Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Зашо вака се потресувате...ко Силва да ни бил цел тим...дај ако не требаше цела сезона за со силва и ибра да ја играме па другите нека седат на клупа.... Башка едино играчи ко Малдини неможат да се заменат...а ко Силва и Ибра и остали можат....Кој беше Силва пред да дојде во Милан???/ Милан го направи тоа што е....Милан го направи најдобар дефанзивец.... Милан повторно ќе најде некој талент како него и повтроно ќе го направи еден од најдобрите...така да толку фама околу Силва не е потребна....фала му за се што направи али живот иде даље.....
Ќе напраат они тим али за оваа следеча сезона дефитивно сме ослабени... Силва се повреди го изугивме скудетото... Ибра како така некој ќе го замени ќе дава голови.. ама Силва тешко. никој нема да го замени оваа година и неможе. Во најубави години го продадовме... управата нема амбиции тоа ме курчи највише.
Не велам дека нема да купат некој и за 2-3 години да биде топ играч...ама сеа за сеа сме ослабени ..исто го продадовме Кака и патевме додека не дое Ибра..
Само да дојдат Хамелс Џеко и Кака... е тогаш ќе ми се испуни срцето :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
За Хумелс некако ми немат логика, не вервам дека 80-90% од парите на Силва ќе ги искористат за само 1 стопер.. Дортмунт не го даваат испод 30 на гла да се свртит Галијани.. Кака, незнам колку ќе ни биде корисен, може доколку идат на позајмица, а да се одвојат 15м за 30 годишен шо не знајме дали ќе играт како што го знајме ние не.. Подорбо уште некој милјон и Хернанез/Гансо/Хамшик.. Барем по млади се..
Џеко да, может да го земет.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Braida vo petokot se sretnal so agentot na Serdar Tasci od Stuttgart. Sme go sakale i vo 2008 za zamena na Maldini pa potoa go zemale Silva ovoj go zaebale.
A denes so agentot na Rolando.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.469
Поени од реакции
14.909
што толку сте се расплакале за тиаго силва, па има над 20 квалитетни дефанзивци што можат сасвим добро да го заменат
треба да се тргне по некој од бенатиа, роландо, хумелс, суботич, ете тој што го прателе камерунецот од рен и тн. има миљон добри централни дефанзивци
Според информациите до сега Роландо има најголеми шанси да дојде. Беантиа повторно почнаа да го поврзуваат со Милан.

Се пишува и за контакти помеѓу Браида и агентот на Ташчи.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ќе напраат они тим али за оваа следеча сезона дефитивно сме ослабени... Силва се повреди го изугивме скудетото... Ибра како така некој ќе го замени ќе дава голови.. ама Силва тешко. никој нема да го замени оваа година и неможе. Во најубави години го продадовме... управата нема амбиции тоа ме курчи највише.
Не велам дека нема да купат некој и за 2-3 години да биде топ играч...ама сеа за сеа сме ослабени ..исто го продадовме Кака и патевме додека не дое Ибра..
абе загуба е силва не дека не...никој не го успорува негивиот квалитет али не е крај на свет и крај на милан.... Башка го иаме Ачебри еден од најперспективните централни дефанзивци...А галијани гарант ке донесе уште некој ....Астори. Обогна, Ташчи , Роландо , све се ова солидни дефанзивци кои можат да прераснат во класа играчи нема потреба од негативности :D Мада од овие не сум сигурен за Роландо само колку е добар избор али останува да видиме...А за Ибра добро е што го продадоа пошо ПРЕМНОГУ зависевме од него и тоа штетеше и на играта и на имиџот на милан...јасно беше дека со ибра Лига на Шампиони не гледаме...едноставно е баксуз типот... :) така да очекувам интересно лето и уште поинтересно сезона со комплетно нов милан кој ќе биде интересно да се гледа..па да се надеваме на најдоброто :)

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
А за Ибра добро е што го продадоа пошо ПРЕМНОГУ зависевме од него и тоа штетеше и на играта и на имиџот на милан..
Според мене полошо ќе биде ако си замини Ибра него заминувањето на Силва...
Силва беше најдобар дефанзивец во Италија а и во светски рамки.. имаше неверојатна карактеристика да ја чита играта од напред.. (негде прочитав дека минатата сезона бил претрчан само 6 пати вкупно.. додека другите дефанзивци во Италија имале двоцифрен учинок)... а имаше мал процент на грешки.... и покрај ова јас мислам дека подобро е да има милан 1 добрар центр. дефанзивец и 1 добар играч во средина (купени со пари од Силва )..него 1 супер екстра добар ценр. дефанзивец
За Ибра незнам што да кажам... типон е Ѕвер... може комотно да го земе тевез во една рака и џеко во друга и да ора цел натпревар.. измислен е Ибра за италијанско... лани тој го носеше милан цела сезона (земаше топка од средина и ораше напред).....башка тоа и карактерот му е таков ... победнички....
Му треба на Милан играч како Ибра, а посебно следнава сезона кога сите столбови и лидери на Милан си заминаа (Гатузо, Сидорф) и кога единствено друго решение во нападот ни се Робињо (чопав)... Пато (стаклен)... Шарави (млад и неискусен) и Касано (ако остани)......
Тевез е добар играч... и одлична замена за Пато, Касано, Робињо.. но никако Ибра
за Џеко незнам го немам гледано како игра (само Јутуб) бидеќи небеше прв избор на Манчини за напаѓач........

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Site vikate deka milan i koga i da gi prodavala svoite najdobri igraci povtorno bil dobar kako primerot sto e so shevcenko i kaka no ima drug problem . Koga si otide shevcenko na teren imavme kompanija sampioni kako Seedorf Gatusso , Pirlo , Nesta, Maldini (pri kraj na godinite)ama se custvuvase negovoto prisustvo vnatre vo soblekuvalna. Go prodadovme KAKA no i posle nego prodolzu negovata zlatna generacija koja ja nabrojav pogore . Sega go prodavame edinstveniot mozebi koj bese dostoen da bide kapiten na milan T.Silva. Koj i da dojde nema da bide toj milan zatoa sto nema koj da gi vodi koncite vo timot koj da bide lider . Najverojatno odi ibrahimovic ne sum nekoj fan na negovata igra no ednostavno bese roden za da igra vo italija so negovite igri se nametna kako lider vo milan sega ni nego go nemam. Koj i da dojde dzabe e nema da bide toj star milan koj bese kako semejstvo koj ke umrea vo teren kako so go pravea tie porano ovie dvajca bea edinstvenata svetla tocka vo timot koi mozea da ja krenat samodoverbata vo igracite i da igraat so srce ova posebno go kazuvam za T. Silva

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Прати некој португалска лига, каков играч е Роландо? Јас од тоа што го имам гледано Порто, немам ниту позитивен, ниту негативен впечаотк. :)
Јас се распрашав малце за него кај некои кои појше го следат Порто и ми рекоа дека Роландо е доста добар дефанзивец, го нарекоа попаметен Пепе. :) Играта со глава му е најдобар дел. Прочепкав по нет, видеа, мислења, уклучив и на менаџер да го проверам ( кој, успат е објективна работа за такви работи). :) Ок делува Роландо, ама сеа ова се само мислења и нешто што немора да значи ништо. Во добри години е, останува да видиме како би се снашол.
Мада јас би префереирал германски менталитет за таа позиција. :)
Ќе одлучат добро нашиве, веруам..

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Според мене полошо ќе биде ако си замини Ибра него заминувањето на Силва...
Силва беше најдобар дефанзивец во Италија а и во светски рамки.. имаше неверојатна карактеристика да ја чита играта од напред.. (негде прочитав дека минатата сезона бил претрчан само 6 пати вкупно.. додека другите дефанзивци во Италија имале двоцифрен учинок)... а имаше мал процент на грешки.... и покрај ова јас мислам дека подобро е да има милан 1 добрар центр. дефанзивец и 1 добар играч во средина (купени со пари од Силва )..него 1 супер екстра добар ценр. дефанзивец
За Ибра незнам што да кажам... типон е Ѕвер... може комотно да го земе тевез во една рака и џеко во друга и да ора цел натпревар.. измислен е Ибра за италијанско... лани тој го носеше милан цела сезона (земаше топка од средина и ораше напред).....башка тоа и карактерот му е таков ... победнички....
Му треба на Милан играч како Ибра, а посебно следнава сезона кога сите столбови и лидери на Милан си заминаа (Гатузо, Сидорф) и кога единствено друго решение во нападот ни се Робињо (чопав)... Пато (стаклен)... Шарави (млад и неискусен) и Касано (ако остани)......
Тевез е добар играч... и одлична замена за Пато, Касано, Робињо.. но никако Ибра
за Џеко незнам го немам гледано како игра (само Јутуб) бидеќи небеше прв избор на Манчини за напаѓач........
Ibra e strasen igrac za u serie a, Ama ajde pogledni kako on izigra protiv pogolemite ekipi ovaa sezona i vo pobitnite natprevari u LS. Znaci on moze da garantira 2 gola protiv Siena/Cagliari/Parma ama realno protiv golemite ekipi, na golemi utakmici retko dava golovi i igra na negovo nivo. Moe mislenje.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
. Najverojatno odi ibrahimovic ne sum nekoj fan na negovata igra no ednostavno bese roden za da igra vo italija so negovite igri se nametna kako lider vo milan sega ni nego go nemam. Koj i da dojde dzabe e nema da bide toj star milan koj bese kako semejstvo koj ke umrea vo teren kako so go pravea tie porano ovie dvajca bea edinstvenata svetla tocka vo timot koi mozea da ja krenat samodoverbata vo igracite i da igraat so srce ova posebno go kazuvam za T. Silva
oвие 3 болдирани работи немааt врска :D ибра нигде не играл како дел од семејство ...И никогаш ама никогаш не играл во стил да умре не терен.... :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Овие Џенова се глупи Дестро ќе го дадат во Рома за замена за Бориело.:pos:

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
И никогаш ама никогаш не играл во стил да умре не терен.... :)
Не зафкавај Ибра во Милан играше најпожртвувано од сите играчи на теренот......(освен во некои делови од натпревари - Боатенг)
--- надополнето: 16 јули 2012 во 19:44 ---
Ibra e strasen igrac za u serie a, Ama ajde pogledni kako on izigra protiv pogolemite ekipi ovaa sezona i vo pobitnite natprevari u LS. Znaci on moze da garantira 2 gola protiv Siena/Cagliari/Parma ama realno protiv golemite ekipi, na golemi utakmici retko dava golovi i igra na negovo nivo. Moe mislenje.
на големи натпревари е скоро секогаш чуван од 2 до 3 дефанзивци.... таков беше случајот со Барса каде го чуваа 2 одбранбени играчи.....

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Не зафкавај Ибра во Милан играше најпожртвувано од сите играчи на теренот......(освен во некои делови од натпревари - Боатенг)
--- надополнето: 16 јули 2012 во 19:44 ---

на големи натпревари е скоро секогаш чуван од 2 до 3 дефанзивци.... таков беше случајот со Барса каде го чуваа 2 одбранбени играчи.....
И меси и роналдо се чувани по 2-3ца играчи па тоа не ги спречува да газат....Па нели ибра е на нивно ниво...зашто тогаш му претставува проблем кога го чуваат поцврство ?? :) a не ибра кога не му иде да се курчи да праи фаули и да добива идиотски црвени картони....

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Ибра на големи натпревари нема од кого да добие топка тоа е проблем кој ќе му даде Емануелсон ли кој цела сезона е позади него. За во сериа а тоа не е проблем за таму средниот ред ни е добар. И кога добие некоја долга топка попрво дефанзивците се залепат за него отколку топката. Сите знаат дека се иде преку него. Ниедна акција не поминува без он да ја фати топката.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
И меси и роналдо се чувани по 2-3ца играчи па тоа не ги спречува да газат....Па нели ибра е на нивно ниво...зашто тогаш му претставува проблем кога го чуваат поцврство ?? :) a не ибра кога не му иде да се курчи да праи фаули и да добива идиотски црвени картони....
Не ги следам многу редовно Реал и Барса... ама сигурен сум дека и тие потфрлаат кога ќе се соочат со добро организирана одбрана составена од солидни дефанзивци.... пример Милан со Реал лани мислам во групи лига на шампиони... Роналдо го немаше... или пак во некои од натпреварите со Барселона (освен во последнио) Роналдо едноставно се губеше...
Ибра и да не игра толку добро кога е чуван од повеќемина тој сепак влечи на себе повеќе одбранбени играчи околу себе, оставајќи повеќе простор за другите играчи на
милан да прават шанси и голови... пример Милан - Барса 2:3 скоро цела утакмица а посебно при голот на Боатенг кога сите одбранбени играчи на Барса очекуваа пас на Боа кон Ибра и не тргнаа одлучно кон Боа.

Kajgana Shop

На врв Bottom