Од муабетов за Челзи на темава сфатив дека никој жив не може да ве убеди дека некој навивал за Челзи пред Абрамович.
Сериозно пробуваш да убедуваш некого за то од кога си навивал за Челзи и зошто?
Голема глобала на поддржувачи на актуелно успешни екипи се безличнаци и конформисти, ја искрено ги жалам двајца мои пријатели-фаној на Барселона кои беа приврзани за овај клуб и ко се мафтаа бели шамивчиња на Камп Ноу едно време, заедно гледавме натпревари Ривалдо ко играше за Барселона; едниот од нив и ме насмеа сега брзо, кога рече „ја не се кажувам оти сум за Барселона појќе, срам ми е од то кој се абдал се осудува да заборува за маестро Чави и дружината, па уште и се кажуваат дека биле за Барселона
“ (буквално таква фаца имаше на крајот).
Заклучок: како реално така и на форумов, еден голем број на луѓе се бедни глорихантери во секој момент и само тоа им е битно. И со такви нема муабет.
Да не се разбериме погрешно, да си глорихантер е добра работа, тоа е здраво. Јас сум глорихантер, ама ако не му ој на Челзи, едноставно ги пцујам пошто не работат тоа шо треба. Ги пцујам се дури не почнат да ја работат работата како шо треба. А не станувам горд каталонец преку ноќ (пример ова со Барселона, пошто минативе години се нивна златна ера, пред тоа беше исто и со Манчестер Јунајтед).
--- надополнето: 15 јули 2012 во 22:13 ---
Теши се дека Кешли во Челзи отиде заради трофеи.
Тој и да пошол за Дрогба и Есиен црнечки да го онадат, пак тоа ништо не менува во фактот дека сликата е потполна вистина.