Официјални трансфери/позајмици

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Никој жив не ги знаеше ни едниот ни другиот. За Есиен викаа дека е префорсиран антиталент од Франција, а за Дрогба знаеше само Мур, пошто тој се занимаваше со црнците.
Муабетот не ти е на место.
Малку ќе одам офтопик али не си во право за тоа дека никој жив не ги знаел. И двајцата Венгер сакал да ги донесе на емирати и имаше изјава дека му е жал што не успеал да го донесе Дрогба бидејќи не Челзи понудиле повеќе пари, така да баш Челзи стана јак тим на начинот сличен на русите сега. Не дека бил слаб тим да не ме нападнете туку дека со пари се искачи на врвот. И тоа е непобитен факт колку и да се трудат некои да го докажат спротивното повикувајќи се на Зола и слично затоа што тогаш милион посто од моменталните навивачи на Челзи 90% не го познавале ни него ни Челзи (има исклучоци и секоја чест за истите).

В

Ваздух

Гостин
Малку ќе одам офтопик али не си во право за тоа дека никој жив не ги знаел. И двајцата Венгер сакал да ги донесе на емирати и имаше изјава дека му е жал што не успеал да го донесе Дрогба бидејќи не Челзи понудиле повеќе пари, така да баш Челзи стана јак тим на начинот сличен на русите сега. Не дека бил слаб тим да не ме нападнете туку дека со пари се искачи на врвот. И тоа е непобитен факт колку и да се трудат некои да го докажат спротивното повикувајќи се на Зола и слично затоа што тогаш милион посто од моменталните навивачи на Челзи 90% не го познавале ни него ни Челзи (има исклучоци и секоја чест за истите).
Другар, тоа е нормално. Парите го движат светот. Муабетот е, Абрамович го дигна Челзи на едно повисоко ниво од претходното. Не го направи тој клубот, туку само го поттурна за да дојде до моменталново дереџе.
А и таа генерација пред 2000 беше многу добра. Јас ги памтам тие играчи, Ди Матео, Појет, Вајс, Ѕола, Фло, Хаселбенк, Петит, Ле Со...

Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
Хулк од порто потпишал за Зенит -.- сто посто не е отиден за пари исто ко дрогба xD

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Хулк од порто потпишал за Зенит -.- сто посто не е отиден за пари исто ко дрогба xD
Хулк не ни знаел дека е отиден во Зенит.Мислел дека сезонава ќе игра за Порто и од нигде никаде агентот му кажал дека ќе направи трансфер во Зенит.Барем така се зборува.
Исто така и Дрогба пола од платата што ја зема ја донира во хуманитарни цели така да не му било сепак до парите.

Не знам луѓево што толку мислат дека париве се огромен фактор. Барем за класа играчи не се. Тие имаат пари за 6живота.Ништо нема да им смени ако направат трансфер во друг клуб и да направат пари и за 7 живота или да останат во клубот и да имаат пари за 5 животи.
Е сега има и фудбалери што одат во други клубови за пари како на пример Моура ама па и неговиот агент беше заебан така да..

B

Beck's

Гостин
ja kolku sto znam ako igracot ne stavi podpis nema nisto od transferot. Sto ako Hulk ne znael nisto, mozel slobodno da gi odbie i klubot pa i agentot ako ne sakal da igra tamu. No ete parite sigurno dobro mu dosle.

izvinete za off

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
На машки полов орган се качивте со пари. Демек во Порто или Челзи ако отидеш ќе играше за кикирики.
Ај да отидеше во Кина или Катар да игра, па да се збори, ама тој оди во една од најсилните европски лиги и тоа во најдобриот тим, кој што има квалитет да изигра квалитетна утакмица и во ЛШ против било кој тим.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Не баш до кога сака мислам има краен рок и за слободни играчи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не баш до кога сака мислам има краен рок и за слободни играчи
Не не, кога сакаат, барем во Англија, ако им завршил договорот пред да заврши трансфер периодот, еве

Free agents can be signed by a club at any time in the season, if they had been released by their previous club before the end of the transfer window

Kajgana Shop

На врв Bottom