WordPress

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
Друже, читни тука... имаш се за менување на адресата. Второто е каде ти е инсталиран WordPress-от, значи на која локација ти се фајловите, а првото е адресата преку која сакаш да се пристапува.

И кога објаснуваш, објаснувај подетално... кај те носи, што порака ти дава и слично. Не сум јас баба Ванѓа. :)
C:\wamp\www тука ми е инсталирано wordpress,го симнав и го копирав фајлот таму и почнав да чепкам таму инсталирав тема и се ,сега како да ја сменам адресата?го читав тоа на линкот али искрено не сфатив:) ти како што ми пиша, преку wp-config.php внесов али не ми дава да се логирам,идам на wordpress и кога ќе пишам wp-admin не ми дава да се логирам,не ми текнува што ми пишуваше..

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Сакам на вп блог кога ке ставам видео, да го покажува како на кајгана или други македонски портали, кој плугин поточно треба да го користам ?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Како да ги средам таговите на сајдбарот сите да ми бидат ист фонт ?

Г

Грејвдигер

Гостин
C:\wamp\www тука ми е инсталирано wordpress,го симнав и го копирав фајлот таму и почнав да чепкам таму инсталирав тема и се ,сега како да ја сменам адресата?го читав тоа на линкот али искрено не сфатив:) ти како што ми пиша, преку wp-config.php внесов али не ми дава да се логирам,идам на wordpress и кога ќе пишам wp-admin не ми дава да се логирам,не ми текнува што ми пишуваше..
Е од кај да знам сега ја :icon_lol: Пробај мени го преку база или пак преку Settings... Трето нема што да ти кажам.

Сакам на вп блог кога ке ставам видео, да го покажува како на кајгана или други македонски портали, кој плугин поточно треба да го користам ?
Види тука и тука.

Како да ги средам таговите на сајдбарот сите да ми бидат ист фонт ?
Оди во sidebar.php (најверојатно е тука дефиниран) или functions.php и најди го wp_tag_cloud и стави твои параметри како примерот на http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_tag_cloud.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Е од кај да знам сега ја :icon_lol: Пробај мени го преку база или пак преку Settings... Трето нема што да ти кажам.

Види тука и тука.

Оди во sidebar.php (најверојатно е тука дефиниран) или functions.php и најди го wp_tag_cloud и стави твои параметри како примерот на http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_tag_cloud.
Средив, сепак фала грејдвигер :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Ова со Facebook Share ептен се зезна работата. Ај некој ако има некој начин да се среди сето тоа, за Facebook Like, Facebook Share, Twitter и Google + - за под постот да има такви работи. Ништо салам не работи од плугинзиве, над 30 пробав.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ова со Facebook Share ептен се зезна работата. Ај некој ако има некој начин да се среди сето тоа, за Facebook Like, Facebook Share, Twitter и Google + - за под постот да има такви работи. Ништо салам не работи од плугинзиве, над 30 пробав.
Зошто не пробаш директно со скриптите кои ги даваат сами мрежи? Така мора да работи.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Зошто не пробаш директно со скриптите кои ги даваат сами мрежи? Така мора да работи.
Па тоа и ми останува, може линкче со некое упатство (За Facebook Share, Like, Twitter и G+)...?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Г

Грејвдигер

Гостин
^^GoRiLLaZ^^ а да си инсталираш Jetpack од WordPress, таму имаш плагин и за споделување и за уште 300 ствари.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Па тоа и ми останува, може линкче со некое упатство (За Facebook Share, Like, Twitter и G+)...?
Копираш скрипта одиш во сингл пост и под текстот, препорачуваната статија го ставаш кодот, одиш на постот и го имаш социјалниот додаток, и јас го имав овој проблем ама се го решив :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Може ли на wordpress да се креира страна како маркетинг на кајгана што е ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom