US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
auu koja patnja.. imam uplajkano i pogolemi uplati i poneizvesni mecoj prateno i ne se vozbudvam mn dur cekam utakmica ama ova vecerva nekako ko najmn da me mrdna posebno posle prviot set onakva dominacija 6-2 set i daj ne kazvite azarenka igrala ubo samo vrajkase topki jas nz ko vidov statistika vo 3tiot set 35-5 bese vo wineri vo korist na Serena pa kaj zasluzvit vakva teniserka ko Azarenka da osvojt USO pokraj edna vakva legenda, sekoja cest crnkinjo dokaza po kojznae koj pat deka e rodena sampionka (y)
Да, ама Серена имаше и околу 50 неизнудени грешки, напсроти 25те на Азаренка. Азаренка не мрдна првиот сет, исто колку што не мрдна Серена вториот и е за секоја пофалба поради тоа што на Олимпијада одвај 3 гема зема против Серена, на Вимблдон пак изгуби 2-0. За другото се согласувам дека Серена покажа дека е родена шампионка. А Азаренка има одлична сезона и годините што следат може да се очекува уште подобри настапи од неа.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
auu koja patnja.. imam uplajkano i pogolemi uplati i poneizvesni mecoj prateno i ne se vozbudvam mn dur cekam utakmica ama ova vecerva nekako ko najmn da me mrdna posebno posle prviot set onakva dominacija 6-2 set i daj ne kazvite azarenka igrala ubo samo vrajkase topki jas nz ko vidov statistika vo 3tiot set 35-5 bese vo wineri vo korist na Serena pa kaj zasluzvit vakva teniserka ko Azarenka da osvojt USO pokraj edna vakva legenda, sekoja cest crnkinjo dokaza po kojznae koj pat deka e rodena sampionka (y)
Па баш враќање на топките, на лудите удари на Серена се најголем проблем кој го имаат нејзините противнички, просечен сервис на Серена е ~110mph или ~170 km , често се движи околу 200км на час , што е страшен удар како за женско. И за твое инфо 13 гема немаше Серена изгубено на целиот турнир заедно. 5 тенисерки во исто толку мечеви и зедоа вкупно 13 гема, колку само Вики вечерва. Многу тесно , изедначено , Азаренка ќе се врати појака догодина...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
edit: во 2008 баш Мареј изгубил 3 0 од Федерер :facepalm:
Што е чудно тука? Актерот има само 2 сета вс Федерер во двата нивни дуели на слемови.

Djokovic: "I'm not so sure about this Super Saturday. I really hope that the tournament will consider changing things for next year."
Ретардираните Американци не сфаќаат што значи таа супер сабота, и колку ги мачи на тенисерите, да не беше таа сигурен сум дека Федерер ќе имаше барем 1 слем плус на US Open. Им требаа години, за да сфатат дека е грешка, организација од увек тапа имале, навивачите се ужасно безобразни, и капак на све, секоја година го прават се поспор, дојдоа без малце на ниво на AO, така да мислам дека е време да им се одземе правото и да се додели на некоја друга земја тој слем.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Какво ниво на АО бе, Австралија е еден од најдобрите турнири, овие Америве глупи никогаш не ја погодиле организацијата како што треба. Кога видов на репризата во што играа Бердих-Мареј реков под итно да им се земе слемот.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Очекувајте денеска многу поофанзивен Мареј....Против Џокович, Надал и Федерер, откако го тренира Лендл, Мареј е многу поагресивен-свесен оти неможи да биде толку пасивен против тие противници....мислам оти не чека неизвесен натпревар во кој Новак е фаворит, и секоја негова пад на концентрација Мареј мора максимално да ја користи ако сака да го освои првиот Слем

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Какво ниво на АО бе, Австралија е еден од најдобрите турнири, овие Америве глупи никогаш не ја погодиле организацијата како што треба. Кога видов на репризата во што играа Бердих-Мареј реков под итно да им се земе слемот.
За брзината на подлогата зборам....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.377
Поени од реакции
113.792
Еден ден не отворив форум и сте ја отруле темата со постови за торнадото. Па просто ко грав е, имаше најава за бура, мораше да има евакуација на гледачите и затоа се прекина мечот иако водеше Ферер со 5-2 и иако не врнеше во тој момент. Нити времето му помогнало на Ноле нити му отежнило на Ферер, едноставно разликата е во класи и вчера тоа дојде до израз.
За финалево типувам на Мареј, и само толку ќе кажам. Реков уште на ОИ дека ќе го коментирам Мареј тек после УС Опен, да видиме до каде стасал со својата ментална снага. :)
Кај жениве, многу ми е жал за Вика, прав фајтер, но не се справи добро со притисокот, изгледа се исплаши бидејќи и беше укажана шанса да сервира за меч. Честито за Серена, докажа дека е број еден моментално но и дека не е непобедлива, ранлива е се гледа. Али како и да е доминантна е у секоја смисла, мава ко машко. 15та Грен Слем титула, секоја чест. :cuc::cuc:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.947
Поени од реакции
45.091
Тие што се задоволни од ваков тенис под вакви околности, а на форумов ги имаше и такви, нека идат боље Карлинг да гледаат, интересно и тоа ќе им биде.
Да не беше финале тешко дека ќе глеав, а Прометеус денес излезе по торенти, Авенџерс исто го неам глеано, ја ова брукава ќе ја глеам, со 100 неизнудени грешки и двајцата ќе се.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
То индијанците низ америка јебат работа, прават некои ритуали за ветришта, дождови и сл работи. :D

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
И ветреов зеза работа,не са баш најдобри условите за игра.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Овај коментаторов на Еуроспорт српскиов како го штити на Џокович .. кога губеше на вториот сервис гем 0-40 вика не им оди на двајцата тенисери а овој не можеше поен да земе на свој сервис .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom