Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
А кој па тогаш одлучил дека Овермарс вреди 7 милиони фунти? Или Вилторд 11 милиони? Зошто да не за по 10000 фунти и по еден заеднички ручек? За огромен број на клубови тогаш тоа биле невозможни пари. И сега се. Правда и за нив да бараме? Нема такво нешто. Едноставно е: на некој му се може и тоа е тоа, за се во животот е така, фудбалот не е исклучок.
Во ред е Арсенал да прави пари од клубот, нема ништо ни лошо ни добро тука, едноставно то е начин на работа. Злото е, кога тие пари наголемо излегуваат од клубот во нефудбалски работи (дивиденди?).
За болдираново, Арсенал е познат по тоа што никогаш не се земало дивиденда, туку парите што можеле да се земаат се вложувале во клубот. Предлогот за дивиденда беше од страна на Усманов и беше одбиен.

За другово нема потреба да пишувам затоа што све е напишано во минатиот мој пост. И тогаш, а и сега, цената ја формираат финансиските најмоќни екипи, а пак секогаш ќе постојат екипи на кои им сметаат тие цени и на тие останува да се снајдат.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Во последниве 40тина страни (од 20та навака) едвај 10тина нормални мислења..Единствено малку поиздржани и поразлични мислења шо ке пишат FantomX и Biaffran,другото се се расправии меѓу фанови.. Некој ке даде некоја интересна информација (на 1000 мислења 1 ) останатите го игнорираат и така :D :D
Отиде темава во бестрага одамна..:eek::eek:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Колку ли само не сум бил во право кога мислев дека навивачите на Ман УТД се најголеми смрдежи од кога ја следам темава се уверив токму во спротивното.Ај овие од Челзи имаат некој аргумент колку толку бар од 2005 навака ама овие од Ливерпул како можат да коментираат не ми е јасно.

прашање до навивачите на Ливерпул
За кого навивате во ЛШ? Или поке сакате да гледате ЛЕ?
Смрдежи сме пошто си го браниме клубот од навреди од лешпери ко тебе, а не играме во ЛШ. Стварно, како можеме тоа да го правиме.... се засрамив.... извини стварно, веќе согледав дека го изгубив правото да си го бранам клубот во тема Премиер Лига бидејќи не играме во ЛШ. Простено?

-.-
П.с: Ти дечко за кого навиваш вака да те прашам пошто не знам?​

S

Stivie G

Гостин
А кој има најмнгоу гласови секоја година? :cool:
Незнам тоа, релативно нов сум ама изгледа Гејчестер е :cool:.
--- надополнето: 8 август 2012 во 12:01 ---
Колку ли само не сум бил во право кога мислев дека навивачите на Ман УТД се најголеми смрдежи од кога ја следам темава се уверив токму во спротивното.Ај овие од Челзи имаат некој аргумент колку толку бар од 2005 навака ама овие од Ливерпул како можат да коментираат не ми е јасно.

прашање до навивачите на Ливерпул
За кого навивате во ЛШ? Или поке сакате да гледате ЛЕ?
За Арсенал. Гревче ни е да ве гледаме како сеуште немате титула во ЛШ :icon_lol:.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Најнови трансфер вести од ПЛ :

Sky Sports understands Newcastle United have made an improved offer for Lille defender Mathieu Debuchy.

Sky Sports understands Cardiff City are in pole position to re-sign Liverpool forward Craig Bellamy. QPR are also interested in Bellamy, but Liverpool are thought to prefer letting Bellamy leave to Cardiff rather than QPR.

Reports in a few papers say Manchester City are interested in signing Scott Sinclair, with the Daily Mirror claiming the Premier League champions have made an £8million bid for the Swansea City winger.

Manchester United's hopes of signing Lucas Moura now appear to be over after the Sao Paulo midfielder confirmed talks are underway regarding a move to Paris St Germain. Moura is likely to join PSG in January after speaking to compatriots Thiago Silva and Leonardo.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Athletic Bilbao striker Fernando Llorente has told the club he wants to leave, with Juventus and Tottenham both possible destinations. (ETB)

Се спомнува и Леандро Дамиао :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Точно така, парите вртат. Затоа не разбирам шо е проблемот.

