Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

Видете колкави плати имал Милан, а колкав му бил приходот (Revenue), односно 88% од приходот идел на плати. Според мене ова е лошо менаџирање од страна на Милан.

Долгот е исто така голем
за ффп имаше една интересна статија , особено ми привлече една реченица внимание ... што го спречува шеикот мансур да си резервира вип ложа на етихад стадионот на свое име за 50 мил евра секој сезона ? според ффп апсолутно ништо ... може платини да јаде говна колку сака со тоа ама барса реал сити и челзи ништо не може да ги спречи да си тераат по старо

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
за ффп имаше една интересна статија , особено ми привлече една реченица внимание ... што го спречува шеикот мансур да си резервира вип ложа на етихад стадионот на свое име за 50 мил евра секој сезона ? според ффп апсолутно ништо ... може платини да јаде говна колку сака со тоа ама барса реал сити и челзи ништо не може да ги спречи да си тераат по старо
Еве уште еден дел поврзан колку толку со тоа

Some people might say that Berlusconi could just make a massive sponsorship deal with Milan in order to get around the rules. But UEFA has to approve the accounts and if the accounts show that a sponsor deal is above market value it would not be permitted. For instance, Milan’s biggest sponsor is Adidas who pays 13 million euro. If Berlusconi would suddenly give a sponsor deal worth 30 million, UEFA might not allow this as it is well above the market value
Значи сепак УЕФА има некои правила или закони кои служат доколку некој се обиде да го “заобиколи“ ффп. Иако сеуште се далеку од целосно и регуларно негово спроведување (ете ко примерот што ти го даде против кој мислам дека УЕФА ништо не може), ама можеби во иднина ќе успеат да го средат тоа со што ќе се овозможи правилна употреба на ффп за сите клубови.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Виљареал започнаа со распродажба на добрите играчи сега е шанста за Запата за 5 мил го давале :eek: и Роси за мала цена пред да ни ги лапне Наполи кои највеќе биле заинтересирани за нив.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Шо се деси бе со Носко, не ојт ПСЖ?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
па па па... каков пречек од одмор, омилениот мој заминал... браво, све да им ебем! Нели продужи договорот? Кој кур сеа... :mad::mad::mad: Нек си ебе мајката сеа и Ибра со него... и Галијани и Берлускони... и таа ќеркаму Барбара да ја ебе цел форум а!

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
па па па... каков пречек од одмор, омилениот мој заминал... браво, све да им ебем! Нели продужи договорот? Кој кур сеа... :mad::mad::mad: Нек си ебе мајката сеа и Ибра со него... и Галијани и Берлускони... и таа ќеркаму Барбара да ја ебе цел форум а!
Дај боже, дај боже :icon_lol:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ве имат удрено спермата в гла на сите, нешто нешто само во то ви е умот, де слики од женскиве на играчиве, де ова, де она.. :pos:
Ама аку, Берлускони ко некупвит играчи, ние барем ќе се множиме Македонци.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Добро остајте тоа него Пато пак се повредил на тренинг. :pos:
Значи пак ќе дупи цела сезона. :facepalm:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.470
Поени од реакции
14.909
Прати некој португалска лига, каков играч е Роландо? Јас од тоа што го имам гледано Порто, немам ниту позитивен, ниту негативен впечаотк. :)

П.С. Само немојте со муабети не може да го замени Силва... па ред солзи... ред мрсули...

Добро остајте тоа него Пато пак се повредил на тренинг. :pos:
Значи пак ќе дупи цела сезона. :facepalm:
Не бе, сега го повредиле, имало оштар старт врз него, не се работи за неговите мускулни проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom