Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еее златни шпански серии ги бараме сега..
турските до душа не се до толку тупи мозок освен онаа Зет домазет е таа веќе :tapp:
А за индиските шта да причам, па во историјата на сите можни филмски остварувања не се видело толку срање колку што го има во една индиска..
особено ова малечкото невестуле е жива напаст,
тоа сцени, глума... од такт да те извај... остај тоа што на секој збор ја даваат таа хорор музика ти се чини се случува апокалипса а уствари невестичето го истурило оризот :facepalm:
:pos:
Него мене најмногу ме чуди од кај ги знаеш серииве и од кај знаеш што се дешава во нив? :D

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
:pos:
Него мене најмногу ме чуди од кај ги знаеш серииве и од кај знаеш што се дешава во нив? :D
И да не ги гледаш од домашните ке научиш што се случува зошто секогаш тонот е до крај,секогаш коментираат што како се случило за не дај боже ако пропуштиле некоја ситница.
Кутрото невестиче,колку тажен живот има...шмрц шмрц :place:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.803
Поени од реакции
12.188
И да не ги гледаш од домашните ке научиш што се случува зошто секогаш тонот е до крај,секогаш коментираат што како се случило за не дај боже ако пропуштиле некоја ситница.
Кутрото невестиче,колку тажен живот има...шмрц шмрц :place:
(y)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Еее златни шпански серии ги бараме сега..
турските до душа не се до толку тупи мозок освен онаа Зет домазет е таа веќе :tapp:
А за индиските шта да причам, па во историјата на сите можни филмски остварувања не се видело толку срање колку што го има во една индиска..
особено ова малечкото невестуле е жива напаст,
тоа сцени, глума... од такт да те извај... остај тоа што на секој збор ја даваат таа хорор музика ти се чини се случува апокалипса а уствари невестичето го истурило оризот :facepalm:
шо малечка невеста, до сега таа е постара од мене...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
чек чек чек уште трае малата невеста? не заврши?
Знам дека епска стана серијата али не очекував до волку..
Ова како децата бегалци ќе биде.Сите пензионери а некои и починати ама битно вечно како деца ќе бидат заведени :D

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
ИГОР ЏАМБАЗОВ ЌЕ ИМ СЕ СПРОТИВСТАВИ НА ТУРСКИТЕ СЕРИИ

Игор Џамбазов со свое шоу на Македонската радио телевизија. Шоуто ќе се вика ЏИШ (Џамбазов Игор шоу), а актерот и водител на шала вели дека тоа значи дека „Леси се враќа дома“.

Во интервју за минатонеделниот број на Република, Џамбазов ги открива деталите за шоуто.

- ЏИШ не е класично шоу со гости. ЏИШ всушност, не е ни шоу со гости. ЏИШ е телевизиско шоу слично на „Седуммина млади“, најгледаното ТВ шоу. Има малку од „Седуммина млади“, малку од „Бени Хил“, малку од „Мистер Бин“...Однапред смислени точки кои се монтираат со метрика, динамика, не траат многу, не го заморуваат гледачот и ќе бидат духовити. Ќе има музички точки, скечови, римејк на познати филмски сцени. Познати личности од Македонија ќе глумат со мене. Најважниот, односно најсериозниот дел од ЏИШ е антологијата на македонската поезија, вели Џамбазов.

За Република тој открива дека во шоуто ќе се појавуваат ликовите Александар Антички, Кирил Македонски и Дејан Европски.

ЏИШ ќе се спротивстави на турските серии. Иако го советувале неговото шоу да не се емитува во терминот со турски и индиски серии, Џамбазов одлучил да го направи токму тоа.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
ИГОР ЏАМБАЗОВ ЌЕ ИМ СЕ СПРОТИВСТАВИ НА ТУРСКИТЕ СЕРИИ

Игор Џамбазов со свое шоу на Македонската радио телевизија. Шоуто ќе се вика ЏИШ (Џамбазов Игор шоу), а актерот и водител на шала вели дека тоа значи дека „Леси се враќа дома“.
Во интервју за минатонеделниот број на Република, Џамбазов ги открива деталите за шоуто.

- ЏИШ не е класично шоу со гости. ЏИШ всушност, не е ни шоу со гости. ЏИШ е телевизиско шоу слично на „Седуммина млади“, најгледаното ТВ шоу. Има малку од „Седуммина млади“, малку од „Бени Хил“, малку од „Мистер Бин“...Однапред смислени точки кои се монтираат со метрика, динамика, не траат многу, не го заморуваат гледачот и ќе бидат духовити. Ќе има музички точки, скечови, римејк на познати филмски сцени. Познати личности од Македонија ќе глумат со мене. Најважниот, односно најсериозниот дел од ЏИШ е антологијата на македонската поезија, вели Џамбазов.

За Република тој открива дека во шоуто ќе се појавуваат ликовите Александар Антички, Кирил Македонски и Дејан Европски.

ЏИШ ќе се спротивстави на турските серии. Иако го советувале неговото шоу да не се емитува во терминот со турски и индиски серии, Џамбазов одлучил да го направи токму тоа.
Ќе се изгуби меѓу нив, т.е. ќе ја загуби трката. Демек, ќе се премисли бабата и наместо 201 епизода од Величенствениот, ќе го гледа Кирил Македонски? Не сум некој голем фан на Џамбазов, а и концептов му е некако чуден: Седморица млади+Бени Хил+ Мистер Бин? Па и поезија ќе имало. Да видиме.
Мислам дека Игор си го одживеа своето како телевизиска појава. Долг период, повеќе години, од тв серии како дете и помлад, до наградни игри подоцна постојано е присутен. Се пројави и преку пишување. Сега е тука затоа што, реално, бројот на телевизиски фаци кои навистина си ја вршат добро работата, е мал, па некој мора да направи нешто.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Здраво јас сум Господин Зејнел Шешељ Шукер и сакам да ви предложам серијата да ми ја гледате што ја снимавме ние братучедите во Шутка (Независна Република Македонија) и Турција (Ќустендил и Измир).

Јас и братучед ми играме брајќа близнаци за да ја освоиме љубовта на принцезата Џемиље али нажалост господин педер султан Господин Ѓулѓузел изиграва мајмун и му ја обеќава на еден принц од Индија.

А ние се сакаме, сваќаш.

Ако сакате јавете ми се да ви ја продадам ефтина е, а пошто овие ќе го зимале Бред Пит да му игра у серијата ние ќе ги заебеме и планираме да му се јавиме на Џони Деп (озбилно).

Не се заебавам, јавете се на 079 879 259 и купете ја серијата да не ви ја купи некоја друга телевизија па после да ви биде криво.

поззз

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Овие индијциве и овие нашиве роми имаат слични карактеристики, нивните јазици во голем дел имаат странски зборови (во индискиот англиски зборови, во ромскиот македонски зборови).
Многу смешно звучат кога зборат индиски и ќе слушнеш некој збор англиски, паѓаш од смеење:D

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Датум: 08.11.2012, 11:43
Ивановски: Време е за македонски серии

Секоја чест на турските телевизии и продукции, но доста би беше 500 години под турско ропство, време е наместо турските ТВ серии на телевизиите да се стимулираат македонски серии, изјави министерот за информатичко општество, Иво Ивановски во Битола.
- Наскоро ќе започнеме со јавна дебата за новиот Закон за медиуми кој предвидува нови регулативи. Со нив на жал на понежниот пол, дел од тие емисии кои што се сега кога да уклучиш канал, било тоа да е Изет, Езерл, Илјада и една ноќ или Величенствниот, Кога лисјата паѓаат, Имотот на дамата или ред други ќе бидат намалени. Ќе се бара 30 проценти од емитувањето во клучните часови од 8 на утро до 20 часот на вечер да биде македонско производство. 40 проценти во 2014 година, дури 50 проценти во 2015 година. Со тоа ќе се стимулира македонската продукција - изјави Ивановски.
(Ж.З.)

Имало Господ...во случајов министер(y)(y)(y)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Датум: 08.11.2012, 11:43
Ивановски: Време е за македонски серии

Секоја чест на турските телевизии и продукции, но доста би беше 500 години под турско ропство, време е наместо турските ТВ серии на телевизиите да се стимулираат македонски серии, изјави министерот за информатичко општество, Иво Ивановски во Битола.
- Наскоро ќе започнеме со јавна дебата за новиот Закон за медиуми кој предвидува нови регулативи. Со нив на жал на понежниот пол, дел од тие емисии кои што се сега кога да уклучиш канал, било тоа да е Изет, Езерл, Илјада и една ноќ или Величенствниот, Кога лисјата паѓаат, Имотот на дамата или ред други ќе бидат намалени. Ќе се бара 30 проценти од емитувањето во клучните часови од 8 на утро до 20 часот на вечер да биде македонско производство. 40 проценти во 2014 година, дури 50 проценти во 2015 година. Со тоа ќе се стимулира македонската продукција - изјави Ивановски.
(Ж.З.)

Имало Господ...во случајов министер(y)(y)(y)
Иако не можеме да се пофалиме со квантитет на мак серии ова е за поздравување. Дали Латас ќе прави елаборати на ударните вести за оваа одлука... нормално ако се имплементира како треба?

Kajgana Shop

На врв Bottom