, исто и 11 и 10.

Како што велиш ти, ПЕС фановите ќе останеа на ПЕС, а ФИФА фановите на ФИФА.
Незнам колку си навлезен во тие работи, али компаниите свесно дозволуваат некои игри без проблем да се кракнат. И пр. ти како ПЕС фан, како ќе се одлучиш да играш ФИФА? Со демото што си го пробал 3-4 утакмици? Тоа ќе те натера да ја купиш фифа? (Ако веќе зборуме за легално)
Друго е кога ќе ја изиграш фул верзијата, па онда да се одлучеш да ја купеш. (ова е типично пиратско размислување на мнозина од нас)
Да не се кракнуваше фифа и да не ја пробав 11ката, до ден денеска пес ќе си плешев. :) (ако ме сваќаш што ти зборам.)
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 15:39 ---
А кој е овој ќелавиов што го освој купов? :D
Прашај некој од Ливерпул, ќе ти каже :pos:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Незнам колку си навлезен во тие работи, али компаниите свесно дозволуваат некои игри без проблем да се кракнат. И пр. ти како ПЕС фан, како ќе се одлучиш да играш ФИФА? Со демото што си го пробал 3-4 утакмици? Тоа ќе те натера да ја купиш фифа? (Ако веќе зборуме за легално)
Друго е кога ќе ја изиграш фул верзијата, па онда да се одлучеш да ја купеш. (ова е типично пиратско размислување на мнозина од нас)
Да не се кракнуваше фифа и да не ја пробав 11ката, до ден денеска пес ќе си плешев. :) (ако ме сваќаш што ти зборам.)
Навлезен сум бааги во тие работи. :)

Јас ја играм FIFA уште од 2007, а имам играно само една ужасна PES игра ( мислам дека беше 2006 ). Ако зборуваме за легално купување, ниеден фан, на која било игра нема да потроши 50$ само поради импресии од демото.
Треба во обзир да се земат сите информации кои ги имаат објавено издавачите. Гелмплеј, скриншотови, видеа и се останато.

А не знам ти колку си навлезен во тие работи, оти во Америка не е како што е тука. Пиратеријата се казнува, а Американците гледаат како можат да ја намалат пиратеријата. Значи, таму ризично е да спушташ пиратски игри.

Ај сега искрено кажи ми ти, ја спушташ утре FIFA 13, ти се допаѓа многу, можеш да ја играш кога сакаш... и ќе одиш ти да ја купиш од Југотон или да ја спуштиш од Steam за 50 $ ?

Ниедна компанија нејќи да има пиратски верзии од нивните игри, а единствените шо направија грешка со заштитата се Ubisoft, кој со заштитата не само ги спречија пиратите, туку и ги зафрнаа луѓето што ја купија Assassin's Creed II оргинал. Не можеа да ја пуштат, имаше проблем со конекцијата...глупости.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
^Да, во ниедна земја не е како кај нас тука.
Ама јас стриктно за нашето поднебје мислев т.е. балканот.
За кај нас да купиш игра мора првенствено многу да ти се допадне. А да дадеш 50$ за игра која би ја купил на "спело", тука во МКД, мало морген.
Ај сега искрено кажи ми ти, ја спушташ утре FIFA 13, ти се допаѓа многу, можеш да ја играш кога сакаш... и ќе одиш ти да ја купиш од Југотон или да ја спуштиш од Steam за 50 $ ?
Стриктно за овој дел. Незнам како е кај другите игри, али фифа офлајн можеш да играш само сингл меч и некој мод како сезона што е околку 10-20% од комплетната (онлајн) верзија.
Зборот ми е, кога ќе те бендиса гејмплејот, ќе ја купиш за да ги имаш сите оние работи што ги пружи играта.
Е сега пак ќе речам, зборувам за менталитетот под нашево поднебје.

Иначе можда пиратеријава нај нас е најизразена, ама ја има во целиот свет, зошто SKIDROW или RELOADED сигурно не се балканци :)
Така да, и во странство ги има истиве работи како кај нас, така што има многу луѓе кои сакаат прво да ја пробаар целосната верзија за подоцна да ја платат :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Така бар ќе знам за што сум ги дал тие пари, а не да ги „фрлам“ во вода затоа што не ми се свиѓала играта што сум ја купил оригинал одма и не сум ја пробал претходно.

Лично, сакам да купам игри оригинал, ама не ми се даваат пари. Некои се премногу напумпани.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Така бар ќе знам за што сум ги дал тие пари, а не да ги „фрлам“ во вода затоа што не ми се свиѓала играта што сум ја купил оригинал одма и не сум ја пробал претходно.

Лично, сакам да купам игри оригинал, ама не ми се даваат пари. Некои се премногу напумпани.
Јас велам ако ја спуштиш играта, таа може да функционира исто како оргиналот. Гледаш дека ти се допаѓа. Дали тогаш ќе одлучиш да ја купиш? 10 % од платата да потрошиш на нешто што веќе го имаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom