Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
S

Stivie G

Гостин
Дечко, сам се газиш....во постот, јас само ќе ти болдирам, ти размисли па реплицирај ми од почеток. Бакнежи и честитки.
Севкупно ако собереме излегува едвај просек. Кажи ми ти мене кога последен Реина спасил 3-4 чисти гола на еден натпревер? Никојпат....

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Ако немаат поим, како тогаш составија тим и освоија ПЛ, нешто за што нашиве мизерии можат да сонуваат. Што се криви соптствениците, пак те прашувам, што се тие криви за мизерните игри на тимот?
Имаш одговор во моите претходни постови ама ајде еве пак... Менуваат цела урава кога ќе им текне и како ќе им текне, зар тоа не влијае на тимот, или поконкретно смената на Dalglish и Clarke.

Друго, кога веќе му ветиле на Rodgers напаѓачи, за Carroll да го даде на позајмица, зошто тоа не го оствариле, или и тоа не влијае на тимот...

А за City... City составија тим со пари и само пари, тим кој и без менаџер ќе освојат титула...

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Edna od greshkite shto gi napravija Amerikancive e toa shto go shutnaa Kenny!
Trebashe da go ostavat nekolku sezoni da go izdigne klubot na ramnishte da se bori vo TOP4 za Liga na shampioni. So toa klubot ke beshe poatraktiven i pokonkurenten za nosenje na golemi iminja vo fudbalot. Bilo igrachi bilo treneri.
Gradenjeto na klubot proshlata sezona pochna no toa ne beshe vidlivo. Sepak, ni Rim ne bil izgraden za 7 dena.
Brandy Rodgerov, velemajstorot, e samo zhrtva na politikata na Amerikancive, valjda nekad ke svati deka samo mu duvale u perduvi i deka im bil sredstvo za vodenje na nivni biznisi.
Rafa Benitez od nishto napravi neshto. Se ushte se raduvam na titulata vo Liga na shampioni i vtoroto mesto na tabelata vo PL.
Porano koga ke kazhev deka navivam za Liverpool mi vikaa "Auu, tie dobri se, super! Bravo! Dobar klub.", sega koga ke kazham deka navivam za Liverpool mi se smeat i mi udiraat seir.
Kako i da e, bez ogled na se, jas se ushte ke go sakam Liverpol.
Vo ovaa situacija edino od pomosh bi ni bile bifshi igrachi koi se ushte se aktivi vo fudbalot, kako na primer McManaman, Fowelr, Garcia, Litmanen i drugi.
I da ne dolzham mnogu, skoro pola zhivot go pratam Liverpool i retko koga se desilo navivachite da go napushtaat Anfield pred kraj na utakmica.
Ama, valjda nekad trkalceto ke se svrti vo nasha polza.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.942
Кој бил крив што бил крив бла бла бла
Кени заслужено си доби отказ и тука нема што да се дискутира! Америве дадоа пари колку толку Кени и Комоли матер ебаа и настрадаа. Е сега.....америве требаше уште малку пари да дадат за Роџерс. Роџерс дотука не е крив. Арно ама со потезите кои ги влечи и те како е крив. Требало време.....нека му треба бе. Ако оди во вистинска насока ќе му дајме време. Ама ако тргни во погрешна насока а е веќе тргнат, нема време. Уште некој чекор и следува отказ. Америве го изебаа гадно со парите. Криви се а и не се. Вложија колку толку а од Кени и Комоли добија еден долг сочен "стап". Мизерна сезона, 8мо место........ оправдано што не даваат пари. Ама кога веќе ставија нов менаџер требаше да му дадат пари. Горе долу и Кени и Роџерс добија по 30 тина милиони само што Кени го продаде мочкото и спечали уште пари кои ги проеба. Америте имаат огромна вина за моменталната ситуација, али донегде и ги разбирам со парите. Сепак мораше да го одврзат ќесето уште малку.
А Роџерс....потезиве кои засега ги влечи можи само безмозочна амеба да ги повлечи. Седни го бе Реина да му ебам племето негово. Седни го на клупа нека дреми 5 утакмици таму да му дојди паметот. Џерард до него. Борини го игра крило. И денес го играше крило??? Ако да тогаш стварно е неписмен. Асаиди никако да го стави. Зошто го зеде?? Пачеко кај ти е?? Сигурно подобро ќе изигра од овие имбецили. Суарез стави го на крилна позиција. Ако продолжи по старо тогаш седни го на клупа. Дриблал, играл.....нека оди во некој циркус нека дрибла. Таму вештини се бараат. Ако не можи да погоди или да асистира тогаш не го бива и крај. Колку побрзо му влези во главата ова на велемајсторот толку подобро. Во спротивно ќе попие отказ. Тики така филозофија а со нафрлања се игра :pos:
Ех мој Роџерс....... или ќе имаш резултати или немаш и добиваш отказ. Просто и јасно. Се друго е продавање магла што би рекол нашиот драг пријател фантом х

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Катастрофална игра денеска, буквално на ништо не личевме. Се шокирав од Стиви Џи, стварно не видов ниеден добар потег од него. Ни одбраната која ни беше фул стандардна четворка уопште не ја биваше. Партнерството Шкртел-Агер што го фалиме толку, денеска исто така беше let down. Реина станува се поголем и поголем трагичар, мора да му се даде до знаење дека мора да се подобри. Наместо да ги поправаме дупките, ние нови си отвараме. Нема да навлегувам у аргументи од типот овој е крив, оној е крив, овој вака треба да праи, овој треба таму да иде, оној да дојде. Јасно е само дека сме у тешки лајна и се надевам дека некако ќе успееме да се извадиме. Не ме интересира на каков начин, само некој нека напраи нешто пошто нејќам да гледам како клубот ми се мачи вака цела сезона. Више осеќам како џабе да се сите муабети шо ги праиме кога никако ништо да се подобри. Али ајде, што уште ни останува освен да се надеваме...

Единствената позитивна страна денеска е тоа што си се упознав со двајца кајганџиски Ливерпулци, фини дечки биле :) (не дека се сомневав :P )

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Епа еве и јас да пишам.....
Катастрофално игравме во текот на целиот натпревар, Суарез нема поддршка од другите во нападот, Стиви Џи мислам јас изигра најслабата утакмица во последниве 3-4 години, вториот гол на Реина оди на негова душа....а сево ова се должи на тоа што немаме резерви....беше и Стерлинг за менување ама немаше БР со кој да го смени.....како што кажа еден член погоре (ме мрзи да видам кој беше) оти Мурињо, Ферги заедно да дојдат неможат да го издигнат за брзо време Ливерпул, јас имам верба во Роџерс, на сите ни е јасно оти време немаме, сме нетрпеливи за да се вратиме на старите патеки ама верувајте не е ни малку лесно да се вратиме онаму каде што несомнено припаѓаме....мора да бидиме трпеливи, што се случи со Кени се случи, според мене требаше да остани барем уште една сезона ама сега ВО НИТИ ЕДЕН СЛУЧАЈ РОЏЕРС НЕ СМЕЕ ДА ДОБИЕ ОТКАЗ оти новиот менаџер пак ќе ја менува концепцијата, нови играчи итн итн....
Во врска со играчите Роџерс имаше ограничен буџет па не купи нови играчи туку купи ЗАМЕНИ за продадените (Кајт, Макси, Аква итн итн) така да не е тој виновен за таа работа што немаше "реален буџет" па да ја изгради екипата како што сака тој....затоа ќе речам уште еднаш оти е потребно време за да се вратиме на старите патеки.....
И како можите за Реина да речите оти е дрво? Да вистина последниве 7-8 месеци не е во никаква форма, ама луѓе да речите за човекот кој има најмногу clean sheets во историјата на клубот оти е дрво (севкупно зборувам за сите сезони од кога е тука ) е малку глупо.....

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Само Ален денес светла точка .. Џерард толку слаба утакмица не памтам од коа нема одиграно. Суарез само се мкне по теренот .. и она што не красеше лани - јака одбрана , оваа сезона и тоа ќе си ибе мајката

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Севкупно ако собереме излегува едвај просек. Кажи ми ти мене кога последен Реина спасил 3-4 чисти гола на еден натпревер? Никојпат....

Немало потреба дечко, тоа пробувам да ти го кажам цело време. Ливерпул секогаш имал и повеќе од солидна одбрана, одбрана што не примала голови, што се грижела тимот да не изгледа смешен. Нападот од секогаш ни се красел со катастрофална реализација, одбраната е таа што го држела тимот на посакуваното 4то место. Сега одбраната ни е смешна а конкуренти за тоа место има се повеќе и повеќе.......затоа, ти мислиш дека Реина е дрво.

Имаш одговор во моите претходни постови ама ајде еве пак... Менуваат цела урава кога ќе им текне и како ќе им текне, зар тоа не влијае на тимот, или поконкретно смената на Dalglish и Clarke.

Друго, кога веќе му ветиле на Rodgers напаѓачи, за Carroll да го даде на позајмица, зошто тоа не го оствариле, или и тоа не влијае на тимот...

А за City... City составија тим со пари и само пари, тим кој и без менаџер ќе освојат титула...
Ама мора да менува управа....не иде, му дадоа трансфер буџет на Кени што Бенитез го немаше за сите 7 сезони поминати во ЛФЦ а он направи смешка од тие. Цела ебана Англија ни се смее за трансферите, море која Англија, цел фудбалска јавност не покажува како класичен неуспех. Значи, тие луѓе не заслужуваат да бидат таму. Ако веќе нешто се менува, ќе се менува од корен, затоа според мене сите заслужено летнаа од работа. За Комоли и Далглиш да не правиме муабет.

А иди ти биди менаџер на Сити и кажи им "играјте" па освој титула, ако мислиш дека е толку лесно.

И да, за крај.....ќе кажам по 12324523452346512353245 пат. НИКОЈ ОД НАС НЕ ЗНАЕ ШТО И КОЛКУ И ЗОШТО И ДАЛИ НА НЕКОГО, НЕШТО МУ Е ВЕТЕНО.........врежете си го тоа во главата веќе еднаш. Ти, јас...сите тука можеме само да предпоставуваме, зошто и самиот Бренди на последната пресконференција не кажа ништо концизно, се што беше е "ќе видиме". Дали ти од него слушна, да американците ми ветија пари, ќе зееме напаѓач, затоа го дадовме Керол? (знам дека ќе ме прашаш, затоа одма ќе ти одговорам) Не, не знам зошто го дадоа Керол кога немаме друга опција...тоа пробувам цело време да го докажам на ебаниов форум.....НИЕ НИШТО НЕ ЗНАЕМЕ, ние може само да предпоставуваме.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сеуште сум оптимист!

Роџерс е новиот Шенкли!!!

Единствена грешка до сега му е дадената слобода на Капетанот.
Џерард во овие 3 утакмици се однесува ноншалантно, игра ко да не игра.

Денес виновник за голот и тоа во момент кога тимот притисна...

После тој гол се падна во вода...... а тој цела утакмица се шеташе на теренот и бегаше од топка!

............................

Стручниве дискусии околу сопствениците на клубот а заедно со нив и Менаџерот ми се смешни и затоа не ни навлегувам во тоа!

....................................................
Biafran Jet Set на аватарче по желба дека Ливерпул до Нова година ке биде над 6-то место!

ПС.. Може и со Scouser88 зашо глеам учи школо од Biafran Jet Set !;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не ја прифаќам кладбата.
Од која причина?

Мене не ми е желба Ливерпул да тоне. Јас сакам да биде што погоре на табелата, па и до Нова ГОдина. Камо да е шесто и погорно место. Ако прифаќам кладби, ќе треба да навивам против мојот тим?!
Не, нека биде што поуспешен Ливерпул, па јас ако треба и никот во King Rodgers ќе го сменам.

Така да, јас сметам дека Ливерпул имаш шанси да биде високопласиран колку што има шанси метеор да ја удри планетава во овој момент. Меѓутоа, на некој начин да одам против Ливерпул, не би.

П.С. superstarpizza, да не ти биде ко лани со кладбиве :)))

S

Stivie G

Гостин
Лоран Блан...Слушајте ми зборот :sneaky:
Ние лагавме Арсен Венгер да го зимаме за да не одржува секогаш при врвот(но никогаш на врвот) но проблем е шо со него ќе треба да чекаме 20-тина година за да освоиме ЛШ. А може во тоа време и ќе умре :sneaky: ......Во врска со Блан, мислам дека има играно во Јунајтед така да тешко.......Си го засакав Роџерсот јас :love:.......

Kajgana Shop

На врв Bottom