Астрономски цени, за кого како.
Прашај кого сакаш кој е дел од фудбалскиот бизнис, никој не се буни ја мислам, за нив добро е шо се вртат пари - со 10 години макар и лоша кариера се обезбедуваш за цел живот финансиски. Лично мене на пример, не ме засега ни вака ни онака, т.е. никако.
Со твоиве коментари во последниве неколку страни се правиш многу паметен , ни се може и тоа е тоа. Но сигурно не си попаметен од двајцата најдолговечни менаџери во ПЛ.

1.Фергусон.
There is a borderline in terms of what you would think is a good signing for United,” he said.
“I see some values on players, like Hazard for instance. To me it was a lot of money. He’s a good player, but £34m?
“What we’re finding anyway, the climate for buying these top players – not just the transfer fees, the salaries, agents’ fees – is just getting ridiculous now.”
“In the Hazard deal, Chelsea paid the agent £6m. The (Samir) Nasri situation was the same.”
“It’s all about what you think is value for a player. I am not envious of those deals at all. We placed a value on Hazard which was well below what they were talking about.”
“So if it doesn’t work, well we’re not worried about that. We think we’ve got good value in (Shinji) Kagawa.”

2.Венгер
Wenger said: 'We consider ourselves in a privileged position because we have a massive income.
'But overall we are not mega-rich because we do not have unlimited resources.
'A club can buy players like PSG has done or Manchester City or Chelsea, with unlimited resources, but overall football suffers.'
The 62-year-old added the amount of debt across Europe could soon affect football clubs and said Arsenal had to be 'responsible' when it came to spending money.
'Europe at the moment is like the Titanic but we live in football like nothing matters,' he said.
'More than ever we have to run our club in a strict way because it looks like everybody suffers in Europe.
'It is difficult for us because the wages in some other clubs are very high.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
За Арсенал. Гревче ни е да ве гледаме како сеуште немате титула во ЛШ :icon_lol:.
Сигурно ке освоиме пред Ливерпул да освои ПЛ ;)
Смрдежи сме пошто си го браниме клубот од навреди од лешпери ко тебе, а не играме во ЛШ. Стварно, како можеме тоа да го правиме.... се засрамив.... извини стварно, веќе согледав дека го изгубив правото да си го бранам клубот во тема Премиер Лига бидејќи не играме во ЛШ. Простено?

-.-
П.с: Ти дечко за кого навиваш вака да те прашам пошто не знам?
Планираме да нападнеме на 02 септември само не знам дали ке го одбраните

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Сигурно ке освоиме пред Ливерпул да освои ПЛ ;)

Планираме да нападнеме на 02 септември само не знам дали ке го одбраните
Аа за Арсенал а? Епа да знаеш дека вака изгледа кога најдобриот напаѓач ти потпишува нов договор со клубот и покрај тоа што завршил 8мо место, за разлика од тоа шо го напраи вашиот најдобар напаѓач и покрај тоа што завршивте трети и играте ЛШ.

Aаааааааааааааааааајде поздраав!

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Аа за Арсенал а? Епа да знаеш дека вака изгледа кога најдобриот напаѓач ти потпишува нов договор со клубот и покрај тоа што завршил 8мо место, за разлика од тоа шо го напраи вашиот најдобар напаѓач и покрај тоа што завршивте трети и играте ЛШ.

Јас пак си реков Керол:pos:
Овој најдобар со 11 гола сигурно асистенциите од Даунинг му имаат помогнато да стигне до оваа бројка

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375

Човече дај не се брукај, суарез за најдобар стрелец го рачунаш? Па РвП има повеќе голови дадено отколку цел тим на ливерпул! :tapp:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Човече дај не се брукај, суарез за најдобар стрелец го рачунаш? Па РвП има повеќе голови дадено отколку цел тим на ливерпул! :tapp:
Мислеше најдобар стрелец во Ливерпул.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Баш сакам Јунајтед повторно да ја победат Барса на пријателска како лани па повторно да ги читаме нивните фанови со муабети за тројни круни и европски доминации, нормално, се додека не ги посере повторно Сити и да се вратат назад во подрумите.

G

Gray Foxx

Гостин
Баш сакам Јунајтед повторно да ја победат Барса на пријателска како лани па повторно да ги читаме нивните фанови со муабети за тројни круни и европски доминации, нормално, се додека не ги посере повторно Сити и да се вратат назад во подрумите.
Ја па сакам РВП да остане.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Не тоа ќе го збориме кога ќе ве понижиме на ОТ повторно. :sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom