Фан Клуб: Арсенал

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ја незнам што серете толку по џенкинсон , тек 20 години има и премногу малку играно у премиер лига , а за тоа колку изиграл и колку години има одлично се носи со тоа има големи шанси да биде играчиште

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Момци јас сум секогаш објективен и реален, и сеа морам да ги повлечам зборовите што ги кажав за Диаби минатата утакмица(ма да стварно беше камен) али оваа утакмица дечкото изигра на ептен високо ниво, држеше топка одлично, добро поминуваше, одлична пас игра, и без грешка. Едноставно перфектен беше денес. Одличен натпревар, Мертесакер според мене најслаба алка денес.

D

D_NazGUL

Гостин
Прва утакмица што син ми (6год.) целосно со мене ја изгледа. Па богами и имаше што да гледа. Како само се радуваше - душичка. Ќе биде ганерче од него, веќе тррет дрес мењаме. Сакам годинава заедно да ја прославиме првата титула после долго време, а после тато да го седне и да му објасни дека дресовите од Цеск и РвП не вредат 5пари, треба тој на Полди да го чува. :)

Ганери не пишуев деноиве јер неќев одма со мрчење да почне сезонава али денес: ЧЕСТИТО ПОБЕДА!!!

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Прва утакмица што син ми (6год.) целосно со мене ја изгледа. Па богами и имаше што да гледа. Како само се радуваше - душичка. Ќе биде ганерче од него, веќе тррет дрес мењаме. Сакам годинава заедно да ја прославиме првата титула после долго време, а после тато да го седне и да му објасни дека дресовите од Цеск и РвП не вредат 5пари, треба тој на Полди да го чува. :)

Ганери не пишуев деноиве јер неќев одма со мрчење да почне сезонава али денес: ЧЕСТИТО ПОБЕДА!!!
Фалеше друже :)
И враќај стариот аватар,не те личе со ваков :P

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Момци јас сум секогаш објективен и реален, и сеа морам да ги повлечам зборовите што ги кажав за Диаби минатата утакмица(ма да стварно беше камен) али оваа утакмица дечкото изигра на ептен високо ниво, држеше топка одлично, добро поминуваше, одлична пас игра, и без грешка. Едноставно перфектен беше денес. Одличен натпревар, Мертесакер според мене најслаба алка денес.
Кај нас денес немаше слаба алка, сите изиграа на многу високо ниво, најмалку забележителен беше Чемберлејн можеби ама тоа беше заради што имаше многу дефанзивни задачи. Пер може да се каже дека беше во топ 3 денеска од кај нас, освен грешниот пас и коа го пројде Суарез на шашма при што доби жут картон другото беше без грешка. Како може да се каже некој од одбраната дека бил најслаба алка а немаме 3 утакмици примено гол, нешто што беше научна фантастика минатите сезони.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Артета 92 паса, 95% комплетирани.
#XaviStyle
Да да, ми се свиѓа хаштагот:)
--- надополнето: 2 септември 2012 во 21:11 ---
Кај нас денес немаше слаба алка, сите изиграа на многу високо ниво, најмалку забележителен беше Чемберлејн можеби ама тоа беше заради што имаше многу дефанзивни задачи. Пер може да се каже дека беше во топ 3 денеска од кај нас, освен грешниот пас и коа го пројде Суарез на шашма при што доби жут картон другото беше без грешка. Како може да се каже некој од одбраната дека бил најслаба алка а немаме 3 утакмици примено гол, нешто што беше научна фантастика минатите сезони.
Не, не да ме сфатите погрешно али некако спор ми беше на почетокот, и малце ризично играше, ма да неможеше да се најде маана на овој состав на Арсенал како изигра денеска. Чисто ако мора да се посочи некој, јас кажав Мертесакер, а Окс мислам дека имаше подефанзивни задачи од нормално па затоа и не го забележавме баш.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 21:18 ---
Има на официјална да си одбереш мотм. Ај проверете(ако веќе не сте провериле) кој има највеќе гласови(процененти) :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Секоја чест за играта денес, средината го доби натпреварот Артета - Диаби - Казорла
Почнуваме полека да влегуваме во ритам, игравме добро и минатите натпревари само ни фалеа голови, сега и тие почнаа да доаѓаат. Се надевам што поскоро ќе погоди и Жиру за да го отргне притисокот од него за првиот гол.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846

И јас со син ми го изгледавме неговиот прв натпревар (иако има 2и пол месеци) ама цел натпревар не трепна. Плус на првиот гол почна да пушта да прета со рачињата од радост :cool:. А и јас конечно да изгледам дирекно еден натпревар цел.

Инаку за играта денес

Маноне - мислам дека подобра замена од фабијански само да вежба за високи и нафрлени топки и да не паничи. Инаку добри рефлекси има и цврсто ми изгледа.

Џенкинсон - добар е момакот ќе го биде и не му замерајте за пасот затоа што и Казорла и Артета имаа по еден лош пас каде имаше полу контра на ливерпул само што овде по навика се вика само по некој што згрешил од почеток и како да нема право на шанса за повторно.

Вермален - ептен капитенси и не ми дозволи да претнат. Приметив во прво имаше на почетокот неколку излети напред и ливерпул имаа некаква контрола но во второ не се помери од последна линија во одбраната. И мислам дека за тоа назадолжен е новиот помошник Боулд, не само за него туку сите дефанзивно ги среди.

Мертезакер - Мислам дека само изгледа дека паничи мислам дека тоа му е тактика за да ги заебе противниците :icon_lol: колку да изгледа дека заебе сепак ќе заврши со негов триунф. И лани кога играше он со Кошиелни беа доста добри како тандем. Сепак со разноличноста во стилот на игра се надополнуваат и затоа мислам дека Пер секогаш игра добро со било кого иако изгледа многу несмасно.

Гибс - одлично дефанзивно само да научи центаршутеви да прача пониско.

Артета - Нема што да се кажува многу играч кој не се приметува на терен а сепак ако го нема лошо биде. Друго нема потреба да се кажува

Казорла - Сега ми е многу криво што не успеал Венгер да го донесе кога планирал да биде заменик на цеск. И повеќе му замерувам што не го направил овој трансфер порано отколку за некои други извикани имиња што не ги донесол. Да дојдеше лани многу подруга песна ќе беше, али тоа е друг моабет што би било кога би било, како и да е одлично зачувува топка не само што асистира. Неколку изнесувања ги имаше он и Артета и првпат видов да нема паника при изнесувањето кога има притисок врз нас.

Диаби - Нека е здрав и жив и нека не се опушта премногу со некои негови дриблинзи затоа што ќе го повредат.

Окс - Доста неприметлив но сепак имаше неколку добри изнесувања и доста помагаше дефанзивно иако не се снаоѓа нешто најдобро во таа улога но сепак и не му е таа главна улога.

Подолски - Добро е што постигна гол и се виде дека има осет за гол што тоа не се учи тоа е осет (дарба) која е вродена.

Журу - Верувам дека има многу да даде за тимот. Само имаше некои коментари од типот дека не излегол од 16 метри. Едноставно се чудам како тоа за Шамак им сметаше тоа што се враќаше сега не чинело што овој чекал. Али небитно Жиру е тип на играч на кој му треба човек до него или позади. Сепак има време ќе се докаже.

Замените. Ремзи изигра многу добро иако играше и како крило. Сантос ок а кошиелни не ни имаше потреба да се докаже а и немаше прилика, а и подобро да нема прилики;).

Тоа е тоа, одлична победа, сепак има уште многу до крај само што почна сезоната така да само нека продолжат момците со дисциплинирана игра и резултатите сами ќе си дојдат

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772

:cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom