US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
auu koja patnja.. imam uplajkano i pogolemi uplati i poneizvesni mecoj prateno i ne se vozbudvam mn dur cekam utakmica ama ova vecerva nekako ko najmn da me mrdna posebno posle prviot set onakva dominacija 6-2 set i daj ne kazvite azarenka igrala ubo samo vrajkase topki jas nz ko vidov statistika vo 3tiot set 35-5 bese vo wineri vo korist na Serena pa kaj zasluzvit vakva teniserka ko Azarenka da osvojt USO pokraj edna vakva legenda, sekoja cest crnkinjo dokaza po kojznae koj pat deka e rodena sampionka (y)
Да, ама Серена имаше и околу 50 неизнудени грешки, напсроти 25те на Азаренка. Азаренка не мрдна првиот сет, исто колку што не мрдна Серена вториот и е за секоја пофалба поради тоа што на Олимпијада одвај 3 гема зема против Серена, на Вимблдон пак изгуби 2-0. За другото се согласувам дека Серена покажа дека е родена шампионка. А Азаренка има одлична сезона и годините што следат може да се очекува уште подобри настапи од неа.

auu koja patnja.. imam uplajkano i pogolemi uplati i poneizvesni mecoj prateno i ne se vozbudvam mn dur cekam utakmica ama ova vecerva nekako ko najmn da me mrdna posebno posle prviot set onakva dominacija 6-2 set i daj ne kazvite azarenka igrala ubo samo vrajkase topki jas nz ko vidov statistika vo 3tiot set 35-5 bese vo wineri vo korist na Serena pa kaj zasluzvit vakva teniserka ko Azarenka da osvojt USO pokraj edna vakva legenda, sekoja cest crnkinjo dokaza po kojznae koj pat deka e rodena sampionka (y)
Па баш враќање на топките, на лудите удари на Серена се најголем проблем кој го имаат нејзините противнички, просечен сервис на Серена е ~110mph или ~170 km , често се движи околу 200км на час , што е страшен удар како за женско. И за твое инфо 13 гема немаше Серена изгубено на целиот турнир заедно. 5 тенисерки во исто толку мечеви и зедоа вкупно 13 гема, колку само Вики вечерва. Многу тесно , изедначено , Азаренка ќе се врати појака догодина...

edit: во 2008 баш Мареј изгубил 3 0 од Федерер :facepalm:
Што е чудно тука? Актерот има само 2 сета вс Федерер во двата нивни дуели на слемови.

Djokovic: "I'm not so sure about this Super Saturday. I really hope that the tournament will consider changing things for next year."

Ретардираните Американци не сфаќаат што значи таа супер сабота, и колку ги мачи на тенисерите, да не беше таа сигурен сум дека Федерер ќе имаше барем 1 слем плус на US Open. Им требаа години, за да сфатат дека е грешка, организација од увек тапа имале, навивачите се ужасно безобразни, и капак на све, секоја година го прават се поспор, дојдоа без малце на ниво на AO, така да мислам дека е време да им се одземе правото и да се додели на некоја друга земја тој слем.

Какво ниво на АО бе, Австралија е еден од најдобрите турнири, овие Америве глупи никогаш не ја погодиле организацијата како што треба. Кога видов на репризата во што играа Бердих-Мареј реков под итно да им се земе слемот.

Очекувајте денеска многу поофанзивен Мареј....Против Џокович, Надал и Федерер, откако го тренира Лендл, Мареј е многу поагресивен-свесен оти неможи да биде толку пасивен против тие противници....мислам оти не чека неизвесен натпревар во кој Новак е фаворит, и секоја негова пад на концентрација Мареј мора максимално да ја користи ако сака да го освои првиот Слем

Какво ниво на АО бе, Австралија е еден од најдобрите турнири, овие Америве глупи никогаш не ја погодиле организацијата како што треба. Кога видов на репризата во што играа Бердих-Мареј реков под итно да им се земе слемот.

За брзината на подлогата зборам....

Еден ден не отворив форум и сте ја отруле темата со постови за торнадото. Па просто ко грав е, имаше најава за бура, мораше да има евакуација на гледачите и затоа се прекина мечот иако водеше Ферер со 5-2 и иако не врнеше во тој момент. Нити времето му помогнало на Ноле нити му отежнило на Ферер, едноставно разликата е во класи и вчера тоа дојде до израз.
За финалево типувам на Мареј, и само толку ќе кажам. Реков уште на ОИ дека ќе го коментирам Мареј тек после УС Опен, да видиме до каде стасал со својата ментална снага. :)
Кај жениве, многу ми е жал за Вика, прав фајтер, но не се справи добро со притисокот, изгледа се исплаши бидејќи и беше укажана шанса да сервира за меч. Честито за Серена, докажа дека е број еден моментално но и дека не е непобедлива, ранлива е се гледа. Али како и да е доминантна е у секоја смисла, мава ко машко. 15та Грен Слем титула, секоја чест. :cuc::cuc:

Тие што се задоволни од ваков тенис под вакви околности, а на форумов ги имаше и такви, нека идат боље Карлинг да гледаат, интересно и тоа ќе им биде.
Да не беше финале тешко дека ќе глеав, а Прометеус денес излезе по торенти, Авенџерс исто го неам глеано, ја ова брукава ќе ја глеам, со 100 неизнудени грешки и двајцата ќе се.

То индијанците низ америка јебат работа, прават некои ритуали за ветришта, дождови и сл работи. :D

И ветреов зеза работа,не са баш најдобри условите за игра.

Овај коментаторов на Еуроспорт српскиов како го штити на Џокович .. кога губеше на вториот сервис гем 0-40 вика не им оди на двајцата тенисери а овој не можеше поен да земе на свој сервис .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom